Fashion Designer Hotels: Όταν η μόδα ταξιδεύει

Την «ανάγκη» των fashion lovers για έναν πιο λαμπερό τρόπο ζωής, ακόμα και στα ταξίδια τους, δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν τα fashion hotels που για ορισμένους κερδίζουν στα σημεία.
Fashion Designer Hotels: Όταν η μόδα ταξιδεύει
της Έλενας Μπούλια

Τα τελευταία δέκα χρόνια η μόδα έχει μπει για τα καλά στην ζωή των luxury travelers, οι οποίοι έχουν πλέον την δυνατότητα όχι μόνο να φορούν αλλά και να «ζουν» στα πλαίσια της φιλοσοφίας του αγαπημένου τους brand name. Ο λόγος για τα, περισσότερα από είκοσι, fashion hotels του κόσμου –τα πολλών αστέρων καταλύματα δηλαδή που είτε εξολοκλήρου είτε επί μέρους έχουν επενδυθεί, σχεδιαστεί και διακοσμηθεί από πασίγνωστους, αγαπημένους σχεδιαστές μόδας.

Η ιδέα ότι το branding θα πρέπει να αφορά ένα ολόκληρο lifestyle -και όχι μόνο μερικά κομμάτια στην γκαρνταρόμπα μας- δεν είναι καινούργια. Η αρχή έγινε με διάσημες υπογραφές πάνω σε πανάκριβα έπιπλα, λευκά είδη και είδη σπιτιού (βλέπε: Armani Casa, Ralph Lauren Home κ.λ.π.), με υπολογίσιμη επιτυχία. Τα fashion hotels, όμως, εκτόξευσαν τα επιχειρηματικά κέρδη των σχεδιαστών, καθώς απευθύνονται σε ευρύτερο κοινό, το οποίο όχι μόνο αρέσκεται σε έναν τρόπο ζωής γεμάτο λάμψη, πολυτέλεια και στιλ, αλλά έχει πλέον την ευκαιρία να βιώνει αυτή την «γκλαμουριά» -ή ματαιοδοξία;- και στα ταξίδια του. Όχι μόνο να φορά, δηλαδή, αλλά να κοιμάται, να τρώει και να απολαμβάνει μικρές πολυτέλειες από μεγάλες υπογραφές.

Στο ερώτημα γιατί να επιλέξει κανείς ένα fashion hotel έναντι κάποιου άλλου ξενοδοχείου πολλών αστέρων δεν υπάρχει κάποια πειστική απάντηση, πέραν της exclusive ατμόσφαιρας. Τα κρεβάτια δεν είναι πιο μαλακά, ούτε το πρωινό πιο πλούσιο. Οι παροχές είναι λίγο-πολύ ίδιες και οι τιμές ανάλογες. Για το μόνο που δεν έχετε, όμως, να «ανησυχείτε» σε ένα fashion hotel είναι η απειλή της αισθητικής σας, καθώς στα παρακάτω fashion hotels, το στιλ, το design και η πολυτέλεια έχουν να ανταγωνιστούν μόνο τον εαυτό τους.

Hotel Missoni - Εδιμβούργο: Με άνεση και φινέτσα… ιταλική

Πρώτη στάση στο Εδιμβούργο έκανε πέρυσι η εταιρία Missoni στο νέο της επιχειρηματικό ξεκίνημα σε συνεργασία με την κορυφαία αλυσίδα ξενοδοχείων Rezidor Hotel Group. Το Hotel Missoni, το μοναδικό μέχρι στιγμής ξενοδοχείο στον πλανήτη που κοιμίζει, ταΐζει και περιποιείται τους επισκέπτες του με υπερπολυτελή προϊόντα της -δημοφιλούς για τα πολύχρωμα ζιγκ-ζαγκ- φίρμας, είναι γεγονός, όπως είναι άλλωστε και τα εγκαίνια του δεύτερου Hotel Missoni στο Κουβέιτ μέχρι τα τέλη του χρόνου, του τρίτου στο Ομάν μέσα στο 2011 και του τέταρτου στην Βραζιλία μέσα στο 2012.

Τα δωμάτια του Hotel Missoni είναι δίκλινα και σουίτες, όλα διακοσμημένα με μοναδικά έπιπλα, υφάσματα, ταπετσαρίες και υπερσύγχρονα μπάνια με πολυτελή προϊόντα περιποίησης. Στο μίνι-μπαρ του κάθε δωματίου διατίθενται υγιεινά σνακ και χυμοί, όλα τα δωμάτια διαθέτουν φλατ τηλεόραση με DVD Player και μία επιλογή βραβευμένων ταινιών, καθώς και ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ, σύνδεση για iPod, καφετιέρα αλλά και μπουρνούζι και παντόφλες σχεδιασμένες από την Missoni.

