Το Αρχοντικό της Μαρίας: Πανοραμική… φιλοξενία στο Καρπενήσι

Πορφυρές αποχρώσεις, ζεστό περιβάλλον, προσιτή πολυτέλεια και σπιτική φιλοξενία είναι η συνταγή που μας σερβίρει ένα από τα πιο εντυπωσιακά αρχοντικά της περιοχής του Καρπενησίου. Άλλωστε, στην σκιά του Βελουχίου, η διαμονή ποτέ δεν είναι βαρετή.
Το Αρχοντικό της Μαρίας: Πανοραμική… φιλοξενία στο Καρπενήσι
Αγκαλιασμένο από τα έλατα του Βελουχίου, περιτριγυρισμένο από τα φαράγγια, τους ποταμούς, τις πλαγιές και τα περιπατητικά μονοπάτια της περιοχής, το Κλαυσί Ευρυτανίας κρύβει ανάμεσα στα μικρά σπιτάκια του έναν από τους πιο εντυπωσιακούς ξενώνες, που διδάσκει φιλοξενία στους επισκέπτες του μικρού χωριού.

Μόλις πέντε χιλιόμετρα από το Καρπενήσι, το Αρχοντικό της Μαρίας ξεχωρίζει για την «αρχοντική» του όψη, που του χαρίζουν απλόχερα η πέτρα και το ξύλο από τα οποία είναι φτιαγμένο. Το εσωτερικό του αρχοντικού κάνει ακόμη πιο δελεαστικά τα πράγματα, καθώς το φιλόξενο μπαρ με το πάντα διαθέσιμο τσίπουρο και οι μυρωδιές από τις σπιτικές γεύσεις που ετοιμάζονται το πρωί συνδυάζονται ιδανικά με τα αναπαυτικά μαξιλάρια δίπλα από το τζάκι.

Τα δωμάτια του αρχοντικού χωρίζονται σε δίκλινα, junior σουίτες και grand πολυτελείς σουίτες, και όλα είναι προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Οι γήινες αποχρώσεις δένουν με τις βαθυκόκκινες πινελιές και τα περίτεχνα έπιπλα, ενώ οι πίνακες και τα βελούδινα υφάσματα προμηνύουν ρομαντικά σαββατοκύριακα.

Αφράτα κρεβάτια με ουρανό, ευρύχωρες οβάλ μπανιέρες με υδρομασάζ, και ανεμπόδιστη θέα προς τον κήπο, το Βελούχι και το Καρπενήσι είναι μόνο λίγα από τα προτερήματα των δωματίων, που φυσικά διαθέτουν όλα τα απαραίτητα –και μη- αξεσουάρ και υπηρεσίες (wi-fi internet, ψυγείο, πιστολάκι μαλλιών, μικρό γραφείο, ορθοπεδικά στρώματα και μαξιλάρια, καλλυντικά και αξεσουάρ μπάνιου, καθιστικό).

Η περιοχή ενδείκνυται για όλες τις εποχές και για όλες τις διαθέσεις. Είστε προετοιμασμένοι για ένα ρομαντικό διήμερο μακριά από όλους; Στο Αρχοντικό της Μαρίας, η ησυχία, η φύση και η διακόσμηση των δωματίων θα σας χαρίσουν το σκηνικό που ονειρεύεστε. Προτιμάτε πιο δραστήριες αποδράσεις είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι; Τους κρύους μήνες, έχετε δίπλα σας το πλήρως οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχίου για να δοκιμάσετε τις επιδόσεις σας στα σλάλομ.

Όταν σιγά-σιγά μπαίνει η άνοιξη, οι επιλογές σας περιλαμβάνουν οργανωμένο trekking, canyoning, mountain biking, ιππασία και rafting στα φαράγγια (Πανταβρέχει, Μαύρης Σπηλιάς, Βόθωνα, Βίνιανης, Κρέντη), ποτάμια (Τρικεριώτης, Αχελώος, Αγραφιώτης, Ταυρωπός, Κρικελοπόταμος), λίμνες, γεφύρια και χωριουδάκια της περιοχής, που έχει χαρακτηριστεί το 1991 από την UNESCO ένα από τα καθαρότερα οικοσυστήματα στον πλανήτη. Για να ικανοποιήσετε την γεύση σας, οι δύο ταβέρνες του χωριού έχουν εξαιρετικό φαγητό σε νορμάλ τιμές. Τιμήστε τις!

Οι τιμές για το δίκλινο δωμάτιο αυτή την περίοδο κυμαίνονται στα 90-100 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ για τις junior και grand σουίτες του Αρχοντικού οι τιμές ξεκινούν από τα 110 και 130 ευρώ αντίστοιχα.

Αρχοντικό της Μαρίας, Κλαυσί Καρπενησίου, τηλ: 6972914434 και 6973535785


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v