Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Έτοιμοι; Φύγαμε!

Δωμάτιο στο βουνό, μπαλκόνι με θέα θάλασσα, τζάκι δίπλα στο κρεβάτι μας και ειδυλλιακά τοπία έξω από την πόρτα μας. Θέλουμε πολλά, και τα θέλουμε τελευταία στιγμή και σε όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές. Γίνεται;
Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Έτοιμοι; Φύγαμε!
 της Ηρώς Κουνάδη

Η «τελευταία στιγμή», που ούτως ή άλλως πάντα μας χαρακτήριζε ως λαό, είναι τώρα πολύ περισσότερο από (κακή) συνήθεια, δικαιολογημένη πρακτική. Αν πριν από δυο-τρία χρόνια δεν κανονίζαμε τις διακοπές μας δυο-τρεις μήνες πριν, γιατί δεν ξέραμε αν μέχρι τότε θα έχουμε βαρεθεί/ αλλάξει γνώμη/ ερωτευτεί/ χωρίσει και ούτω καθεξής, τώρα δεν τις κανονίζουμε ούτε καν δυο-τρεις εβδομάδες πριν, γιατί δεν ξέρουμε αν μέχρι τότε θα έχουμε λεφτά/ θα υπάρχει κράτος/ θα εξακολουθεί να λειτουργεί το εκάστοτε ξενοδοχείο.

Χαράς ευαγγέλια για όσους κάνουν συνειδητά τα πλάνα τους πάντα τελευταία στιγμή: η διαθεσιμότητα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου παραμένει, μια εβδομάδα πριν, εντυπωσιακή, ενώ οι τιμές βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά, που θα έλεγαν και οι φίλοι της #occupyWallStreet. Ιδού οκτώ ωραιότατοι ξενώνες, που έχουν ακόμη δωμάτια σε χαμηλές τιμές.

Φαράγγι, Εξωχώρι, Μεσσηνία
Τιμή: 50€ το δίκλινο (κρατήσεις μέσω του Booking)
Τα μπαλκονάκια των δωματίων του μοιάζουν να κρέμονται πάνω από το φαντασμαγορικά πράσινο Φαράγγι του Βυρού, κι αυτός είναι λόγος αρκετός για να θέλουμε να περάσουμε ένα ολόκληρο τριήμερο εδώ. Θα τα απαρνηθούμε, όμως, για λίγο, για να βολτάρουμε στην κουκλίστικη Καραδαμύλη, που απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα, να περπατήσουμε τις μοναδικές διαδρομές στο φαράγγι και να σκαρφαλώσουμε τις κορυφές του Ταΰγετου. Θέλετε κι άλλα; Το εστιατόριο που σερβίρει τοπικές νοστιμιές βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του ξενώνα, και απολαμβάνει μοναδική θέα, το wi-fi είναι δωρεάν και τα κατοικίδιά σας είναι επίσης ευπρόσδεκτα.

Δρυάδες, Κοσμάτι, Γρεβενά
Τιμή: 45€ το superior δίκλινο με πρωινό (κρατήσεις μέσω του Booking)
Λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια, με μπαλκονάκια που αγναντεύουν το καταπράσινο τοπίο γύρω από τον ξενώνα (αν είστε τυχεροί και το πετύχετε χιονισμένο, μάλιστα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό) και εξαιρετική τοπική κουζίνα στο εστιατόριο είναι τα δυνατά χαρτιά του. Σε απόσταση μόλις 17 χιλιομέτρων από τα Γρεβενά, ο Ξενώνας Δρυάδες αποτελεί ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, να εξασκηθείτε σε χειμερινά σπορ στο Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας και να ανακαλύψετε τα γύρω χωριά.

Hotel Alexandros, Δοξάτο, Δράμα
Τιμή: 50€ το δίκλινο με πρωινό, ή 60€ με πρωινό και τζακούζι (κρατήσεις μέσω του Booking)
Όμορφα δωμάτια και κοινόχρηστοι χώροι σε στυλ city hotel, παροχές που θα ζήλευαν πολύ ακριβότερα ξενοδοχεία –δορυφορική τηλεόραση, mini bar, τζακούζι σε κάποια δωμάτια– και τοποθεσία ιδανική για να εξερευνήσετε την ειδυλλιακή περιοχή γύρω του. Βόλτες στην Καβάλα, rafting ή κανό στον Νέστο, πεζοπορικές διαδρομές σε παραμυθένια δάση είναι μερικές μόνο από τις επιλογές σας. Σημειώστε ότι το ξενοδοχείο φιλοξενεί δωρεάν και τα κατοικίδιά σας.