Οι τιμές των δωματίων κυμαίνονται από 250 ευρώ, για ένα απλό δίκλινο, έως 600 ευρώ την βραδιά, για την σουίτα, και προσαρμόζονται ανάλογα με τις επιπλέον παροχές που θα ζητήσει κανείς (π.χ. πρωινό, βραδινό γεύμα, σαμπάνια στο δωμάτιο, late checkout κ.λ.π.). Αξίζει, πάντως, να αναφέρουμε ότι για κρατήσεις που πραγματοποιούνται αρκετό καιρό νωρίτερα υπάρχουν οικονομικότερα πακέτα προσφορών, με την τιμή του δίκλινου να πέφτει έως τα 190 ευρώ την βραδιά.

Maison Moschino - Μιλάνο: Πρωταγωνιστές σε ένα σύγχρονο παραμύθι

Σε ένα νεοκλασικό κτίριο του 1840, το οποίο μέχρι πριν κάποια χρόνια φιλοξενούσε τον σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνο, λειτούργησε για πρώτη φορά πριν μερικούς μήνες το Maison Moschino, το πρώτο ξενοδοχείο του ιταλικού οίκου. Το υπέροχο κτίριο ανακαινίστηκε πλήρως, διατηρώντας βέβαια τα ομορφότερα αρχιτεκτονικά στοιχεία, και φιλοξενεί πλέον 65 δωμάτια και junior suites, τα οποία έχουν διαμορφωθεί και διακοσμηθεί έτσι ώστε να θυμίζουν σουρεαλιστικό παραμύθι –κάτι από «Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων», για την ακρίβεια. Στο κτίριο υπάρχει ακόμα το περίφημο εστιατόριο «Clandestino Milano», καθώς και το λεγόμενο Culti Spa, το οποίο προσφέρει χαλαρωτικές θεραπείες προσώπου και σώματος από όλον τον κόσμο.

Οι τιμές του Maison Moschino κυμαίνονται από 220 ευρώ, για ένα απλό δίκλινο συμπεριλαμβανομένου πρωινού, έως 450 ευρώ, για την Junior Suite, ενώ δεν αποκλείεται να «πετύχετε» έκπτωση έως 20% αν κλείσετε δωμάτιο τουλάχιστον είκοσι μέρες νωρίτερα.

Armani Hotel – Ντουμπάι: Και όχι μόνο…

Από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο, fashion hotel του κόσμου, το Armani Hotel πρωτολειτούργησε πριν πέντε χρόνια, όταν το Ντουμπάι βρισκόταν στην κορυφή των πολυτελών τουριστικών προορισμών. Το ξενοδοχείο του Ιταλού σχεδιαστή, καθώς και τα ομώνυμα εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία, στεγάζονται στους πρώτους ορόφους του διάσημου, υψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, Burj Khalifa. Στα μελλοντικά πλάνα του 76χρονου σήμερα Giorgio Armani είναι η επέκταση των Armani Hotels στο Μιλάνο, το Μαρακές, το Μαράσι της Αιγύπτου, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, τη Σαγκάη και το Τόκυο.

Οι τιμές στο Armani Hotel ξεκινούν από 360 ευρώ για ένα απλό δίκλινο με πρωινό και μπορούν να φτάσουν τα 1.500 ευρώ για την σουίτα. Σε κάθε περίπτωση στις τιμές συμπεριλαμβάνεται και το πρωινό.

Bulgari Hotel– Μιλάνο και Μπαλί: Business or leisure?

Αστικό και υπερ-μοντέρνο το πρώτο, εξωτικό και υπερπολυτελές το δεύτερο, τα δύο ξενοδοχεία του γνωστού οίκου αποτελούν πρόταση για κάθε είδους απόδραση: Επαγγελματική ή αναψυχής. Το στοιχείο που χαρακτηρίζει τα δύο ξενοδοχεία, ωστόσο, δεν είναι η άνευ όρων πολυτέλεια και ποιότητα των υλικών και των προϊόντων που διατίθενται προς χρήση. Είναι η απλότητα στο design και τις γραμμές, η οποία αναδεικνύεται από την ομορφιά του περιβάλλοντος τοπίου, είτε αυτό είναι ένα καταπράσινο πάρκο στο Μιλάνο, είτε τα επιβλητικά χρώματα του βουνού και της θάλασσας στο Μπαλί.

Οι τιμές για το Bulgari Hotel στο Μιλάνο κυμαίνονται ανά βραδιά από 500 ευρώ, για το απλό δίκλινο, έως 5.000 ευρώ, για τη μεγάλη σουίτα, πρωινού περιλαμβανομένου. Για το δε Bulgari Hotel στο Μπαλί οι τιμές κυμαίνονται από 590 έως 5.200 ευρώ ανά βραδιά, ανάλογα με το μέγεθος και την θέα της βίλας που θα επιλέξετε.

Palazzo Versace - Αυστραλία: Χλιδή με υπογραφή ιταλική

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτό το πραγματικό παλάτι απόλυτης χλιδής και μεγαλοπρέπειας; Τοποθετημένο σε ένα υπέροχο θαλάσσιο περιβάλλον, στην περιοχή Queensland, ένα κτίριο εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής με μοναδικά ιταλικά έπιπλα και ασύγκριτη εξυπηρέτηση, το Palazzo Versace υποδέχεται επισκέπτες από όλον τον κόσμο που λατρεύουν την πολυτέλεια. Σε αυτό, πέρα από τα ονειρικά δωμάτια και τις σουίτες, θα βρείτε εξαιρετικά εστιατόρια, καθώς και ένα πλήρως οργανωμένο Spa.

