Πέτρινος Πύργος: Ο νέος μας προορισμός στην Αρκαδία

Λίγες μόνο μέρες ζωής μετρά ο νέος ξενώνας που φιλοδοξεί να βάλει το Βαλτεσινίκο στον χάρτη των αρκαδικών weekends μας. Αν κρίνουμε από την εντυπωσιακή διακόσμηση, τις δυνατές παροχές και τις value for money τιμές, θα τα καταφέρει.
Πέτρινος Πύργος: Ο νέος μας προορισμός στην Αρκαδία
Σε ένα από τα λιγότερο δημοφιλή χωριά της Ορεινής Αρκαδίας, το γραφικό Βαλτεσινίκο, άνοιξε πριν από λίγες μέρες –στις 23 Δεκεμβρίου 2010, για την ακρίβεια– τις πόρτες του ένας Πέτρινος Πύργος, όνομα και πράγμα, που φιλοδοξεί να εντάξει το μικρό χωριουδάκι στο χάρτη των weekends μας.

Ένα παλιό αρχοντικό πυργόσπιτο στο κέντρο του παραδοσιακού οικισμού, σε υψόμετρο 1.250 μέτρων, δίπλα ακριβώς στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων και το μικρό φαράγγι αναπαλαιώθηκε πλήρως, ώστε να διατηρήσει ολοζώντανη την ταυτότητά του, προσφέροντας παράλληλα (περισσότερα από) όσα χρειάζεστε για το weekend των ονείρων σας.

Ο ξενώνας, σκαρφαλωμένος στην μικρή πλαγιά, στεγάζει τα επτά πετρόκτιστα δωμάτιά του σε τέσσερα επίπεδα, όπως ακριβώς ήταν και στις αρχές του αιώνα. Πέτρινοι τοίχοι, ξύλινα πατώματα και ταβάνια με εξωτερικά δοκάρια, σκαλιστά έπιπλα και περίτεχνα φωτιστικά συνθέτουν την εντυπωσιακή εικόνα των δωματίων.

Όλα τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα με μεγάλες LCD τηλεοράσεις, ανατομικά στρώματα, τζάκι, υδρομασάζ, μπαλκόνια με φαντασμαγορική θέα στις καταπράσινες βουνοπλαγιές και το φαράγγι, αυτόνομη θέρμανση και καλλυντικά μπάνιου.

Στο ισόγειο του ξενώνα, στο μικρό cozy café με το τζάκι θα απολαύσετε στο ξεκίνημα της ημέρας το πλούσιο, παραδοσιακό πρωινό με τοπικά προϊόντα και σπιτικές λιχουδιές, και θα επιστρέψετε μετά τις εξερευνήσεις σας στη γύρω περιοχή για ζεστή σοκολάτα, γλυκά του κουταλιού και επιτραπέζια.

Περιττό να τονίσουμε ότι η περιοχή ενδείκνυται για περιηγήσεις. Η Βυτίνα απέχει από το Βαλτεσινίκο 21, και η Στεμνίτσα μόλις 12 χιλιόμετρα. Από εδώ μπορείτε, επίσης, να επισκεφθείτε τη Δημητσάνα και την Καρύταινα, το Φαράγγι του Λούσιου, το Μουσείο Υδροκίνησης, το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου και το πρόσφατα εγκαινιασθέν Σπήλαιο Κάψια.

Και το ίδιο το Βαλτεσινίκο, όμως, είναι ένα πανέμορφο χωριό, κτισμένο σε υψόμετρο 1236 μέτρων, μέσα στα έλατα και τις πηγές, με υπέροχη θέα, παραδοσιακή αρχιτεκτονική και ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, που προσφέρεται για ατελείωτες εξερευνήσεις. Στις δραστηριότητες τις οποίες προσφέρει η περιοχή περιλαμβάνονται σκι, πεζοπορία, ιππασία, ποδήλατο και ράφτινγκ στον Λούσιο.

Ο Πέτρινος Πύργος θα λειτουργεί όλο τον χρόνο. Οι τιμές αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 80 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο με τζάκι και πρωινό.

Η.Κ.

Πέτρινος Πύργος, Βαλτεσινίκο Αρκαδίας, τηλ.: 27950 82555, 6977 084676
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v