Ξενοδοχείο Αθηνά: Διαμονή στο γραφικό Ζαγόρι

Καταπράσινες πλαγιές και γάργαρα, δροσερά ποτάμια: Η ηπειρώτικη ύπαιθρος το καλοκαίρι έχει άλλη χάρη και το ξενοδοχείο Αθηνά, στο Ζαγόρι, καλεί έναν τυχερό από εσάς να την απολαύσει.
Ξενοδοχείο Αθηνά: Διαμονή στο γραφικό Ζαγόρι
Νικήτρια του διαγωνισμού του In2life και του ηλεκτρονικού ταξιδιωτικού οδηγού  Web-Greece.gr είναι η κ. Μαρίνα Γεωργιτσοπούλου, η οποία κερδίζει διαμονή δύο διανυκτερεύσεων στο ξενοδοχείο Αθηνά, σε δίκλινο δωμάτιο συμπεριλαμβανομένου πρωινού. 


Ποιος είπε πως το καλοκαίρι δεν είναι κατάλληλη εποχή για βουνό; Όταν η φύση διατηρεί ακόμα τα πλουμιστά της χρώματα και η ορεινή δροσιά δίνει αναζωογονητική πνοή στις διακοπές του ταξιδιώτη. Η ελληνική φύση, και δη αυτή των ορεινών περιοχών της χώρας, τους καλοκαιρινούς μήνες δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα παραλιακά θέρετρα. Αν μάλιστα την απολαμβάνει κανείς με ορμητήριο ένα παραδοσιακό, λιτά αριστοκρατικό ξενοδοχείο, φιλόξενο και με εξαιρετικές παροχές, τότε το ταξίδι αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Ένα τέτοιο ξενοδοχείο είναι και το «Αθηνά», στο χωριό Ελάτη του Ζαγορίου, 30χλμ. βόρεια των Ιωαννίνων. Χτισμένο από τζουμερκιώτες μάστορες της πέτρας, σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής, «χωμένο» σχεδόν στην ζαγορίσια φύση, κλέβει την παράσταση ακόμα και τους θερινούς μήνες.

Το ξενοδοχείο διαθέτει δώδεκα δωμάτια, δίκλινα και τρίκλινα, τα οποία χαρακτηρίζονται από αρχοντική διακόσμηση αλλά και σύγχρονες ανέσεις. Εντύπωση σε αυτά, πέρα από την ιδιαίτερη αισθητική, τα πολυτελή υφάσματα, τα λευκά είδη και τα χαλιά, κάνουν τα περίτεχνα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ταβάνια, καθώς και η υπέροχη, καταπράσινη θέα από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια. Επιπλέον, όλα τα δωμάτια διαθέτουν ενσύρματο internet, τηλεόραση, πρόσβαση σε ψηφιακά/συνδρομητικά κανάλια, τηλέφωνο, mini bar, ψυγείο, αυτόνομη ψύξη και θέρμανση, τηλέφωνο στο μπάνιο και πιστολάκι.

Στο κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου βρίσκεται και το εστιατόριο. Είναι ο χώρος όπου ο επισκέπτης απολαμβάνει πλούσιο πρωινό από το μπουφέ, αλλά και εκεί όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τοπικές σπεσιαλιτέ στο μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα. Στο ίδιο κτίριο βρίσκεται, επίσης, το καφέ-bar του ξενοδοχείου, ή αλλιώς η αίθουσα παιχνιδιών, η οποία διαθέτει έναν επαρκή αριθμό επιτραπέζιων παιχνιδιών που θα γεμίσουν ευχάριστα τον χρόνο μικρών και μεγάλων, ενώ εκεί θα έχετε ελεύθερη πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο του ξενοδοχείου.

Κατά την διαμονή σας στο ξενοδοχείο Αθηνά έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε ένα προς ένα τα γραφικά Ζαγοροχώρια, να περιηγηθείτε στα εντυπωσιακά φυσικά τοπία του ποταμού Βοϊδομάτη και των Δρακολιμνών και να αντικρίσετε πολλά ενδιαφέροντα ιστορικά αξιοθέατα, όπως το περίφημο Γεφύρι του Κόκκορη που χρονολογείται από το 1750, καθώς και την Μονή Ρογκοβού, χτισμένη από τον 11ο αιώνα και αφιερωμένη στον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Κι όταν χορτάσετε βόλτες και εκδρομές, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου είναι πρόθυμοι να οργανώσουν για εσάς διασκεδαστικές δραστηριότητες στη φύση, όπως αναρρίχηση, ορειβασία και πεζοπορία. Αν αντέχετε το κρύο νερό, μάλιστα, το κολύμπι στις οβίρες του Βοϊδομάτη τους καλοκαιρινούς μήνες θα σας χαρίσει μία πρωτόγνωρη εμπειρία.

Οι τιμές του ξενοδοχείου Αθηνά για τον Ιούνιο ξεκινούν από 65 ευρώ για ένα δίκλινο με πλούσιο πρωινό.

Ξενοδοχείο Αθηνά: Ελάτη Ζαγορίου, Ζαγοροχώρια, τηλ: 26530 71540.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v