Παράξενα Ξενοδοχεία: Δωμάτιο με θέα τη... ζούγκλα

Πολυτελή resorts και υπερσύγχρονες σουίτες ή κάτι πιο ασυνήθιστο και εξωτικό; Ψάξαμε και βρήκαμε 5 από τα πιο παράξενα ξενοδοχεία του κόσμου. Τόποι διαμονής σε άμεση επαφή με το περιβάλλον, ξενώνες και δωμάτια που σε μια άλλη εποχή θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως καταφύγια ή ακόμα και ως... κρυψώνες.
Ξεχάστε τα πολυτελή resorts, τις υπερλουξ σουίτες και τις υπερσύγχρονες ανέσεις. Η νέα τάση στην επιλογή καταλύματος για διακοπές έρχεται από το εξωτερικό και έχει να κάνει με ό,τι πιο παράξενο, εξωτικό και ασυνήθιστο μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους.

Ψάξαμε και βρήκαμε 5 από τα πιο παράξενα ξενοδοχεία του κόσμου. Τόποι διαμονής σε άμεση επαφή με το περιβάλλον, ξενώνες και δωμάτια που σε μια άλλη εποχή θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως καταφύγια ή ακόμα και ως κρυψώνες.

Οι περιπετειώδεις τύποι θα τα λατρέψουν, οι πιο συντηρητικοί θα τα ζηλέψουν, όλοι όμως θα θέλουν κάποια στιγμή να τα επισκεφτούν. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά;

Woodpecker Hotel


Βρίσκεται στην περιοχή Vasteras της βόρειας Στοκχόλμης, στη Σουηδία. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα δεντρόσπιτο χτισμένο σε ύψος δεκατριών μέτρων, πάνω από ένα τυπικό σουηδικό πάρκο, και η μόνη πρόσβαση σε αυτό είναι με ανεμόσκαλα. Μέσα από τα κλαδιά της γέρικης βελανιδιάς που το στηρίζει ατενίζει κανείς τη μοναδική θέα στο πάρκο και στη μεγάλη λίμνη στο βάθος και μαγεύεται.

Όλα τα έπιπλα και οι ηλεκτρικές συσκευές είναι -από πού αλλού;- από το ΙΚΕΑ, ενώ υπάρχουν και μερικά βιβλία σε μία ξύλινη βιβλιοθήκη. Η αλήθεια είναι πως από το θόρυβο της πόλης δεν ξεφεύγει κανείς εύκολα, όσο κι αν πασχίζουν τα πουλιά να τον καλύψουν με το γάργαρο κελάηδισμά τους. Τη νύχτα όμως, η μόνη επαφή με τον πολιτισμό είναι μερικά αχνά φώτα από το δρόμο.

Τιμή δωματίου: Από 180 μέχρι 255 ευρώ, ανάλογα την περίοδο.

Dog Bark Park Inn

Βρίσκεται στην περιοχή Cottonwood, στο Idaho της Αμερικής.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκύλο ράτσας Beagle του κόσμου και παρέχει άριστη... διαμονή στο διώροφο σώμα του. Το Dog Bark Park Inn προσφέρει επίσης στους επισκέπτες του πλήρες πρωινό, με φρέσκα τοπικά προϊόντα, ενώ μέσα στα δωμάτια υπάρχουν υπέρδιπλα κρεβάτια, δύο επιπλέον στρώματα, μπάνιο, φούρνος μικροκυμάτων, καφετιέρα, στεγνωτήρας μαλλιών, καθώς και μερικά βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια.

Η περιοχή του Cottonwood προσφέρεται για πεζοπορία στο υπέροχο δάσος. Διοργανώνονται, άλλωστε, ομαδικές εξορμήσεις στη φύση, για επίσκεψη στο μοναστήρι της Αγ. Γερτρούδης και του Ιστορικό Μουσείο, καθώς και για rafting στα κοντινά ποτάμια. Για όλες τις δραστηριότητες αναλαμβάνουν χρέη οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου.

Τιμή δωματίου: Μέχρι 75 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου πρωινού, ανάλογα με την περίοδο.

