Αμαδρυάς: Το αρχοντικό των Νυμφών

Εκεί που κάποτε κατοικούσαν οι Νύμφες, ένα αρχοντικό έχει αναλάβει να τιμήσει το όνομά τους με απαράμιλλα ζεστή φιλοξενία. Γνήσια μακεδονική αρχιτεκτονική, «παραδοσιακή» ζεστασιά και διαχρονική πολυτέλεια απαρτίζουν τα θεμέλια του «Αμαδρυάς Luxury Maison & Spa».
Αμαδρυάς: Το αρχοντικό των Νυμφών
Μέσα από το πυκνό δάσος ελάτων στα Πιέρια όρη, όπου κατά την παράδοση κατοικούσαν οι Νύμφες, ξεπροβάλλει το Αρχοντικό Αμαδρυάς. Χτισμένο από πέτρα και ξύλο, με τοπικά υλικά και αρχιτεκτονική που σέβεται τα πρότυπα της Μακεδονικής γης, το πολυτελές κατάλυμα του Παλιού Ελατοχωρίου Πιερίας υπόσχεται διαμονή που παραπέμπει περισσότερο σε φιλόξενο οικογενειακό εξοχικό.

Διαθέτοντας αρχοντική εξωτερική όψη, ζεστές και ρομαντικές νότες στο εσωτερικό, το «Αμαδρυάς» μοιάζει να παντρεύει το παρελθόν με το παρόν, την παράδοση με τις σύγχρονες ανέσεις, την φιλοξενία με την αίσθηση χαλάρωσης και απομόνωσης από την πολυκοσμία της πόλης ή των μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

Δέκα πολυτελή δωμάτια, με ονόματα εμπνευσμένα από τις Νύμφες των γύρω βουνών βλέπουν από την μία πλευρά προς την πανέμορφη φύση των Πιέριων Ορέων που αγκαλιάζει το χωριό και από την άλλη τον κάμπο της Κατερίνης, μέχρι και τις παραλίες της περιοχής.

Πουπουλένια παπλώματα, μαλακά στρώματα, αρχοντικά χαλιά, αντίκες, πολυτελή υφάσματα, στήλες υδρομασάζ και η μοναδική αίσθηση της εστίας που σιγοκαίει στο τζάκι φέρνουν στον επισκέπτη εικόνες Ανατολής, χωρίς το ύφος των δωματίων να χάνει στο παραμικρό την μοναδικότητα της ελληνικής ορεινής παράδοσης.

Η αίσθηση της χαλάρωσης δεν θα σας λείψει, καθώς στο αρχοντικό λειτουργεί spa, το οποίο διαθέτει υδρομασάζ πέντε ατμοσφαιρών, χαμάμ και θερμαινόμενη πισίνα. Lounge μουσική, αχνό φως από τα αρωματικά κεριά και η θέα προς την φύση του Ελατοχωρίου νομίζουμε πως είναι αρκετά για να νιώσετε «μακριά από όλους και όλα».

Στο café-wine bar, ο χώρος έχει διαμορφωθεί έτσι, ώστε να μην αισθανθείτε ούτε στιγμή πως βρίσκεστε μακριά από το σπίτι σας. Οι αναπαυτικοί καναπέδες, τα English rose σερβίτσια, οι ζεστοί τόνοι του ξύλου και οι σπιτικές πίτες και τα γλυκά –δοκιμάστε την καρυδόπαστα ή την μους σοκολάτας- που φτιάχνει η ίδια η ιδιοκτήτρια θα σας κάνουν να ανυπομονείτε για την ώρα του πρωινού.

Μετά το πρωινό, λοιπόν, είναι ώρα να εξερευνήσετε την περιοχή. Φυσικά, το χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου ξεχωρίζει ανάμεσα στις «ατραξιόν», καθώς σε λίγα λεπτά μπορείτε να βρεθείτε μπροστά σε 15 χιλιόμετρα πίστες για τα αγαπημένα σας χειμερινά σπορ. Από τα λιγότερα γνωστά αξιοθέατα, το «Ρέμα του Σωτήρη» με τον όμορφο καταρράκτη και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου με τα βυζαντινά στοιχεία που μετρά σχεδόν τέσσερις αιώνες ζωής βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Τα Πιέρια Όρη, άλλωστε, προσφέρονται πάντα για εξερεύνηση, είτε διαθέτετε αυτοκίνητο ή jeep, είτε θέλετε να δοκιμάσετε ορειβασία ή mountain biking. Ασφαλώς, για τους λιγότερο δραστήριους, οι ταβέρνες με τοπικές σπεσιαλιτέ στο Ελατοχώρι δεν θα σας αφήσουν παραπονεμένους –και κυρίως πεινασμένους.

Οι τιμές ανά διανυκτέρευση στα πολυτελή δωμάτια του Αρχοντικού κυμαίνονται από 70 ως 150 ευρώ με πρωινό. Παράλληλα, μπορείτε να ελέγχετε ανά διαστήματα εδώ τυχόν προσφορές του Αρχοντικού.

Αρχοντικό Αμαδρυάς Luxury Maison & Spa, Παλιό Ελατοχώρι Πιερίας, τηλ: 23510 82650

Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v