Castello di Haria: Το οχυρό της μανιάτικης φιλοξενίας

Στο χωριό Χαριά, λίγο έξω από την Αρεόπολη, δύο μανιάτικοι πύργοι μετατράπηκαν από σύμβολα ελευθερίας σε σύμβολα φιλοξενίας. Το Castello di Haria συνδυάζει παραδοσιακή αισθητική και διαχρονική άνεση, δίπλα στα επιβλητικά σπήλαια του Δυρού.
Castello di Haria: Το οχυρό της μανιάτικης φιλοξενίας
Θολωτές στέγες, ξύλινες οροφές, πέτρινοι τοίχοι, καμάρες, παραδοσιακά έπιπλα και ακόμη πιο παραδοσιακή φιλοξενία, βρήκαν καταφύγιο στους δύο πύργους που συναποτελούν το ξενοδοχείο Castello di Haria. Στο χωριό Χαριά της Μάνης, ο ξενώνας-κάστρο έδωσε στα προσεγμένα δωμάτιά του τα ονόματα Μουσών και γυναικείων θεοτήτων της αρχαιότητας, και επιδιώκει να προσφέρει στον επισκέπτη ακριβώς αυτό: μυθικής ηρεμίας διαμονή.

Από την εξωτερική του ακόμα όψη, το Castello di Haria ευδιάκριτα δένει με την γενικότερη μανιάτικη αρχιτεκτονική παράδοση. Οι πετρόκτιστοι οικισμοί και τα γραφικά σοκάκια-σύμβολα της ιδιαιτερότητας της Μάνης, διαπνέουν και την επιβλητική αρχιτεκτονική του Castello. Οι πολεμίστρες και οι καμάρες παραπέμπουν σε ηρωικές εποχές, την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, η φιλοξενία και το φιλικό στοιχείο γίνονται οι κυρίαρχες αξίες.

Η αρχοντιά της ελληνικής υπαίθρου αποτυπώνεται στα έπιπλα, στην διακόσμηση και στην καθαριότητα των χώρων. Οι θολωτές οροφές, τα ξύλινα πατάρια και οι φεγγίτες που διαθέτουν ορισμένα από τα δωμάτια παραπέμπουν σε κάμαρες παραμυθιών, ενώ τα υπέρδιπλα κρεβάτια, τα βελούδινα υφάσματα, οι γήινοι χρωματικοί τόνοι και οι σύγχρονες ανέσεις συμπληρώνουν το σκηνικό.

Από άποψη περιοχής, το Castello di Haria συνδυάζει την άγρια ομορφιά της Μάνης με την θέα προς τα παράλια του Δυρού, που αποτελεί απόλαυση και τον χειμώνα, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε από το σαλόνι, με το τζάκι να σιγοκαίει. Τα σπήλαια του Δυρού, ένα επιβλητικό φυσικό θέαμα, βρίσκονται λίγα λεπτά μακριά.

Την εξερευνητική σας διάθεση θα ικανοποιήσουν τα παραδοσιακά σπίτια του χωριού και οι αυστηροί πύργοι που ορθώνονται κοντά τους, καθώς και τα στενά σοκάκια της πρωτεύουσας της Λακωνικής Μάνης, Αρεόπολης. Η «πόλη του θεού του πολέμου» απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα, όπως και ο Πύργος του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ιστορικό κτίριο της περιοχής. Δεκάδες οικισμοί, οκτώ μεσαιωνικά και βυζαντινά κάστρα και χίλιοι βυζαντινοί ναοί στην αγκαλιά του Ταΰγετου είναι σίγουρο πως δεν θα σας αφήσουν να βαρεθείτε.

Το Castello di Haria, που τιμήθηκε το 2007 με το πρώτο βραβείο παραδοσιακού καταλύματος από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας για την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, διατηρεί καθ’ όλη την διάρκεια της περιόδου σταθερές τις τιμές του, όπως και την ποιότητα των υπηρεσιών του, σεβόμενο τον επισκέπτη. Η χρέωση για ένα απλό δίκλινο δωμάτιο συμπεριλαμβανομένου πρωινού ξεκινά από τα 80 ευρώ, ενώ για τα μεγαλύτερα δίκλινα και τις σουίτες οι τιμές βρίσκονται στα 100 και 150 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Castello di Haria, Χαριά, Μάνη Λακωνίας, τηλ. Κρατήσεων: 6945495070, τηλ. ξενοδοχείου: 27330 52921
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v