Ice Hotel Quebec- Canada

Βρίσκεται στην περιοχή Sainte-Catherine-De-La-Jacques-Cartier, στο Κεμπέκ του Καναδά. Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό θαύμα που υπόσχεται στους επισκέπτες του μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής. Φανταστείτε να μένετε σε ένα εντυπωσιακό κατάλυμα που ανακατασκευάζεται κάθε χειμώνα από το πιο αγνά υλικά της φύσης, τον πάγο και το χιόνι, για να εξαφανιστεί πάλι την ερχόμενη άνοιξη.

Η έβδομη χρονιά λειτουργίας του ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε την 7η Απριλίου, οπότε μπορείτε τώρα να κλείσετε δωμάτιο για τον ερχόμενο χειμώνα. Το ξενοδοχείο διαθέτει πολλά δωμάτια και θεματικές σουίτες με πανύψηλα ταβάνια καλυμμένα με έργα τέχνης και έπιπλα από πάγο, δύο εκθεσιακούς χώρους, ένα χώρο αναψυχής με τζακούζι και σάουνα καθώς και το διάσημο Absolut Ice Bar, όπου σερβίρεται η αγαπημένη βότκα σε ποτήρια από πάγο.

Τιμή δωματίου: Οι τιμές για ένα απλό δίκλινο ξεκινούν από 220 ευρώ τη βραδιά τις καθημερινές, ενώ φτάνουν τα 255 ευρώ την Παρασκευή και τα 272 ευρώ το Σάββατο, το άτομο. Στις τιμές συμπεριλαμβάνονται παροχές όπως: πρωινό, πλήρης εξοπλισμός ύπνου (sleeping bag, κουβέρτα, μαξιλάρια), πρόσβαση στο τζακούζι και τη σάουνα κ.α.

Creek n Crag’s- Wild Canopy Reserve

Βρίσκεται στην περιοχή Masinagudi, στο Tamilnadu της Ινδίας. Πρόκειται για την απόλυτη διαμονή μέσα στη ζούγκλα και τα τροπικά δάση. Ένα κατάλυμα που ονειρεύεται κάθε επίδοξος Ταρζάν, χτισμένο από μπαμπού και σχοινιά πάνω σε δέντρα, σε ύψος 15 μέτρων, ενώ διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο μπάνιο και ζεστό νερό.

Στο ξενοδοχείο αυτό θα έρθετε σε επαφή με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής ενώ θα έχετε τη δυνατότητα να γευτείτε την ιδιαίτερη παραδοσιακή κουζίνα όλες τις ώρες της ημέρας. Με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, οι ιδιοκτήτες δημιούργησαν πρόσφατα μία φυσική πισίνα, ενώ οι ανάγκες ενέργειας του ξενοδοχείου καλύπτονται από ηλιακούς συλλέκτες.

Τιμή δωματίου: Κυμαίνεται από 110 μέχρι 180 ευρώ, ανάλογα με την περίοδο.

Kokopelli’s Cave *

Βρίσκεται στο Farmington της νοτιοδυτικής Αμερικής και αποτελεί το απόλυτο καταφύγιο μέσα στην άγρια φύση. Η σπηλιά αυτή δημιουργήθηκε από έναν παραφρόνα γεωλόγο που την ανακάλυψε σε μία πλευρά του όρους Kokopelli και εντυπωσιάστηκε από την εκπληκτική θέα της.

Σε έναν χώρο 160 τετραγωνικών μέτρων, φτιαγμένο όλον από βράχια 65 εκατομμυρίων χρόνων, και σε ύψος 85 μέτρων πάνω από τη λίμνη La Plata, ο επισκέπτης βρίσκει ένα πλήρως εξοπλισμένο κατάλυμα. Στις παροχές περιλαμβάνεται κρύο και ζεστό τρεχούμενο νερό, ξύλινα έπιπλα νοτιοδυτικού στυλ, κουζίνα με φούρνο μικροκυμάτων και πλυντήριο πιάτων, ντουζιέρα σε στυλ καταρράκτη και πέτρινο τζακούζι.

Τιμή δωματίου: Από 110 μέχρι 180 ευρώ ανάλογα με την περίοδο.

* Το ξενοδοχείο αυτό δεν διαθέτει website. Μπορείτε ωστόσο να επικοινωνήσετε με τους ιδιοκτήτες τηλεφωνικώς στο (0)871 855 6930 ή γραπτώς στη διεύθυνση: Kokopelli’s Cave, 3204 Crestridge Drive, Farmington, U.S.A

E. M.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v