Χορεύτρα, Μούρεσι, Πήλιο
Τιμή: 50€ το δίκλινο με τζάκι (κρατήσεις μέσω του Booking)
Και 50€ το δίκλινο, και τζάκι στο δωμάτιο, και διαθεσιμότητα για το τριήμερο και μάλιστα στο Πήλιο ομολογουμένως δεν περιμέναμε να βρούμε. Και οι ευχάριστες εκπλήξεις συνεχίζονται: το wi-fi είναι δωρεάν, οι παροχές περιλαμβάνουν εξοπλισμένο κουζινάκι και καθιστικό, τα μπαλκόνια αγναντεύουν από ψηλά τη θάλασσα ή τον πολύχρωμο κήπο, και τα κατοικίδιά σας είναι ευπρόσδεκτα. Προσθέστε σε αυτά το κουκλίστικο χωριό του Μουρεσίου, και την ιδανική του απόσταση από την ρομαντική Τσαγκαράδα και τις πεζοπορικές διαδρομές στο δάσος της, κι έχετε την τέλεια πρόταση για το τριήμερο.

Πλειάδες, Παλαιός Παντελεήμονας
Τιμή: 76€ το δίκλινο με πρωινό και τζάκι (κρατήσεις μέσω του Booking)
Σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Ολύμπου, τον Παλαιό Παντελεήμονα, ο πέτρινος ξενώνας προσφέρει ζεστά, ατμοσφαιρικά δωμάτια, πλημμυρισμένα από χρώμα και διακοσμημένα με παραδοσιακές πινελιές. Η θέα από τα μπαλκόνια στο χωριό και το καταπράσινο τοπίο του Ολύμπου είναι φαντασμαγορική, το εστιατόριο σερβίρει τοπικές νοστιμιές με προϊόντα του χωριού, ενώ διαθέτει και πλούσια λίστα κρασιών. Να προσθέσουμε ότι το τζάκι μέσα στο δωμάτιο είναι η αγαπημένη μας πολυτέλεια, ή σας πείσαμε ήδη;

Όαση, Σκάλα, Λακωνία
Τιμή: 56€ το δίκλινο με πρωινό (κρατήσεις μέσω του Booking)
Διακόσμηση που θυμίζει κουκλόσπιτο, παροχές που περιλαμβάνουν δωρεάν wi-fi και LCD τηλεόραση, μπαλκονάκια με θέα στον καταπράσινο κήπο, σπιτικό πρωινό και κουζίνα που αγαπά τους πειραματισμούς. Όσο για εκδρομές; Όρεξη να ’χετε: η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς απέχει ένα μισάωρο οδήγησης, το «θαλασσινό» Γύθειο και τα Πυργόσπιτα της Μάνης βρίσκονται σε απόσταση δεκαπεντάλεπτου. Τα κατοικίδιά σας είναι, επίσης, ευπρόσδεκτα.

Το Τζάκι, Κόνιτσα
Τιμή: 46€ το δίκλινο (κρατήσεις μέσω του Booking)
Επτά όμορφα δωμάτια στην πλαγιά της Τύμφης αγναντεύουν από τα μπαλκόνια τους τις καταπράσινες κορυφές της Πίνδου, προσφέροντας μία από τις οικονομικότερες προτάσεις διαμονής στην περιοχή της Κόνιτσας και των Ζαγοροχωριών. Ζωηρά χρώματα στους τοίχους, σφυρήλατα κρεβάτια, παροχές για καφέ και τσάι στο δωμάτιο και κήπος με παιδική χαρά για τα πιτσιρίκια σας είναι μερικά από τα δυνατά χαρτιά του. Το φαράγγι του Βίκου, οι πλαγιές του Ζαγορίου, οι όχθες του Αώου, τα Μαστοροχώρια, αλλά και η ίδια η Κόνιτσα εγγυώνται πως όσες μέρες κι αν αποφασίσετε να περάσετε εδώ δεν πρόκειται να βαρεθείτε.

Koukonas, Γαλαξίδι
Τιμή: 50€ το δίκλινο με πρωινό (κρατήσεις μέσω του Booking)
Ίσως η πιο low budget επιλογή στο Γαλαξίδι, το οποίο αν είστε θαλασσινοί τύποι αποτελεί την τέλεια φθινοπωρινή επιλογή. Όμορφα δωμάτια, με μπαλκονάκια που αγναντεύουν από ψηλά το λιμάνι, δωρεάν wi-fi και ένας καταπράσινος κήπος που φιλοξενεί τις επιστροφές μας από τις ολοήμερες βόλτες συναποτελούν τον περιποιημένο ξενώνα. Η δε τοποθεσία του είναι ιδανική, τόσο για χαλαρές βόλτες στο Γαλαξίδι όσο και για… αυτοκινητάδες στα παράλια του Κορινθιακού και τις πλαγιές του Παρνασσού, sightseeing στους Δελφούς και “seeing” γενικότερο στην Αράχωβα.


Και επίσης…
Πολλά deal sites ανακοινώνουν αυτές τις μέρες δελεαστικότατες προσφορές ξενοδοχείων για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, σε τιμές που ξεκινούν από 50€ για δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό. Βρείτε τις όλες καθημερινά στο Tsibato.gr.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v