10 kid-friendly ξενοδοχεία

Αν ψάχνετε ακόμα κατάλληλο προορισμό για διακοπές με την οικογένεια, δείτε δέκα «τσεκαρισμένα» kid-friendly ξενοδοχεία -με διαθέσιμα δωμάτια- σε όλη την Ελλάδα και σε τιμές για κάθε βαλάντιο.
10 kid-friendly ξενοδοχεία
της Έλενας Μπούλια

Οι διακοπές με την οικογένεια απαιτούν καλό προγραμματισμό και εύρεση του κατάλληλου καταλύματος το οποίο όχι μόνο θα είναι ασφαλές, καθαρό και σε κοντινή σε κάποιον οικισμό τοποθεσία, αλλά και θα διαθέτει κάποιες βασικές παροχές στο δωμάτιο (π.χ. ένα υποτυπώδες κουζινάκι, παρκοκρέβατο, καθισματάκι φαγητού για μωρό), ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε οικογένειας. Αν, μάλιστα, στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται παιδική πισίνα, κάποιος κήπος ή παιδότοπος για παιχνίδι αλλά και εστιατόριο, για να μην αναγκάζεται η οικογένεια να «τρέχει» καθημερινά εκτός για φαγητό, ακόμα καλύτερα.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε δέκα αμιγώς kid-friendly ξενοδοχεία, τα οποία εδώ και χρόνια προτιμώνται από οικογένειες με μικρά παιδιά, σε κάποιους από τους δημοφιλέστερους παραθεριστικούς προορισμούς της χώρας, και σε τιμές για κάθε τσέπη.

Μεσσηνία, Paris Village
Σε απόσταση μερικών λεπτών με το αυτοκίνητο από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσσηνίας και περίπου 35 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα, το Paris Village, ένα μικρό χωριό μέσα στο χωριό των Χράνων, υπόσχεται ξένοιαστες, χαλαρές διακοπές για όλη την οικογένεια. Εκεί θα βρείτε έναν πανέμορφο καταπράσινο κήπο, παιδική χαρά, παιδική πισίνα και προσωπικό που πραγματικά θα φροντίσει να διασκεδάσουν τα παιδιά σας με πρωτότυπες δραστηριότητες.
Πόσο; Για μία οικογένεια 4 ατόμων, το κόστος διαμονής τον Ιούλιο κυμαίνεται στα 70 ευρώ χωρίς πρωινό, καθώς υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα στο δωμάτιο.

Ζάκυνθος, Paliokaliva Village
Αμφιθεατρικά κτισμένο στην πλαγιά του λόφου Τραγάκι, αρκετά κοντά στο Τσιλιβί, το Paliokaliva Village αποτελείται από πέτρινες, αυτόνομες κατοικίες, πλήρως εξοπλισμένες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Για τα παιδιά προσφέρεται ένας μυρωδάτος, καταπράσινο κήπος και μία παιδική πισίνα, για ατελείωτο παιχνίδι.
Πόσο; Για μία οικογένεια 4 ατόμων, το κόστος διαμονής τον Ιούλιο ξεκινά από 125 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου πρωινού.

Κεφαλονιά, Avithos Resort
Πρόκειται για ένα νέο σχετικά συγκρότημα, παραδοσιακής κεφαλονίτικης αρχιτεκτονικής, σε μία καταπράσινη έκταση στα νότια της Κεφαλονιάς, κοντά στην παραλία Άβυθο. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνεται παιδική πισίνα, καθώς και όμορφοι κήποι για να παίξουν τα παιδιά, ενώ στα δωμάτια διατίθενται παρκοκρέβατο, βραστήρας, φούρνος μικροκυμάτων και παιδικό καρεκλάκι φαγητού. Ακόμα, για ελαφριά γεύματα και σνακς, υπάρχει μπαρ δίπλα στην πισίνα.
Πόσο; Για μία οικογένεια 4 ατόμων, το κόστος διαμονής ξεκινά από 145 ευρώ ανά βραδιά, συμπεριλαμβανομένου πρωινού.

Χανιά, Pegasus Hotel
Σε απόσταση 8 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης των Χανίων, κοντά στην παραλία Σταλού, το Pegasus Hotel, προσφέρει ήσυχο, χαλαρό και φιλόξενο περιβάλλον στις άνετες εγκαταστάσεις του με την υπέροχη θέα στην θάλασσα. Ειδικά για τα παιδιά στο ξενοδοχείο θα βρείτε παιδική πισίνα, παιδική χαρά και αίθουσες παιχνιδιών για μωρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά. Επιπλέον, υπάρχει μπαρ και εστιατόριο, για να μην χρειάζεται να μετακινείστε συνεχώς εκτός ξενοδοχείου.
Πόσο; Για μία οικογένεια 4 ατόμων, το κόστος διαμονής ξεκινά από 60 ευρώ ανά βραδιά για ένα δίκλινο δωμάτιο στο οποίο υπάρχει και καναπές-κρεβάτι, ενώ για studio με ξεχωριστή κρεβατοκάμαρα η τιμή ανέρχεται στα 72 ευρώ. Δεν περιλαμβάνεται πρωινό.

