Κτήμα Καραγιώργου: Πέτρα και Jacuzzi στη Μάνη

Πέτρα και ξύλο, παράδοση και πολυτέλεια, ζεστές σοφίτες και καταπράσινοι κήποι, ρομαντισμός και τεχνολογία συνυπάρχουν αρμονικά σε έναν παραδοσιακό ξενώνα στην καρδιά της Μάνης.
Κτήμα Καραγιώργου: Πέτρα και Jacuzzi στη Μάνη
Ακριβώς στο κέντρο της χερσονήσου της Μάνης, στην Αρεόπολη, η λακωνική πέτρα γίνεται το υλικό επάνω στο οποίο κτίζεται η φιλοσοφία ενός παραδοσιακού ξενώνα. Με σεβασμό στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της Μάνης, δυο πέτρινα παραδοσιακά κτήρια, εξοπλίζονται με όλες τις σύγχρονες παροχές και ανέσεις, πλαισιώνονται από έναν καταπράσινο κήπο, πνιγμένο στα δέντρα, τα αρωματικά φυτά και τα πολύχρωμα λουλούδια και περιμένουν να φιλοξενήσουν τις πιο ιδιαίτερες αποδράσεις μας.

Στο εσωτερικό, οι πέτρινοι τοίχοι δένουν αρμονικά με το ξύλο σε πατώματα και ταβάνια, ενώ τα διαφορετικά επίπεδα μέσα στα δωμάτια δημιουργούν αίσθηση θαλπωρής και ζεστασιάς. Σφυρήλατα έπιπλα, απαλά ριχτάρια, vintage λεπτομέρειες που θυμίζουν το σπίτι της γιαγιάς στο χωριό, ρομαντικές κουνουπιέρες στα κρεβάτια, συνδυάζονται αρμονικά με τη σύγχρονη τεχνολογία στην υπηρεσία της πολυτέλειας: στις σουίτες, το Jacuzzi δίπλα στο σιδερένιο κρεβάτι δε δημιουργεί την παραμικρή παραφωνία.

Δύο δίκλινα με παραδοσιακή διακόσμηση, τρεις πολυτελείς σουίτες που δε θυσιάζουν στο ελάχιστο τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους για να «κάνουν χώρο» στη σύγχρονη πολυτέλεια, και ένας παραδοσιακός πύργος με ξύλινη σοφίτα βρίσκονται στη διάθεσή μας –και μας βάζουν στον πειρασμό να επιστρέψουμε στο Κτήμα ξανά και ξανά, για να μείνουμε σε όλα.

Στις παροχές των δωματίων και των σουιτών, περιλαμβάνονται αυτόνομη θέρμανση, air-condition, υδρομασάζ, τζάκι, τηλεόραση, θυρίδες ασφαλείας, ψυγείο, σεσουάρ, ανατομικά στρώματα, ανεξάρτητες βεράντες, καθημερινή καθαριότητα και 24ωρο room service. Το ξενοδοχείο διαθέτει, μεταξύ άλλων, αίθουσα café bar, αίθουσα πρωινού και βιβλιοθήκη. Αγαπημένη λεπτομέρεια, ο φούρνος με τα ξύλα και το barbeque, που μπορούν να φιλοξενήσουν τα αυθόρμητα… τσιμπούσια της παρέας.

Και όταν καταφέρετε να απαρνηθείτε τη θαλπωρή του δωματίου σας, θα περπατήσετε τα λιθόκτιστα καλντερίμια της Αρεόπολης, περνώντας πλάι στους παραδοσιακούς πύργους της και καταλήγοντας στην ιστορική πλατεία της 17ης Μαρτίου, ή θα πάρετε το αυτοκίνητο και θα απομακρυνθείτε λίγο, για να επισκεφθείτε τα σπήλαια του Δυρού και τα γραφικά χωριά της Μάνης.

Το Κτήμα Καραγιώργου λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές αυτήν την περίοδο ξεκινούν από 90 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο, από 110 ευρώ για τον πύργο και από 120 ευρώ για τη σουίτα. Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν πρωινό.

Η.Κ.

Κτήμα Καραγιώργου, Αρεόπολη, Λακωνία, τηλ.: 27330 51368
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v