Οικογενειακά ξενοδοχεία: Ό,τι μπορεί να πάει στραβά... δε θα πάει

Και θέα στη θάλασσα, και λογικές τιμές, και παιδική πισίνα, και παιχνίδια, και κάποιον να προσέχει τα πιτσιρίκια όσο εσείς θα κάνετε spa, και να μη χρειαστεί να πάρετε καράβι για να πάτε. Σας βρήκαμε την... ουτοπία σε έξι ελληνικά ξενοδοχεία.
Οικογενειακά ξενοδοχεία: Ό,τι μπορεί να πάει στραβά... δε θα πάει
της Ηρώς Κουνάδη

Εσείς θέλετε καθαρά, όμορφα διακοσμημένα δωμάτια, θέα στη θάλασσα και όσο το δυνατόν καλύτερες παροχές. Εκείνα θέλουν παιχνίδια, πισίνα, γήπεδα και –το κυριότερο– άλλα παιδιά για παρέα. Συμφωνείτε, βέβαια, ότι πρέπει να υπάρχει και μια αμμουδερή παραλία όσο όμορφη και όσο δίπλα στο ξενοδοχείο γίνεται. Συμφωνείτε, επίσης, ότι δε θέλετε να πάρετε καράβι –εκείνα γιατί το βαριούνται, εσείς γιατί βαριέστε τη γκρίνια τους. Θέλετε και λογικές τιμές. Αλλά θέλετε και ασφάλεια στα δωμάτια, και καλυμμένες πρίζες και – κατά το ιδανικότερο σενάριο– κάποιον να τα προσέχει όσο εσείς χαλαρώνετε σε Jacuzzi και spa. Ουτοπικό;

Όχι τόσο. Μπορεί η εύρεση του ξενοδοχείου που να τα συνδυάζει όλα αυτά να μην είναι το ευκολότερο εγχείρημα του κόσμου, η αναζήτησή του όμως έχει να σας μάθει πολλά… Όπως ότι κάποιοι λέγοντας «παιδική χαρά» εννοούν δύο κούνιες στις οποίες για να φτάσεις πρέπει να διασχίσεις ένα δρόμο που θυμίζει τη Συγγρού σε ώρα αιχμής, ή ότι η κουζίνα σε ένα studio μπορεί να περιλαμβάνει ένα μάτι και δύο κατσαρόλες, και πάλι να διαφημίζεται ως «πλήρως εξοπλισμένη».

Για να γλιτώσετε αυτού του είδους τις πολύτιμες γνώσεις, αλλά και τις κακοτοπιές εν γένει, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έξι ξενοδοχεία σε ηπειρωτικούς αποκλειστικά προορισμούς, που εγγυώνται ότι θα περάσετε όλοι καλά… στην πράξη.

Ninemia Bungalows
7ο χιλιόμετρο Εθνικής οδού Καρπενησίου Προυσσού, τηλ.: 22370 24614
Σε ένα καταπράσινο αγρόκτημα στο Καρπενήσι, πέντε ανεξάρτητοι παραδοσιακοί ξενώνες στεγάζουν δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα με κουζίνα και τραπεζαρία –κάποια από αυτά διαθέτουν σοφίτες, για τα παιδιά που τις λατρεύουν, κάποια άλλα υδρομασάζ, για να χαλαρώνετε κι εσείς. Εσωτερικός παιδότοπος, δωρεάν ποδήλατα για βόλτες στην υπέροχη φύση της περιοχής, παιδική χαρά, mini 5x5, φιλέ για βόλεϊ και μπασκέτα, λίμνη με χρυσόψαρα, επιτραπέζια παιχνίδια και τραπέζι για πινγκ πονγκ υπόσχονται να κάνουν τα πιτσιρίκια ευτυχισμένα, ενώ ασφάλειες στις πρίζες και παρκοκρέβατα εγγυώνται την ασφάλειά τους. Επιπλέον, παρέχεται φύλαξη παιδιών κατόπιν συνεννόησης, ενώ όλη η οικογένεια μπορεί να… γνωριστεί και να συμμετέχει στη φροντίδα των οικόσιτων ζώων του αγροκτήματος. Οι τιμές αυτήν την περίοδο κυμαίνονται στα 115 ευρώ για μία μεζονέτα με πρωινό.

