Ξενώνας Αιολίδες: Σαν στο (ηπειρώτικο) σπίτι σας

Στην κορυφή του ζαγορίτικου χωριού Ασπράγγελοι, οι ανεξάρτητες κατοικίες των Αιολιδών κοιτάζουν αφ’ υψηλού την συγκλονιστική θέα, περιμένοντας να υποδεχτούν τους «μερακλήδες» ταξιδιώτες που αναζητούν τα μυστικά της ηπειρώτικης φιλοξενίας.
Ξενώνας Αιολίδες: Σαν στο (ηπειρώτικο) σπίτι σας
Αν οι κόρες του Ανέμου έψαχναν για σπίτι, σίγουρα θα επέλεγαν την κορυφή ενός ορεινού χωριού. Θα φρόντιζαν, επίσης, να έχει θέα σε μαγευτικά φαράγγια, σε επιβλητικές χαράδρες και πανέμορφα δάση και να κοιτάζει από ψηλά γείτονες γεμάτους Ιστορία και παράδοση. Με άλλα λόγια, θα διάλεγαν να μείνουν στο Ζαγόρι.

Εκεί, στην κορυφή του χωριού Ασπράγγελοι του κεντρικού Ζαγορίου, με μεράκι και σεβασμό ετοιμάστηκε ο ξενώνας «Αιολίδες», που εκτός από τις κόρες του Αιόλου, από τις οποίες πήρε το όνομά της κάθε κατοικία, προσκαλεί για φιλοξενία όσους θέλουν να γευτούν την ηπειρώτικη αποπλάνηση.

Σε αυτό το συγκρότημα των πέντε ανεξάρτητων διώροφων κατοικιών, η ελληνική μυθολογία έχει παντρευτεί με την τοπική αρχιτεκτονική και τις σύγχρονες ανέσεις, και το αποτέλεσμα είναι ένα συγκρότημα ξενώνων ικανό να φιλοξενήσει από δύο άτομα μέχρι μια πενταμελή οικογένεια στο κάθε κτίσμα, προσφέροντάς τους όχι απλά ένα αξιοπρεπές κατάλυμα, αλλά την αίσθηση ότι έχουν το δικό τους πολυτελές σπίτι στο βουνό.

Επιβλητικές, χτισμένες από προσεκτικά σμιλεμένη πέτρα και ξύλο, οι κατοικίες των «Αιολιδών» κοιτάζουν ειδυλλιακά τοπία όπως η χαράδρα του Βίκου και τα γειτονικά χωριά –το υψόμετρο των Ασπραγγέλων φτάνει τα 1.050 μέτρα- ενώ στο εσωτερικό τους, η παράδοση δίνει το χέρι της στις σύγχρονες ανέσεις, καθώς οι υπέρδιπλες κρεβατοκάμαρες των πάνω ορόφων με τα ξυλόγλυπτα έπιπλα και οι κάτω όροφοι με τα σκαλιστά Ζαγορίσια ταβάνια και το ελκυστικό τζάκι σε προσκαλούν να κάνεις μαραθώνιους… cocooning.

Κάθε κατοικία διαθέτει τον δικό της εξωτερικό χώρο, ενώ από την κήπο της αυλής, οι λάτρεις της υγιεινής διατροφής μπορούν να προμηθεύονται φρέσκα ζαρζαβατικά, τα οποία μπορούν να μαγειρέψουν στις πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες του ξενώνα. Στα ντουλάπια της κουζίνας υπάρχουν υλικά για πρωινό, γλυκά του κουταλιού, κρασί και άλλες λιχουδιές που μπορείτε να καταναλώσετε, ενώ στο μπάνιο μπορείτε να αφεθείτε στην απόλαυση του υδρομασάζ. Τηλεόραση, DVD, σίδερο, πουπουλένια σκεπάσματα και πολλά ακόμη αξεσουάρ για μια απόδραση χαλάρωσης είναι επίσης διαθέσιμα στα ευρύχωρα δωμάτια.

Όταν αποφασίσετε να αποχωριστείτε την ζεστασιά του ξενώνα, τα μικρά γραφικά εστιατόρια, καφέ και η «μικρή παραδοσιακή αγορά» των Ασπραγγέλων σας περιμένουν, ενώ στο ίδιο χωριό, οι λάτρεις των extreme sports θα βρουν εγκαταστάσεις αεροπτερισμού, αλλά και σκοπευτηρίου, με θέα την χαράδρα του Βίκου. Τα Ιωάννινα απέχουν από το χωριό μόλις 20 λεπτά.

Στο ευρύτερο Ζαγόρι, τα 47 χωριά του προσφέρονται για ατελείωτες εξερευνήσεις, με βόλτες σε φαράγγια, ποτάμια, δάση και οροσειρές, που αποτελούν ιδανικές τοποθεσίες για πεζοπορία, rafting και ποδηλασία.

Τιμές: Από 80€ για κατοικία δύο ατόμων – αν αποφασίσετε να κλείσετε κατοικία αρκετά νωρίς, οι πιθανότητες να βρείτε πολύ πιο συμφέρουσα (από την ήδη καλή) τιμή πολλαπλασιάζεται. Ενδεικτικά, για κράτηση μέσω Booking δύο μήνες νωρίτερα, εντοπίσαμε τιμή 49,50€ ανά διανυκτέρευση για δύο άτομα. 

Αιολίδες, Ασπράγγελοι Ζαγορίου, τηλ: 26510 22910
Γ.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v