Ξενώνας Αλθαία: Το μικρό (σας) σπίτι στο βουνό

Αν δεν ήταν ένας κουκλίστικος ορεινός ξενώνας, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το εξοχικό σας στην Άνω Χώρα. Όμορφα διακοσμημένα, ανεξάρτητα studios υπόσχονται σπιτική θαλπωρή δίπλα στο αναμμένο τζάκι.
Ξενώνας Αλθαία: Το μικρό (σας) σπίτι στο βουνό
Σε υψόμετρο που αγγίζει τα 1.050 μέτρα, φωλιασμένος ανάμεσα σε πυκνά ελατοδάση, ο παραδοσιακός ξενώνας Αλθαία, στην Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας, ευωδιάζει ξύλο που καίγεται και φρεσκοσυλλεγμένο ντόπιο κάστανο που ψήνεται στο τζάκι. Πέτρινα κτίσματα, μοιρασμένα σε διαφορετικά επίπεδα στα οποία μεσολαβούν πράσινα κηπάκια, πλακόστρωτοι διάδρομοι και πέτρινα σκαλοπάτια, συναποτελούν την Αλθαία.

Τρία studios που μπορούν να φιλοξενήσουν έως τέσσερα άτομα το καθένα, και μία μεζονέτα, με δυνατότητα φιλοξενίας έξι ατόμων, βαφτίζονται με τα ονόματα των στοιχείων της φύσης –Αήρ, Γαία, Ύδωρ και Πυρ– και διακοσμούνται με γήινα χρώματα, παραδοσιακά υλικά –πέτρα και ξύλο, το μαντέψατε– και έμφαση στη λεπτομέρεια.

Μικρά ξυλόγλυπτα και πρωτότυπες μεταλλικές κατασκευές στολίζουν τα λιθόκτιστα τζάκια, προσεκτικά μελετημένος φωτισμός από διαφορετικές γωνίες και πηγές ρυθμίζεται ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής, παχιά χαλιά δημιουργούν το ιδανικό setting για επιτραπέζια δίπλα στο τζάκι.

Στον εντυπωσιακό εξοπλισμό των δωματίων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων LCD τηλεόραση 23 ιντσών, προϊόντα περιποίησης Κορρέ, μπουρνούζια και παντόφλες, τζάκι και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, έρχονται να προστεθούν μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά: coffee table books με φωτογραφίες και λεπτομέρειες για την περιοχή, τράπουλες, σοκολάτες Toblerone και ολόφρεσκα cakes.

Το καλύτερο απ’ όλα είναι το πρωινό, που σας περιμένει στο ψυγείο και την κουζίνα, έτοιμο να σερβιριστεί ό,τι ώρα ξυπνήσετε: αφράτα κρουασάν, χωριάτικα ψωμάκια –και φρυγανιέρα για να τα ψήσετε– τυρί, παραδοσιακές μαρμελάδες, ντόπιο μέλι και τρία διαφορετικά είδη καφέ για να επιλέξετε.

Όταν καταφέρετε να απαρνηθείτε έστω και για λίγο την θαλπωρή του δωματίου σας, θα περπατήσετε τα λιθόκτιστα δρομάκια της πανέμορφης Άνω Χώρας, θα εξερευνήσετε οδηγώντας τα υπόλοιπα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας, και θα περπατήσετε τα καταπράσινα μονοπάτια της.

Οι ιδιοκτήτες του ξενώνα μπορούν να σας προτείνουν τις καλύτερες πεζοπορικές διαδρομές, αλλά και ορειβατικά μονοπάτια. Τακτικά διοργανώνονται, επίσης, εξορμήσεις για συλλογή μανιταριών, διαδρομές με 4x4 ή mountain bike, αλλά και ορειβατικές εκδρομές.

Η Αλθαία λειτουργεί όλο τον χρόνο. Οι τιμές για το δίκλινο δωμάτιο με τζάκι και πρωινό αυτήν την εποχή κυμαίνονται στα 75 ευρώ.

Η.Κ.

Ξενώνας Αλθαία, Άνω Χώρα, Ορεινή Ναυπακτία, τηλ.: 26340 26438
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v