Προσφορές ξενοδοχείων: Οκτώβριος με 45€

Από τα Ζαγοροχώρια ως την Αίγινα, και από τον Παρνασσό μέχρι τη Θράκη, εντοπίζουμε τις καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων που δεν ξεπερνούν τα 45€ και ανακηρύσσουμε πανηγυρικά τον Οκτώβριο καλύτερο μήνα για weekends.
Προσφορές ξενοδοχείων: Οκτώβριος με 45€
της Ηρώς Κουνάδη

Οι τακτικοί αναγνώστες του in2life, θα μαντεύατε εύκολα ότι αυτή η εισαγωγή θα μιλούσε κανονικά για χαμηλές τιμές, για μεταίχμια μεταξύ καλοκαιρινών διακοπών και χειμωνιάτικου καιρού, για απρόσμενες βουτιές και ρομαντικές βόλτες σε συννεφιασμένα καλντερίμια, και για όλα εκείνα τα πράγματα που κάνουν τον Οκτώβριο ιδανικό μήνα για weekends. Ας είμαστε, όμως, ειλικρινείς: Όλοι οι μήνες είναι ιδανικοί για weekends –απλώς κάθε φορά επιστρατεύουμε διαφορετικά επιχειρήματα για να το υποστηρίξουμε.

Ιδανικός μήνας για weekend είναι εκείνος στο τέλος –ή και στις αρχές– του οποίου έχουμε καταφέρει να εξοικονομήσουμε ένα μικρό μέρος από το budget μας, το οποίο μικρό μέρος τυγχάνει να αντιστοιχεί, ή ακόμα καλύτερα να υπερκαλύπτει, εκείνη την καταπληκτική προσφορά που κάπου πήρε το μάτι μας. Χωρίς άλλη επιχειρηματολογία, λοιπόν, ιδού οι καλύτερες προσφορές που εντοπίσαμε σε μερικά από τα αγαπημένα μας ξενοδοχεία για τον μήνα που θεωρούμε τώρα ιδανικό για weekend, αλλιώς γνωστό και ως Οκτώβριο.

Kelari Studios, Σερνικάκι Άμφισσας
Τιμή: 35€ το δίκλινο
Κρατήσεις και 
μέσω του Booking, από εδώ

Σε απόσταση μερικών λεπτών οδήγησης από τον φαντασμαγορικό αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, και λίγα μόνο χιλιόμετρα μακριά από την Αράχωβα (η οποία τώρα χωρίς τα πλήθη είναι γοητευτικότερη από ποτέ) προσφέρει μεγάλα, φωτεινά δωμάτια με μπαλκονάκια που αγναντεύουν τις καταπράσινες πλαγιές του Παρνασσού. Η διακόσμηση αναμιγνύει ρομαντικές πινελιές με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική (ξύλινα δοκάρια στα ταβάνια, κουνουπιέρες στα κρεβάτια, ατμοσφαιρικοί φωτισμοί) σε ένα γοητευτικό αποτέλεσμα. Στις παροχές περιλαμβάνονται, επίσης, DVD player, δωρεάν wi-fi και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.

Akti, Ναύπακτος
Τιμή: 45€ το δίκλινο
Κρατήσεις και 
μέσω του Booking, από εδώ

Πλάι στα τείχη του ενετικού κάστρου, το ξενοδοχείο Akti προσφέρει υπέροχα διακοσμημένα δωμάτια, με μπαλκονάκια που αγναντεύουν από ψηλά τη γραφική πόλη. Ζωηρά χρώματα, ρομαντικές πινελιές, διακοσμητικές λεπτομέρειες που παραπέμπουν στα αρχοντικά του 19ου αιώνα, και παροχές που περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση, δωρεάν wi-fi και τεράστια, διπλά κρεβάτια συνθέτουν το προφίλ των 46 διαφορετικών μεταξύ τους δωματίων. Ιδανική βάση για εξορμήσεις στη γύρω περιοχή, από τα κουκλίστικα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας ως τα παραθαλάσσια ψαροχώρια του Κορινθιακού, αλλά και για ρομαντικά weekends στα ατμοσφαιρικά σοκάκια της Ναυπάκτου.

Αρχοντικό Γεροφώτη, Λάκκα Αιγίου
Τιμή: 40€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις
μέσω του Booking, από εδώ.

Ένα πέτρινο αρχοντικό του 19ου αιώνα αναπαλαιώθηκε για να μετατραπεί σε παραδοσιακό ξενώνα, που ισορροπεί μεταξύ… ουρανού και θάλασσας. Κτισμένο σε υψόμετρο 600 μέτρων, ανάμεσα σε ελαιώνες, προσφέρει πανέμορφα, παραδοσιακά διακοσμημένα δωμάτια με μπαλκόνια που αγναντεύουν το υπέροχο τοπίο γύρω τους, mini bar και DVD player –μεταξύ πολλών άλλων παροχών– και πλούσιο, σπιτικό πρωινό. Το τζάκι μπορεί να μην σας χρειάζεται αυτήν την περίοδο, προσθέτει όμως μια έξτρα νότα ρομαντισμού στα ήδη ατμοσφαιρικά δωμάτια. Η δε Λάκκα Αιγίου είναι ένα κουκλίστικο, όσο και ανεξερεύνητο χωριό, που προσφέρεται για περιηγήσεις στα δρομάκια του, αλλά και βόλτες στη γύρω περιοχή: από την Ορεινή Αρκαδία μέχρι τα Καλάβρυτα και από την ανεξερεύνητη Ορεινή Αχαΐα μέχρι το κάστρο της Ναυπάκτου, τίποτα δεν είναι αρκετά μακριά από εδώ.