Paris Village
Χράνοι, Μεσσηνία, τηλ.: 27250 32124
18 ανεξάρτητα διαμερίσματα, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από την πόλη της Καλαμάτας, και μιαν ανάσα από μία από τις ομορφότερες παραλίες της περιοχής, το Paris Village είναι ένα χωριό μέσα στο… χωριό των Χράνων, το κέντρο του οποίου απέχει μόλις 400 μέτρα –ώστε να εξασφαλίζεται και η ησυχία σας, αλλά και όλες οι ανέσεις και οι ευκαιρίες εξόδου που θα χρειαστείτε. Ένας πανέμορφος, καταπράσινος κήπος, μια παιδική χαρά, μια πισίνα ειδικά σχεδιασμένη για λιλιπούτειους κολυμβητές, επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία και υλικά ζωγραφικής, προβολές παιδικών ταινιών και προσωπικό που αγαπάει πολύ τα παιδιά, για τα οποία σχεδιάζει ευχαρίστως παιχνίδια και δραστηριότητες είναι τα δυνατά σημεία αυτού του ιδιαίτερα family friendly ξενοδοχείου. Κι αν καταφέρετε να τα ξεκολλήσετε από αυτόν τον επίγειο παράδεισο, θα επισκεφθείτε μαζί τους τον πανέμορφο υδροβιότοπο στο Διβάρι, την ιστορική Πύλο και τις παραλίες της περιοχής –σημειώστε στα must τη Γιάλοβα και την Κορώνη. Ένα διαμέρισμα με δύο κρεβατοκάμαρες αυτήν την περίοδο θα σας κοστίσει 120 ευρώ.

Paradise Lost
Τολό Ναυπλίου, Αργολίδα, τηλ.: 27520 59624
Τροπικό περιβάλλον, φοίνικες και μπανανιές που φτάνουν μέχρι την απέραντη αμμουδιά του Τολού –αυτήν που λατρεύαμε παιδιά. Στην καρδιά αυτού του εντυπωσιακού σκηνικού βρίσκεται το Paradise Lost, ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων με φωτεινά δωμάτια, μεγάλα μπαλκόνια και απαράμιλλη θέα στη θάλασσα. 10 από τα 42 δωμάτιά του είναι διαμερίσματα των δύο δωματίων, ιδανικά για οικογένειες, ενώ όλα διαθέτουν κάθε βασική παροχή και άνεση, ώστε να μη σας λείψει τίποτα. Το ξενοδοχείο διαθέτει παιδική πισίνα, ενώ σε απόσταση 50 μόλις μέτρων υπάρχει παιδική χαρά. Εννοείται πως η αμμουδερή παραλία του Τολού είναι η βασική ατραξιόν για τα πιτσιρίκια, που πιθανότατα θα θέλουν να περνούν όλη τους την ημέρα εκεί. Κατόπιν συνεννόησης διατίθεται κούνια για μωρά, παρκοκρέβατο και παιδικά καρεκλάκια, ενώ μέσα στο ξενοδοχείο θα βρείτε εστιατόριο και pool bar. Οι τιμές για το δίχωρο διαμέρισμα με πρωινό ξεκινούν από 120 ευρώ.

