Θεοφανώ Art Hotel: Η τέχνη της Μονεμβασιάς

Έπιπλα αντίκες, φαντασμαγορική θέα στη θάλασσα, σπιτικό πρωινό και υπέροχα διακοσμημένα δωμάτια. Και όλα αυτά, στην καρδιά της καστροπολιτείας.
Θεοφανώ Art Hotel: Η τέχνη της Μονεμβασιάς
Μια από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στο πανέμορφο Κάστρο της Μονεμβασιάς, το Θεοφανώ Art Hotel αγναντεύει από ψηλά την καστροπολιτεία και το απέραντο γαλάζιο του Μυρτώου. Με ιστορία που χάνεται στους αιώνες, το πέτρινο κτίσμα που ανήκε κάποτε στην οικογένεια του Γιάννη Ρίτσου, αναστηλώθηκε σύμφωνα με τον χαρακτήρα του παραδοσιακού οικισμού του Κάστρου, και με τα αρχαιολογικά του στοιχεία αυτούσια και ορατά: Οι στέρνες που βρέθηκαν έχουν επισκευασθεί και τεθεί σε λειτουργία για την αποθήκευση και χρήση βρόχινου νερού, ενώ τα περίτεχνα δάπεδα είναι όλα χειροποίητα.

Και γιατί art hotel; Γιατί στους κοινόχρηστους χώρους, αλλά και στα δωμάτια του ξενοδοχείου, φιλοξενείται η οικογενειακή συλλογή έργων τέχνης και παλαιών επίπλων που ταξίδεψαν ως εδώ από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού τα τελευταία είκοσι χρόνια. Η κυρίως τραπεζαρία οργανώνεται γύρω από ένα μοναστηριακό τραπέζι, ενώ υπάρχουν διαφορετικά καθιστικά με τζάκι και θολωτοί χώροι, για άραγμα με επιτραπέζια ή βιβλία από την μεγάλη βιβλιοθήκη, και εκθέσεις έργων τέχνης.

Στα δωμάτια του Θεοφανώ Art Hotel

Κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου είναι διαφορετικό, με το δικό του ιδιαίτερο στιλ και χαρακτήρα. Οι διαφορές τους εντοπίζονται τόσο στην αρχιτεκτονική του χώρου, δηλαδή θέα, προσανατολισμός, μέγεθος, χρήση βεράντας κ.λ.π., όσο και στη διακόσμηση και επίπλωση, η οποία έχει ακολουθήσει την αρχιτεκτονική για να την συμπληρώσει και να την αναδείξει. Την επίπλωσή τους συναποτελούν μοναδικές αντίκες και έργα τέχνης.

Όσο για το ποιο απ’ όλα τα δωμάτια θα επιλέξετε; Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν. Δικά μας αγαπημένα είναι η μεγάλη Σουίτα Βίργω, στο υψηλότερο σημείο του ξενοδοχείου με βεράντα που αγναντεύει την θάλασσα, καθιστικό και τζάκι, αλλά και το δίκλινο δωμάτιο Κωνστάντια, το οποίο επίσης διαθέτει μπαλκόνι με πανοραμική θέα στη θάλασσα και την καστροπολιτεία, και τζάκι.

Λακωνικές γεύσεις στο πρωινό

Από τα δυνατά σημεία του Θεοφανώ Art Hotel, ο μπουφές του πρωινού στρώνεται καθημερινά με προϊόντα της λακωνικής γης, που δεν ταξιδεύουν πάνω από μία ώρα για να φτάσουν στο πρωινό μας τραπέζι. Παρασκευάζεται κάθε μέρα στην ανοικτή κουζίνα που βρίσκεται δίπλα στην τραπεζαρία, ειδικά για τον κάθε φιλοξενούμενο, χρησιμοποιώντας πάντα φρέσκα ντόπια προϊόντα που βέβαια διαφέρουν ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα.

Info:
Το Θεοφανώ Art Hotel λειτουργεί όλο τον χρόνο.
Οι τιμές αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 88€ το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.
Θεοφανώ Art Hotel, Κάστρο, Μονεμβασιά, τηλ.: 27320 61212 και 6946207515
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v