Hotel Fotini, Καλαμάτα
Τιμή: 45€ το δίκλινο
Κρατήσεις
μέσω του Booking, από εδώ.

Στιλάτα δωμάτια με εντυπωσιακές παροχές (ξεχωριστό καθιστικό, κουζινάκι, δορυφορική τηλεόραση, δωρεάν wi-fi, 24ωρο room service και μπαλκονάκια με θέα στον Ταΰγετο και τη θάλασσα) σας περιμένουν στην περιοχή Βέργα της Καλαμάτας, στο τέλος της παραλιακής Ναυαρίνου. Τέλεια βάση για να εξερευνήσετε το φαντασμαγορικό Πολυλίμνιο, τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και τα χωριουδάκια της μεσσηνιακής Μάνης, αλλά και για να απολαύσετε στο μάξιμουμ τα city breaks σας στην ομορφότερη (μακράν, κι ας κατηγορηθούμε για υποκειμενισμό) πόλη της Πελοποννήσου.

Πέτρινος Λόφος, Μάνδρα Βιστωνίδας
Τιμή: 40€ το δίκλινο
Κρατήσεις
μέσω του Booking, από εδώ.

Στην καρδιά ενός καταπράσινου ελαιώνα, στους πρόποδες της Ροδόπης και πέντε μόνο χιλιόμετρα από την Βιστωνίδα, ο Πέτρινος Λόφος διαθέτει όμορφα, μεγάλα δωμάτια, διακοσμημένα σε ζωηρά χρώματα με παραδοσιακές πινελιές. Τα μπαλκονάκια των δωματίων αγναντεύουν το καταπράσινο τοπίο γύρω τους, ενώ στις παροχές περιλαμβάνονται δορυφορική τηλεόραση και δωρεάν wi-fi. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου σερβίρει τοπικές σπεσιαλιτέ και πλούσιο, παραδοσιακό πρωινό. Η Ξάνθη, το παραμυθένιο Δέλτα του Νέστου, ο αρχαιολογικός χώρος των Αβδήρων και τα μυστηριακά Πομακοχώρια απέχουν όλα λίγα χιλιόμετρα οδήγησης από εδώ.

Stefanie Studios, Αίγινα
Τιμή: 35€ το δίκλινο
Κρατήσεις
μέσω του Booking, από εδώ.

Είναι ποτέ αρκετά τα weekends στην Αίγινα; Φυσικά και όχι –ιδιαίτερα αν έχεις μια ολοκαίνουρια, και οικονομικότατη αφορμή για να τα επαναλάβεις. Το Stefanie Studios, στο χωριουδάκι Βροχεία, ανάμεσα στο λιμάνι της Αίγινας και το γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας, είναι μια από αυτές. Τα μεγάλα, φωτεινά του δωμάτια διακοσμούνται σε funky χρώματα, με παραδοσιακές πινελιές που περιλαμβάνουν χτιστά καναπεδάκια και ξύλινα έπιπλα, και προσφέρουν –μεταξύ άλλων– LCD τηλεοράσεις, μπαλκονάκια με θέα στη θάλασσα και εξοπλισμένη κουζίνα. Να προσθέσουμε ότι σε μιάμιση μόλις ώρα θα είστε εκεί, Παρασκευή βράδυ μετά το γραφείο, ή σας πείσαμε ήδη;

Gaia Guesthouse, Δίλοφο Ζαγοροχώρια
Τιμή: 45€ το δίκλινο με πρωινό
Κρατήσεις
μέσω του Booking, από εδώ.

Όλα όσα αντιπροσωπεύουν τους παραδοσιακούς ξενώνες των Ζαγοροχωρίων είναι εδώ, σε αυτό το αρχοντικό του 1886: πέτρινοι τοίχοι, ξύλινα πατώματα και ταβάνια, σφυρήλατα έπιπλα, ατμοσφαιρικοί φωτισμοί, υπέροχη θέα σε καταπράσινα τοπία, σπιτικές πίτες για το παραδοσιακό πρωινό, και έξτρα αίσθηση ρομαντισμού, μακριά από τους πάντες και τα πάντα. Να προσθέσουμε κι άλλα; Στις παροχές περιλαμβάνονται LCD τηλεοράσεις και μεγάλα κρεβάτια, ενώ τα κατοικίδια ζωάκια σας μένουν μαζί σας δωρεάν. Όσο για την θέση του Δίλοφου, στο Κεντρικό Ζαγόρι, αυτή προσφέρεται για ατελείωτες εξερευνήσεις στο παραμυθένιο φαράγγι του Βίκου, αλλά και σε όσα περισσότερα από τα γραφικά Ζαγοροχώρια προλαβαίνετε (ή αντέχετε) να επισκεφθείτε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v