Πετρίτης: Προσιτή πολυτέλεια στην ακρόπολη της Μάνης

Στο πιο ψηλό σημείο του Οίτυλου, ένας πύργος της Μάνης συναντά ένα κτίσμα του 19ου αιώνα και η φιλοξενία την διακριτική, value for money πολυτέλεια.
Πετρίτης: Προσιτή πολυτέλεια στην ακρόπολη της Μάνης
Πετρίτη αποκαλούν στην Μάνη το γκρίζο γεράκι που φωλιάζει στα απόκρημνα βράχια της περιοχής. Ένα από αυτά τα περήφανα πουλιά ήταν ο μοναδικός ένοικος του παλιού κτίσματος που βρισκόταν στην πιο προνομιακή θέση του Οίτυλου –τόσο προνομιακή που οι κάτοικοι του χωριού προσπάθησαν να εμποδίσουν την ανέγερση του κτίσματος δύο αιώνες πριν, φοβούμενοι ότι όποιος έμενε εκεί, θα είχε τον έλεγχο όλου του χωριού- μέχρι που ξεκίνησαν οι εργασίες αναπαλαίωσης, και το αγέρωχο πτηνό έδωσε το όνομά του στον εντυπωσιακό πετρόχτιστο ξενώνα.

Σήμερα, ο ξενώνας Πετρίτης αγναντεύει το κάστρο της Κελέφας και τον κόλπο του νέου Οίτυλου από το πιο ψηλό σημείο του χωριού, αποτελούμενος από το αναπαλαιωμένο μανιάτικο σπίτι του 19ου αιώνα και έναν νεόκτιστο πύργο, πιστό στην μανιάτικη αρχιτεκτονική.

Ο σεβασμός στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής άλλωστε εντοπίζεται σε κάθε γωνία του ξενώνα: Τα φυσικά υλικά -η πέτρα, το ξύλο και τα κεραμίδια-, η θαλπωρή, η διακριτική πολυτέλεια ενός παλιού αρχοντικού και η ζεστή φιλοξενία είναι μερικά από αυτά.

Η μανιάτικη φιλοξενία
Δύο άνετοι κοινόχρηστοι εσωτερικοί χώροι αναλαμβάνουν το έργο της χαλάρωσής σας: Η παραδοσιακή χαμηλοτάβανη καμάρα στο παλαιό σπίτι λειτουργεί ως καθιστικό με τζάκι, ενώ η πόρτα του οδηγεί στον κήπο – στα «εξωτερικά» ατού του ξενώνα, προσθέστε και δύο πλατείες με άφθονο πράσινο και μια αιωνόβια χαρουπιά, στον ίσκιο της οποίας μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας. Επιπλέον, στον κοινόχρηστο χώρο του νέου κτιρίου θα απολαύσετε άνετα το πρωινό σας, το ποτό στο μπαρ ή το barbecue στον ξυλόφουρνο.

Όσο για τα δωμάτια του Πετρίτη, πρόκειται για ατμοσφαιρικές σουίτες με ζεστή και οικεία διακόσμηση, που φλερτάρει διακριτικά με την πολυτέλεια, χάρη στα στιλάτα έπιπλα και τα ξεχωριστά υφάσματα. Τα παραδοσιακά δωμάτια, στα οποία δεσπόζουν το ξύλο και η πέτρα, διαθέτουν μεταξύ άλλων πολυτελή βιολογικά προϊόντα ατομικής περιποίησης, ανατομικά στρώματα, μαρμάρινα και ψηφιδωτά λουτρά, ατμοκαμπίνα με χαμάμ και αρωματοθεραπεία, κλιματισμό, γραφείο και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τριγυρνώντας στην Μάνη
Είναι δύσκολο να μην ερωτευτείς την Μάνη, όσο περπατάς ανάμεσα στους 800 πύργους, τις εκατοντάδες βυζαντινές εκκλησίες, τα κάστρα και τα σπήλαια που γειτονεύουν με τους 118 παραδοσιακούς μανιάτικους οικισμούς. Από τους ιστορικότερους, το Οίτυλο δεσπόζει στην Λακωνική Μάνη χτισμένο αμφιθεατρικά, αγναντεύοντας την θάλασσα. Πολύ κοντά βρίσκονται το Σπήλαιο του Διρού, οι πύργοι της Βάθειας, τα βυζαντινά κάστρα της Μονεμβασιάς και του Μυστρά, καθώς και η Αρεόπολη, μόλις επτά χιλιόμετρα μακριά. Μάθετε περισσότερα για την περιοχή σε παλαιότερο αναλυτικό αφιέρωμα του in2life στη Μέσα Μάνη

Πετρίτης Mani Guesthouse, Οίτυλο, τηλ: 2733052600, τιμή: από 85€ για το δίκλινο δωμάτιο – κρατήσεις πραγματοποιούνται εδώ ή μέσω Booking

Γ.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v