Χάμκω Boutique Hotel: Ένα αρχοντικό γεμάτο Ιστορία

Το αρχοντικό της μητέρας του Αλή Πασά των Ιωαννίνων, στην παλιά πόλη της Κόνιτσας, είναι σήμερα ένα πανέμορφο boutique hotel, που παντρεύει την θαλπωρή του τζακιού με την διακριτική πολυτέλεια.
Χάμκω Boutique Hotel: Ένα αρχοντικό γεμάτο Ιστορία
Στην καρδιά της παλιάς πόλης της Κόνιτσας, το πέτρινο αρχοντικό της μητέρας του Αλή Πασά των Ιωαννίνων, Χάμκως, που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα φιλοξενεί σήμερα ένα κουκλίστικο boutique hotel. «Μοιρασμένο» σε διαφορετικά επίπεδα, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με όμορφες αυλίτσες, το αρχοντικό αποτελείται από τέσσερα πέτρινα κτίρια που φιλοξενούν τρία δωμάτια και ένα κοινόχρηστο σαλονάκι – αίθουσα πρωινού. Και το όνομα αυτού, φυσικά, Χάμκω.

Η χαρακτηριστική γκρίζα ηπειρώτικη πλάκα σκεπάζει τα ανοιχτόχρωμα κτίρια, κάνοντας ωραία αντίθεση με το παστέλ γαλάζιο των ξύλινων πορτών και το βαθύ πράσινο των βουνοπλαγιών πίσω από το ξενοδοχείο. Στα δωμάτια, η τοπική παράδοση συναντά την διακριτική πολυτέλεια: τα ξύλινα πατώματα σκεπάζονται με αφράτα χαλιά και φλοκάτες, τα ζωγραφισμένα στο χέρι ξύλινα έπιπλα συνδυάζονται όμορφα με ρουστίκ φωτιστικά, οι πλούσιες συλλογές DVD δίνουν μια ακόμη υπέροχη αφορμή για cocooning δίπλα στο τζάκι.

Κάθε δωμάτιο του αρχοντικού είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Στο Δίχωρο η μικρή σοφίτα με το αφράτο στρώμα-κρεβάτι κλέβει την παράσταση, ενώ στον κάτω χώρο βρίσκεται το τζάκι, ο βαθυκόκκινος καναπές που γίνεται επίσης διπλό κρεβάτι, η μεγάλη LCD τηλεόραση με το DVD player, και το κουζινάκι με το mini bar, για να μην σας λείψει τίποτα αν μπείτε στον πειρασμό να μην… ξεμυτίσετε ένα ολόκληρο απόγευμα.

Το Δίχωρο plus ξεχωρίζει για τα ονειρικά, γαλάζια χρώματά του, τα ζωγραφιστά έπιπλα στην κρεβατοκάμαρα και το σαλονάκι του, που είναι κυριολεκτικά βγαλμένο από αρχοντικό του 18ου αιώνα. Κι εδώ, το τζάκι φιγουράρει στο σαλόνι, το οποίο είναι επίσης εξοπλισμένο με τηλεόραση LCD 32 ιντσών, DVD και mini bar. Στο δε μπάνιο υπάρχει επιπλέον σάουνα και υδρομασάζ.

Τέλος, η σουίτα, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει από δύο έως έξι άτομα, είναι η επιτομή της αρχοντικής φινέτσας: μεγάλη κρεβατοκάμαρα με ζωγραφιστό τζάκι, το οποίο πλαισιώνουν δύο χτιστά καναπεδάκια, σαλόνι με δεύτερο τζάκι και μεγάλους καναπέδες, μπάνιο με καμπίνα, σάουνα και υδρομασάζ.

Οι πλακόστρωτες αυλές έξω από τα δωμάτια συναγωνίζονται επάξια το εσωτερικό τους για… λίγο ακόμη από τον χρόνο σας, ιδιαίτερα όσο η άνοιξη πλησιάζει. Η μαγευτική τους θέα στις καταπράσινες πλαγιές της Τύμφης και τα κρυστάλλινα νερά του Αώου, που διασχίζει την πεδιάδα στα πόδια της Κόνιτσας είναι σαφώς μια εικόνα που θα θυμάστε για καιρό.

Κι όταν καταφέρετε να ξεκολλήσετε, θα ανακαλύψετε πως η Κόνιτσα αποτελεί ιδανική βάση για αμέτρητες εξορμήσεις. Από τα ανεξάντλητα Ζαγοροχώρια, μέχρι το κρυμμένο μυστικό των Μαστοροχωρίων, και από το απέραντο πράσινο του Φαραγγιού του Βίκου μέχρι τις υπαίθριες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ιππασία στο φαράγγι και rafting στα καταγάλανα νερά του Βοϊδομάτη… όρεξη και χρόνο να έχετε, να ζείτε μια νέα εμπειρία κάθε μέρα.

Το Χάμκω Boutique Hotel λειτουργεί όλο τον χρόνο. Οι τιμές αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 90 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

Η.Κ.

Χάμκω Boutique Hotel, Κόνιτσα, τηλ.: 26550 23107
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v