Alcanea Boutique Hotel: Διαμονή στα Χανιά με… ιστορία

Το κτίριο που φιλοξένησε για παραπάνω από δύο δεκαετίες το γραφείο του Ελευθέριου Βενιζέλου, είναι σήμερα ένα ατμοσφαιρικό Boutique Hotel που ανακαινίστηκε πρόσφατα για να φιλοξενήσει τις καλοκαιρινές μας βόλτες στην πανέμορφη Παλιά Πόλη των Χανιών.
Alcanea Boutique Hotel: Διαμονή στα Χανιά με… ιστορία
Από όποια πλευρά και αν τα γνωρίσεις τα Χανιά δεν σε αφήνουν ασυγκίνητο: φαράγγια και σπήλαια, ορεινό φυσικό κάλλος, κρυστάλλινα νερά, αρχιτεκτονική παράδοση χιλιετιών, ιδιαίτερες γεύσεις, αρώματα, φιλοξενία. Χωρίς αμφιβολία η ομορφότερη πόλη της Κρήτης δεν θα μπορούσε να υστερεί σε αντίστοιχου κάλλους παραδοσιακές ξενοδοχειακές υποδομές.

Μία από αυτές είναι και το προσφάτως ανακαινισμένο Alcanea Boutique Hotel στην ιστορική γειτονιά του Τοπανά στην Παλιά Πόλη των Χανίων. Βρίσκεται ακριβώς στην άκρη του Παλιού Λιμανιού έχοντας υπέροχη θέα προς αυτό, αλλά και στον επιβλητικό Αιγυπτιακό Φάρο καθώς και στο Φρούριο του Φιρκά.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το ξενοδοχείο χρονολογείται από την Βενετσιάνικη περίοδο και αποτελούσε το γραφείο του Ελευθέριου Βενιζέλου για 24 ολόκληρα χρόνια. Ανακαινίστηκε πλήρως την άνοιξη του 2011 διατηρώντας ατόφια την αρχιτεκτονική κληρονομιά του: όμορφα μπαλκονάκια το ένα δίπλα στο άλλο, γραφική εσωτερική αυλή, καλοδιατηρημένες εξωτερικές όψεις με πελεκητή πέτρα, πολύχρωμα κεραμικά, περίτεχνα ξύλα και διακοσμητικές λεπτομέρειες φέρνουν στον νου εικόνες από άλλες εποχές, ισορροπώντας ανάμεσα στην παράδοση του χθες και την άνεση του σήμερα.

Το ξενοδοχείο διαθέτει οκτώ κομψά, μοντέρνα δωμάτια με όμορφη θέα στην θάλασσα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε σουίτες, δωμάτια superior και απλά δωμάτια, όλα εξοπλισμένα με σύγχρονες παροχές και ανέσεις. Η εσωτερική τους διακόσμηση αποτελεί μια μείξη παραδοσιακής κομψότητας με διακριτικές αραβικές πινελιές και είναι όλα εξοπλισμένα με τηλεόραση επίπεδης οθόνης με εθνικά και διεθνή δίκτυα, αυτόνομα ρυθμιζόμενο κλιματισμό, εξοπλισμένο mini bar, τηλέφωνο για απ' ευθείας κλήσεις, ελεύθερη πρόσβαση WI-FI, χρηματοκιβώτιο και υποδοχή iPod για να χαλαρώσετε θαυμάζοντας την θέα στο Λιμάνι συνοδεία των αγαπημένων σας μελωδιών.

Το πλούσιο πρωινό σερβίρεται στο Alcanea Café & Wine Bar, το οποίο λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας σερβίροντας μεσογειακές νοστιμιές το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα και το βράδυ έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε εμπνευσμένα κοκτέιλ και διαλεγμένα κρασιά από ελληνικούς αμπελώνες, με κλίση – όπως είναι αναμενόμενο – στις κρητικές ποικιλίες.

Για τις περιηγήσεις σας στα Χανιά, μπορείτε να εμπιστευτείτε την υπηρεσία Concierge του ξενοδοχείου, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ξεναγήσεις στις γύρω περιοχές, εκδρομές, συστάσεις και κρατήσεις εστιατορίων για βραδιές κρητικής γευσιγνωσίας, καθώς και ειδικές παροχές για νεόνυμφους και επετείους.

Η διαμονή σε ένα Standard Double δωμάτιο με θέα την θάλασσα για την High season κοστίζει 100€, για ένα Superior Double δωμάτιο με μπαλκόνι 180€, ενώ για τις σουίτες 220€ με πρωινό. Για online κρατήσεις κάντε κλικ εδώ.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v