Καράβι: Βίρα τις άγκυρες… στη Μάνη

Πέτρινες, εσωτερικές αυλές, φωτεινά δωμάτια, παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Και όλα αυτά, σε έναν κουκλίστικο ξενώνα στην καρδιά της ατμοσφαιρικής Αρεόπολης, σε απόσταση αναπνοής από τις πρώτες βουτιές του χρόνου.
Καράβι: Βίρα τις άγκυρες… στη Μάνη
Στην καρδιά της φτιαγμένης από πέτρα μανιάτικης πρωτεύουσας, της ιστορικής Αρεόπολης, ένα από τα τριάντα διατηρητέα μνημεία που αγκαλιάζουν την πλατεία της 17ης Μαρτίου 1821, μετατρέπεται σε παραδοσιακό ξενώνα, που περιμένει να φιλοξενήσει τις ανοιξιάτικες εξορμήσεις μας στην Μάνη. Και το όνομα αυτού… Καράβι.

«Καράβι» γιατί οι Μανιάτες είχαν πάντα μια ιδιαίτερη σχέση με τη θάλασσα. «Καράβι» γιατί η θέση του πέτρινου κτιρίου στην νότια πλευρά της πλατείας του εξασφαλίζει υπέροχη θέα στη θάλασσα. Και τέλος, «Καράβι» γιατί στη reception και τους κοινόχρηστους χώρους φιλοξενείται η συλλογή ζωγραφισμένων καπακιών καραβο-κασελών του 18ου και 19ου αιώνα που συντηρήθηκαν προσεκτικά από τους ζωγράφους- συντηρητές Κώστα και Ειρήνη Γουδή.

Ο ξενώνας αποτελείται από τρεις ανεξάρτητες κατοικίες 50-70m², δύο ισόγειες καμάρες και μία μεγάλη αίθουσα υποδοχής, που λειτουργεί και σαν εκθεσιακός χώρος. Οι εσωτερικές αυλές του κτιρίου, με την υπέροχη θέα, την cozy ατμόσφαιρα, τα έπιπλα εξοχής και τα ανθισμένα γλαστράκια είναι εκείνες που κλέβουν την παράσταση.

Η διακόσμηση των δωματίων εμπνέεται από την τοπική αρχιτεκτονική και παράδοση, επενδύοντας στα υλικά της μανιάτικης γης, την πέτρα και το ξύλο, ποντάροντας στα γήινα χρώματα και αφήνοντας το άπλετο φως του ήλιου που εισβάλλει από τα ξύλινα παράθυρα να αναδείξει τους λευκούς/ κρεμ τόνους των κρεβατιών και των υπόλοιπων επίπλων. Ξύλινα εξωτερικά δοκάρια στα ταβάνια, αέρινα υφάσματα, ρομαντικά πορτατίφ και ατμοσφαιρικοί φωτισμοί συμπληρώνουν την εικόνα των δωματίων.

Όλες οι κατοικίες διαθέτουν κλιματισμό, αυτόνομη θέρμανση, οργανωμένη κουζίνα, τηλεόραση LCD, ασύρματο δίκτυο internet, τηλέφωνο, σεσουάρ, καφετιέρα, τοστιέρα κλπ. Όλες «βγαίνουν» σε ανεξάρτητες βεράντες που αγναντεύουν από ψηλά τη θάλασσα.

Όταν καταφέρετε να ξεκολλήσετε από το μπαλκονάκι σας, θα βολτάρετε στα πετρόχτιστα καλντερίμια της Αρεόπολης, στα πυργοχώρια, τα βυζαντινά εκκλησάκια, τα ειδυλλιακά μονοπάτια και βέβαια τις συγκλονιστικές παραλίες της υπόλοιπης Μάνης, που ενδείκνυνται για τις πρώτες βουτιές του χρόνου.

Το Καράβι λειτουργεί όλο τον χρόνο. Οι τιμές των δωματίων αυτήν την εποχή κυμαίνονται στα 90 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο με πλούσιο, παραδοσιακό πρωινό.

Καράβι, Πλατεία 17ης Μαρτίου, Αρεόπολη, Μάνη, τηλ.: 27330 52900
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v