Διαμονή low budget τον Αύγουστο: Εδώ, γίνεται!

Τα δωμάτια στα νησιά όσο πάνε γεμίζουν, αλλά ο επιμένων… βρίσκει διαθεσιμότητες και καλές προσφορές. Και τις μοιράζεται μαζί σας.
Διαμονή low budget τον Αύγουστο: Εδώ, γίνεται!
της Ηρώς Κουνάδη

Θα είμαστε ειλικρινείς. Πέρυσι τέτοια εποχή οι ευκαιρίες για όσους αναζητούσαν ένα δωμάτιο για Σαββατοκύριακο ή για διακοπές της τελευταίας στιγμής εν τω μέσω του Αυγούστου ήταν πολύ περισσότερες, και πολύ δελεαστικότερες. Το μαζικό κύμα εισερχόμενου τουρισμού έχει –όπως φαντάζεστε– εκτινάξει τις πληρότητες των ξενοδοχείων, και μαζί τους τις τιμές, στα ύψη. Αυτά είναι τα κακά νέα.

Τα καλά νέα, τώρα, είναι ότι αν εσείς αποφασίσατε τελευταία στιγμή ότι το budget σας «παίρνει» για ένα αυγουστιάτικο Σαββατοκύριακο σε κάποιο νησάκι, ή καταφέρατε να μαζέψετε την παρέα για μερικές μέρες διακοπών, δεν χρειάζεται να απογοητευτείτε. Όλο και κάτι βρήκαμε.

Πάρος

Μπορεί να είναι μία εκ των δημοφιλέστερων Κυκλάδων, αυτό όμως δε σημαίνει ότι στερείται low budget προτάσεων. Αυτές οι τελευταίες συγκεντρώνονται κατά κύριο λόγο στην Παροικιά (η Νάουσα αποτελεί το… αντίπαλο δέος, με τα boutique ξενοδοχεία της και τις πιο τσιμπημένες τιμές) όπου δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα να βρείτε ένα δίκλινο με 40-50€, ακόμη και τον Αύγουστο. Μερικές από τις καλύτερες προτάσεις που εντοπίσαμε:

- Stella Hotel, στην Παροικιά: Όμορφα, απλά δωμάτια με βεράντες που αγναντεύουν την θάλασσα, σε απόσταση λίγων μέτρων από την παραλία Λιβάδια. Από 42€ το δίκλινο.
- La Selini, στην Παροικιά: Κι αυτό δίπλα στην παραλία Λιβάδια, προσφέρει φωτεινά, funky δωμάτια με όλες τις βασικές παροχές, σε τιμές που ξεκινούν από 40€ το δίκλινο.
- Φυσιλάνης, στο Λογαρά: Μισό χιλιόμετρο μακριά από την περίφημη Πούντα, επάνω στην παραλία του Λογαρά, προσφέρει περιποιημένα δωμάτια με αίθρια που βγάζουν στον κήπο. Από 46,80€ το δίκλινο.
- Paros Rita Studios, στο Πίσω Λιβάδι: Παραδοσιακά διακοσμημένα studios, με ρομαντικές κουνουπιέρες στα κρεβάτια και πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες, σε απόσταση βημάτων από την παραλία Καμινάκι. Από 34€ το δίκλινο.

Άνδρος

Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Δεν φημίζεται ως η φτηνότερη των Κυκλάδων, άρα είναι μάλλον περίεργο να την συμπεριλαμβάνουμε εδώ. Κι όμως, η Άνδρος διαθέτει οικονομικότατες προτάσεις διαμονής έξω από την κουκλίστικη, όσο και ακριβή της Χώρα, και αν συνυπολογίσετε το γεγονός ότι απέχει μόλις δύο ώρες και 28€ μετ’ επιστροφής από το λιμάνι της Ραφήνας, αποτελεί μια ωραιότατη πρόταση για τις αυγουστιάτικες εξορμήσεις της τελευταίας στιγμής.

- Handakas Studios, στη Μεσαριά: Λιτά αλλά προσεγμένα και ευρύχωρα studios, γύρω από έναν καταπράσινο κήπο, με δική τους κουζίνα και δωρεάν wi-fi. Στα 45€ το δίκλινο.
- Spanos Apartments, στον Άγιο Πέτρο: Έξι χιλιόμετρα από το δημοφιλές Μπατσί, προσφέρει απλά όμορφα δωμάτια με κουζίνα, wi-fi και μπαλκονάκια που αγναντεύουν την θάλασσα. Από 50€ το δίκλινο (με δυνατότητα φιλοξενίας ενός παιδιού).
- Studios Marfo, στο Μπατσί: Σε απόσταση βημάτων από την αμμουδερή παραλία, διαθέτει μεγάλα δωμάτια με κουζινάκι, σε τιμές που ξεκινούν από 55€ το δίκλινο.

