Ξενώνας Τσαρμπού: Η αρχοντική πλευρά της Αρκαδίας

Έξι «αρχοντικά» δωμάτια, ένα πανέμορφο αναπαλαιωμένο οίκημα, μία αυλή με το soundtrack του διπλανού ρυακιού και η ζεστή φιλοξενία της Στεμνίτσας μάς περιμένουν στον αρκαδικό ξενώνα Τσαρμπού για το ιδανικό χαλαρωτικό σαββατοκύριακο.
Ξενώνας Τσαρμπού: Η αρχοντική πλευρά της Αρκαδίας
Από όλες τις γωνιές της Αρκαδίας, η Στεμνίτσα είναι ίσως η πιο αρχοντική. Όταν μάλιστα η αρκαδική φιλοξενία μας φέρνει μπροστά στον ξενώνα Τσαρμπού, ολόκληρη η «φιλοσοφία» της περιοχής συγκεντρώνεται σε ένα τοπίο: Στο πέτρινο αναπαλαιωμένο αρχοντικό του 1875, στην όμορφη αυλή με τα χαριτωμένα τραπεζάκια, στο ρυάκι της Στεμνίτσας που κυλά στο πλάι της, και φυσικά στο εξίσου όμορφο εσωτερικό που βρίσκει την χρυσή τομή μεταξύ παράδοσης και πολυτελούς κομψότητας.

Ο ξενώνας, ο οποίος χτίστηκε πριν 126 χρόνια, αναπαλαιώθηκε το 2009 και έκτοτε φιλοξενεί στα έξι μόλις δωμάτιά του επισκέπτες που απολαμβάνουν όλες τις κλασικές ανέσεις σε παραδοσιακό περιβάλλον, στην καρδιά του οικισμού και μερικά βήματα από την κεντρική πλατεία.

Το στίγμα της ζεστασιάς δίνεται από την πρώτη κιόλας εντύπωση, καθώς στον χώρο της υποδοχής στο ισόγειο του ξενώνα δεσπόζει το τζάκι και οι άνετες πολυθρόνες δίπλα στο μπαρ. Στους πάνω ορόφους, τα έξι ευρύχωρα δωμάτια διατηρούν επίσης την παραδοσιακή αρχοντική αίσθηση της Στεμνίτσας, πλαισιωμένη από πινελιές πολυτέλειας: Οι στιβαροί τοίχοι καταλαμβάνονται από μοντέρνα έργα τέχνης και ατμοσφαιρικά φωτιστικά, ενώ γύρω από το τζάκι, τα design έπιπλα και οι γήινοι χρωματικοί τόνοι ηρεμούν και προδιαθέτουν για πολυτελή χαλάρωση.

Οι παροχές των κουκλίστικων δωματίων περιλαμβάνουν επίσης στήλες υδρομασάζ, δωρεάν ασύρματο internet, όμορφα μπαλκονάκια με θέα, LCD τηλεοράσεις και φυσικά ένα πλούσιο πρωινό, που σερβίρεται στον ειδυλλιακό χώρο του ισογείου. Αν ο καιρός το επιτρέπει, τα τραπεζάκια της αυλής προσφέρονται για ατένισμα στην αρκαδική φύση και στην «πέτρινη» γειτονιά της πλατείας.

Ακριβώς κάτω από τον οικισμό της Στεμνίτσας κυλά ο μυθικός Λούσιος, που προσφέρει εκτός από θαυμάσια θέα, μία γκάμα φυσιολατρικών επιλογών στα νερά του ή γύρω από αυτά για τους λάτρεις της περιπέτειας και των ορεινών ή υδάτινων δραστηριοτήτων. Μην παραλείψετε να εξερευνήσετε ολόκληρο τον αρχοντικό οικισμό της Στεμνίτσας, που συγκεντρώνει στον «μικρόκοσμό» της χαρακτηριστικά δείγματα της αρκαδικής αρχιτεκτονικής, καλοδιατηρημένα ανάμεσα στα πλακόστρωτα σοκάκια και τις περιποιημένες αυλές των σπιτιών. Δείτε όσα αξίζει να επισκεφθείτε στην Στεμνίτσα και στους γύρω οικισμούς σε παλιότερο δημοσίευμα του in2life.

Ξενώνας Τσαρμπού, Στεμνίτσα Αρκαδίας, τηλ: 27950 81406, ενδεικτική τιμή για δίκλινο δωμάτιο περιλαμβανομένου πρωινού 85 ευρώ ανά διανυκτέρευση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v