Οι τιμές για διαμονή δύο ατόμων κυμαίνονται από 250 έως 1.880 ευρώ την βραδιά, ανάλογα με το δωμάτιο που θα επιλέξετε. 

Nikos Takis Fashion Hotel – Ρόδος: Εγχώρια λάμψη

Ένα πραγματικό fashion hotel άνοιξε πριν τρία χρόνια στην μεσαιωνική πόλη της Ρόδου από τους αγαπημένους Έλληνες σχεδιαστές, οι οποίοι ενσωμάτωσαν σε αυτό τόσο έντονα αρώματα και χρώματα της ανατολής που η διαμονή εκεί θυμίζει σκηνές από το παραμύθι «Χίλιες και μία νύχτες». Ναργιλέδες, πουπουλένια μαξιλάρια, ταφτάδες και μεταξωτά υφάσματα είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν τη διακόσμηση τόσο των χώρων όσο και των επτά δωματίων που αποτελούν το ατμοσφαιρικό αυτό ξενοδοχείο.

Οι τιμές για αυτήν την εποχή ξεκινούν από 90 ευρώ για ένα απλό δίκλινο, συμπεριλαμβανομένου πρωινού, και φτάνουν τα 200 ευρώ για την Grand Master Suite.

Ξενοδοχεία που έχουν διακοσμηθεί από διάσημους σχεδιαστές:

- Palazzo Viviani στο Castello di Montegridolfo στην Ιταλία: Το κάστρο-ξενώνας του 13ου αιώνα διακοσμήθηκε από την Alberta Ferretti, ανακαινίστηκε πλήρως, προστέθηκαν σε αυτό τζάκια και νωπογραφίες (frescoes) στους τοίχους και φιλοξενεί πλέον όσους λατρεύουν το στιλ και την πολυτέλεια. Οι τιμές στο κάστρο κυμαίνονται, ανάλογα με το αν θα επιλέξει κανείς ένα απλό δίκλινο ή ένα μεγαλύτερο δωμάτιο τύπου studio, από 70 έως 300 ευρώ την βραδιά.

Hotel Bellechasse και Hotel du Petit Moulin στο Παρίσι: Δύο υπέροχα ξενοδοχεία στο κέντρο του Παρισίου διακοσμημένα εξ’ολοκλήρου από τον Christian Lacroix με ύφος ρομαντικό, ατμοσφαιρικό και εντυπωσιακά χρώματα. Για ένα δίκλινο με πρωινό δύσκολα θα πληρώσετε περισσότερα από 180-190 ευρώ την βραδιά.

Claridge’s London στο Λονδίνο: Το εντυπωσιακό ξενοδοχείο της αριστοκρατικής συνοικίας του Mayfair έχει να καμαρώνει από φέτος το καλοκαίρι για είκοσι από τα δωμάτιά του, μεταξύ των οποίων και κάποιες σουίτες, τα οποία σχεδίασε και διακόσμησε με ιδιαίτερο μεράκι η Diane von Furstenberg. Οι τιμές των συγκεκριμένων δωματίων ξεκινούν από 600 περίπου ευρώ την βραδιά για το απλό δίκλινο.

Schlosshotel im Grunewald στο Βερολίνο: Πρόκειται για ένα μικρό παλάτι, σε ένα καταπράσινο προάστιο λίγο έξω από το Βερολίνο, τα πενήντα τρία δωμάτια του οποίου έχουν ένα προς ένα διακοσμηθεί από τον Karl Lagerfeld. Σε αυτό θα βρείτε υπέροχα έπιπλα, γνήσια έργα τέχνης, καθώς και έξι διαφορετικούς χώρους εστίασης. Οι τιμές ξεκινούν από 240 ευρώ ανά βραδιά για το απλό δίκλινο και φτάνουν τις 14.000 ευρώ ανά βραδιά για την Grand Kaisersuite.

Puntacana Resort & Club στην ανατολική ακτή της Δομινικανής Δημοκρατίας: Πρόκειται για το μοναδικό κατηγορίας AAA Πέντε Διαμαντιών resort της χώρας και αυτό γιατί η πολυτέλεια και οι υπηρεσίες που το χαρακτηρίζουν είναι μοναδικές. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει, όμως, είναι πως όλα τα σπιτάκια του resort είναι σχεδιασμένα και διακοσμημένα από τον, επίσης Δομινικανό, Oscar de la Renta. Για την διαμονή σας εκεί μην υπολογίζετε λιγότερα από 90 ευρώ για ένα απλό δίκλινο στο ξενοδοχείο, ενώ στις ιδιωτικές βίλες οι τιμές ξεκινούν από 400 ευρώ την βραδιά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v