Λευκάδα

Τι θέλουμε από τις «διακοπές της τελευταίας στιγμής»; Όσο λιγότερες διαδικασίες γίνεται: Κλείνουμε δωμάτιο, μπαίνουμε στο αυτοκίνητο, πάμε. Η Λευκάδα συνδυάζει ιδανικά την αύρα του νησιού με την άνεση του στεριανού προορισμού, και γι’ αυτό έρχεται κάθε χρόνο πρώτη στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών της τελευταίας στιγμής. Με πληρότητα δωματίων που αγγίζει φέτος το 77%, σαν από θαύμα βρήκαμε τα εξής:

- Marmara Studios, στη Λυγιά: Λιτά αλλά περιποιημένα studios με μικρό κουζινάκι και μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα, σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 45€ το τρίκλινο δωμάτιο.
- Yasemi Rooms, στη Βασιλική: Μεγάλα λιτά δωμάτια με μπαλκονάκια, σε απόσταση 200 μέτρων από την δημοφιλή αμμουδιά της Βασιλικής. Από 50€ το δίκλινο.
- Ilios Studios, στο Φρυνί: Προσφέρει όμορφα μεγάλα studio, στην καρδιά ενός καταπράσινου κήπου, με κουζίνα και μπαλκονάκι με θέα. Από 55€ το δίκλινο.
- Polyxeni’s Rooms, στη Λυγιά: Απέχει πέντε λεπτά με τα πόδια από την παραλία της Λυγιάς, και προσφέρει όμορφα απλά στούντιο με κουζίνα και μπαλκόνι που βλέπει στη θάλασσα. Στα 55€ το δίκλινο.
- Sofia Apartments, στο Νυδρί: Ευρύχωρα δωμάτια με μικρή κουζίνα, δωρεάν wi-fi και μικρά μπαλκονάκια, σε τιμές που κυμαίνονται στα 55€ το δίκλινο.

Λέσβος

Τα μεγάλα νησιά είναι εξαιρετική ιδέα όταν αναζητάτε ευκαιρίες: Μπορεί η Μυτιλήνη, ας πούμε, να απολαμβάνει τέτοιες πληρότητες που ανεβάζουν τις τιμές, τα υπόλοιπα χωριά του νησιού, όμως, είναι τόσο πολλά (και τόσο ωραία!) που αποκλείεται να μην βρείτε κάτι, ακόμη και αν αναζητήσετε δωμάτιο για ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο μια μέρα πριν. Ορίστε μερικές από τις καλύτερες τιμές που βρήκαμε ανά το νησί:

- The Schoolmistress With The Golden Eyes, στο Μόλυβο: Γίνεται να μην το αγαπήσεις, και μόνο για το όνομά του; Κτισμένο ψηλά στα λιθόστρωτα δρομάκια του Μόλυβου, προσφέρει απλά δωμάτια με μπαλκόνι και δωρεάν wi-fi. Στα 40€ το δίκλινο, ή 55€ για το διαμέρισμα τεσσάρων ατόμων.
- Marianthi Paradise, στο Μόλυβο: Όμορφα και φωτεινά δωμάτια με μπαλκόνι και κουζινάκι, πλαισιωμένα από έναν καταπράσινο κήπο με πισίνα. Οι τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 45€ το δίκλινο.
- Shine Studios, στη Σκάλα Καλλονής: Ωραία διακόσμηση, μεγάλα φωτεινά δωμάτια, και παροχές που περιλαμβάνουν δωρεάν wi-fi, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και τραπεζαρία, και μπαλκονάκια με θέα στον κήπο. Στα 40€ το δίκλινο.
- Vasiliki Studios, στην Πέτρα: Ανάμεσα σε ελαιώνες και οπορωφόρα, διαθέτει μεγάλα δωμάτια με μπαλκονάκια στις παροχές των οποίων περιλαμβάνονται κουζίνα, δορυφορική τηλεόραση και δωρεάν wi-fi. Στα 30€ το δίκλινο.
- Αιγαιοπελαγίτικος Ήλιος, στο Πλωμάρι: Δύο πισίνες, όμορφα διακοσμημένα δωμάτια και παροχές που περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση και μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα. Από 34€ το δίκλινο με πρωινό.

Ζάκυνθος

Ίσως το πιο low budget από τα νησιά του Ιονίου, διαθέτει πάντα –μα πάντα– επιλογές διαμονής που δεν θα σας βάλουν να το σκεφτείτε πολύ για μια μίνι (ή και μάξι) αυγουστιάτικη απόδραση. Ορίστε μερικές:

- Keri Studios, στο Κερί: Κουκλίστικα πολύχρωμα studio με μεγάλες βεράντες που βλέπουν στη θάλασσα, και τιμές από 36€ το δίκλινο.
- Amoudi Studios Apartments Hotel, στο Αμμούδι: Ιδανικό για οικογένειες, περιλαμβάνει μία παιδική και μία μεγάλη πισίνα, υδρομασάζ και παιδική χαρά. Τα studios είναι όμορφα και άνετα, και οι τιμές τους ξεκινούν από 45€ το δίκλινο.
- Antonio Studios, στον Αλικανά: Στην καρδιά ενός καταπράσινου αμπελώνα, προσφέρει όμορφα φωτεινά δωμάτια με μπαλκονάκια που βλέπουν στον κήπο, σε τιμές που κυμαίνονται στα 35€ το δίκλινο.
- Πανσιόν Έλενα, στην πόλη της Ζακύνθου: Στην ιδανικότερη «βάση» για να εξερευνήσετε όλο το νησί, διαθέτει λιτά καθαρά δωμάτια, με μπαλκονάκια που αγναντεύουν τη θάλασσα. Από 38€ το δίκλινο.
- Studio Justine, στο Τσιλιβί: Σε μια από τις δημοφιλέστερες περιοχές του νησιού, προσφέρει όμορφα δωμάτια σε funky χρώματα και παροχές που περιλαμβάνουν κουζίνα και μπαλκόνι. Από 39€ το δίκλινο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v