Σκιάθος, Magic Hotel
Τοποθετημένο σε αμφιθεατρικό σημείο, στον κόλπο της Αγίας Παρασκευής, και σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της Σκιάθου και 250 μέτρων από την παραλία, το Magic Hotel προσφέρεται ιδανικά για οικογενειακές διακοπές. Στις εγκαταστάσεις θα βρείτε μία παιδική πισίνα με καταρράκτη, για τους μικρούς επισκέπτες, ενώ στα δωμάτια, εφόσον ζητηθεί, μπορεί να υπάρξει παρκοκρέβατο, βραστήρας και παιδικό καρεκλάκι. Το ξενοδοχείο διαθέτει και εστιατόριο, με παιδικά καρεκλάκια, ενώ κατόπιν αιτήσεως μπορεί να προσφερθεί και φύλαξη παιδιών.
Πόσο; Για μία οικογένεια 4 ατόμων υπάρχει η Junior Suite (με ένα διπλό και δύο μονά κρεβάτια), η οποία τον Αύγουστο κοστίζει 200 ευρώ ανά βραδιά, συμπεριλαμβανομένου πρωινού.

Πάργα, Lichnos Beach
Το πανέμορφο, πρόσφατα ανακαινισμένο Lichnos Beach Hotel βρίσκεται πάνω ακριβώς στην παραλία Λύχνος, μόλις 3 χιλιόμετρα από την Πάργα, αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές. Οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου είναι άκρως ασφαλείς για παιδιά, χωρίς την παραμικρή πρόσβαση αυτοκινήτων, ενώ σε αυτές περιλαμβάνονται παιδική πισίνα, τεράστιος κήπος για παιχνίδι και παροχές όπως beach sports αλλά και DVD Player και Playstation3 (κατόπιν αίτησης) στο δωμάτιο.
Πόσο; Για μία οικογένεια 4 ατόμων, το κόστος διαμονής τον Ιούλιο κυμαίνεται στα 250 ευρώ ανά βραδιά, συμπεριλαμβανομένου πρωινού.

Λέσβος, Aegean Sun Hotel
Το Aegean Sun βρίσκεται κοντά στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου, στο Πλωμάρι της Λέσβου. Αποτελείται από όμορφα δίχωρα διαμερίσματα, με ένα ή δύο δωμάτια, στα οποία μπορεί να τοποθετηθεί και παρκοκρέβατο, αν το παιδί είναι μικρό. Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου θα βρείτε παιδική πισίνα, καθώς και εστιατόριο που φημίζεται για την καλή τοπική κουζίνα του.
Πόσο; Για μία οικογένεια 4 ατόμων, το κόστος διαμονής κυμαίνεται στα 80 ευρώ ανά βραδιά, συμπεριλαμβανομένου πρωινού.

Άνδρος, Allegria Studios
Τα studios Allegria απέχουν 2 χιλιόμετρα από το Γαύριο, το λιμάνι της Άνδρου, και 200 μέτρα από την αμμουδερή παραλία του Αγίου Πέτρου. Οι εγκαταστάσεις είναι ιδανικές για οικογένειες με παιδιά, αφού εκεί θα βρείτε μία περιποιημένη παιδική χαρά, σε έναν κήπο 600τ.μ. με γρασίδι. Επίσης, διατίθεται πλήρως εξοπλισμένο μπάρμπεκιου το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι επισκέπτες, ενώ τα πολύ άνετα δωμάτια διαθέτουν κουζινάκι για να μπορείτε να ετοιμάσετε εκεί το πρωινό σας και κάποιο γρήγορο γεύμα.
Πόσο; Για μία οικογένεια 4 ατόμων το κόστος διαμονής κυμαίνεται στα 60 ευρώ ανά βραδιά, συμπεριλαμβανομένου πρωινού.

Νάξος, Faros Studios
Στην περιοχή Αλυκό της Νάξου, το Faros Studios είναι μία οικογενειακή μονάδα που εδώ και είκοσι χρόνια προσφέρει φιλόξενη διαμονή κυρίως σε οικογένειες με μικρά παιδιά. Στις εγκαταστάσεις θα βρείτε κανονική αλλά και παιδική πισίνα με pool bar για τα πρωινά σας σνακ, κήπο με παιδότοπο για να απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους τα πιτσιρίκια, ενοικιαζόμενα ποδήλατα, ενώ κατόπιν ζήτησης προσφέρεται και baby sitting. Ακόμα, το ξενοδοχείο διαθέτει και εστιατόριο, μπαρ, γήπεδο beach volley και μπιλιάρδο.
Πόσο; Για μία οικογένεια 4 ατόμων, το διαμέρισμα με τέσσερα κρεβάτια τον Αύγουστο κυμαίνεται στα 150 ευρώ ανά βραδιά, συμπεριλαμβανομένου πρωινού.

Βόρεια Εύβοια, Camping Club Αγία Άννα
Στις εγκαταστάσεις του Camping Club Αγία Άννα δεν υπάρχουν μόνο σκηνές και τροχόσπιτα αλλά και ξενώνες, studios, cabanas και yurts (σπιτάκια που μοιάζουν με νομαδικές σκηνές, στα οποία υπάρχουν όλες οι σύγχρονες ανέσεις, π.χ. διπλό κρεβάτι, καναπές-κρεβάτι, κλιματισμός και μπάνιο). To κάθε ένα μπορεί να φιλοξενήσει έως 4 άτομα. Επιπλέον, στο Club Αγία Άννα διοργανώνονται καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά, υπάρχουν παιδότοποι, γήπεδα, παιδικές πισίνες αλλά και εστιατόρια και bars.
Πόσο; Το κάθε κατάλυμα έχει διαφορετική τιμή, όμως -ενδεικτικά- η διαμονή 4 ατόμων σε δίχωρο yurt ή οικογενειακή cabana κυμαίνεται στα 90 ευρώ ανά βραδιά, συμπεριλαμβανομένου πρωινού.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v