Leda Hotel
Χόρτο, Πήλιο, τηλ.: 24210 27931
Πνιγμένο στις μπουκαμβίλιες και περιτριγυρισμένο από γκαζόν, το παραδοσιακό ξενοδοχείο στα πόδια ενός από τα πλέον ιδιαίτερα χωριά του Πηλίου, του Χόρτου, υπόσχεται all day family fun πλάι στο κύμα. Εδώ μπορείτε να ασχοληθείτε με θαλάσσια σπορ, να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή κάνοντας mountain bike, να παίξετε τένις στο μεγάλο γήπεδο του ξενοδοχείου, να νοικιάσετε σκάφος και να εξερευνήσετε τις πλέον απομονωμένες παραλίες του Πηλίου. Εννοείται πως για τους μικρούς ενοίκους του ξενοδοχείου έχουν προβλεφθεί παιδική χαρά και παιδική πισίνα, τραπέζια πινγκ πονγκ και σκάκι εξωτερικού χώρου, ενώ κατόπιν συνεννόησης διοργανώνονται μαθήματα τοξοβολίας, γιόγκα και πιλάτες. Επιπλέον, το Αργοναυτικό Πάρκο προσφέρει club για παιδιά έως 17 χρονών με δραστηριότητες που ποικίλλουν από windsurf, canoe kayak μέχρι και Αγώνες RC. Οι τιμές για τα studio αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 110 ευρώ, ενώ για τα δίχωρα διαμερίσματα με θέα στη θάλασσα από 135 ευρώ –το πρωινό είναι προαιρετικό, και κοστίζει 6 ευρώ το άτομο.

Theoxenia
Ουρανούπολη, Χαλκιδική, τηλ.: 23770 71060
Μόλις δύο χιλιόμετρα από την Ουρανούπολη, και 30 μέτρα από το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, ένα από τα καλύτερα family hotels της Χαλκιδικής σας περιμένει για αξέχαστες στιγμές πλάι στο κύμα. Τα παιδιά θα λατρέψουν την παιδική χαρά, την αίθουσα παιχνιδιού –με φύλαξη, για να αισθάνεστε κι εσείς ασφαλείς να κάνετε τις βουτιές σας–, την παιδική πισίνα, τα θαλάσσια σπορ (Ski school, Ringo, Banana, Parashute, Wind Surf, Cano, ενοικιάσεις σκαφών), τα γήπεδα τένις, 5x5, beach volley και μπάσκετ, το μπιλιάρδο, τα επιτραπέζια παιχνίδια, τα βιβλία, τα σύνεργα ζωγραφικής και τις παιδικές ταινίες. Εσείς θα λατρέψετε τις τρεις πισίνες (Jacuzzi, relax και ολυμπιακών διαστάσεων), τις υπηρεσίες μασάζ, τις εξαίσιες γεύσεις στο εστιατόριο και το pool bar. Κι αν… χαθείτε θα συναντηθείτε όλοι στην τεράστια, αμμουδερή παραλία για ηλιοθεραπεία, water sports και χορό στο beach bar. Η τιμή της μεζονέτας με ημιδιατροφή τη high season είναι 220 ευρώ.

Όπως Αγαπάτε
Αρτεμίσιο Ιστιαίας, Βόρεια Εύβοια, τηλ.: 22260 41383
Τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου συναντούν ένα καταπράσινο πευκοδάσος, προστατευμένο από το Τελέθριο, το επιβλητικό βουνό που υψώνεται πίσω του. Τριακόσια μέτρα από την παραλία, σε αυτό το μαγευτικό σκηνικό στο βορειότερο άκρο της Εύβοιας, ο ξενώνας Όπως Αγαπάτε περιμένει να σας φιλοξενήσει σε πανέμορφα δωμάτια και σουίτες, πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις απαραίτητες παροχές και ανέσεις. Για τα πιτσιρίκια σας, ο ξενώνας διαθέτει παιδική χαρά, μεγάλο κήπο και mountain bikes, ενώ η παραλία που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από εδώ θα γίνει αναμφισβήτητα το δικό τους καλοκαιρινό hot spot. Επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία και σύνεργα ζωγραφικής βρίσκονται επίσης στη διάθεσή σας, ενώ πολύ κοντά στον ξενώνα θα βρείτε λούνα παρκ, παιδότοπο με φουσκωτά παιχνίδια, πάρκο ιππασίας, κέντρο καταδύσεων και αθλητικές εγκαταστάσεις. Η δίχωρη σουίτα, ιδανική για μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων, αυτήν την περίοδο κοστίζει 150 ευρώ με πρωινό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v