Hotel Nefeli: Σκυριανό… διαμάντι

Σε ένα από τα ψηλότερα σημεία της Σκύρου, λίγο πριν τη Χώρα, το ομορφότερο ίσως ξενοδοχείο του νησιού ξεχωρίζει για την ενδιαφέρουσα ποικιλία των δωματίων του και τις προσεγμένες και φιλόξενες ταυτόχρονα ανέσεις του.
Hotel Nefeli: Σκυριανό… διαμάντι
Το ξενοδοχείο Νεφέλη είναι αναμφίβολα ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Σκύρος, στον ταξιδιώτη που δίνει σημασία στην πολυτελή διαμονή, χωρίς ωστόσο να κραυγάζει χλιδή και το σύνηθες απρόσωπο περιβάλλον.

Μετά από μία ολική ανακαίνιση, τον Ιούνιο του 2003, η οποία βασίστηκε κατά κύριο λόγο σε φυσικά-οικολογικά υλικά, κατηγοριοποιείται πλέον στα καταλύματα τεσσάρων αστέρων, παρέχοντας στον επισκέπτη του ποιοτική και φιλόξενη διαμονή, σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας.

Το ξενοδοχείο Νεφέλη βρίσκεται στην είσοδο της χώρας της Σκύρου και αποτελείται από τρία διαφορετικά κτίρια, το κάθε ένα εκ των οποίων στεγάζει διαφορετικής μορφής και δυνατοτήτων δωμάτια, όπως standard, executive, suites, studio, παραδοσιακά και αντικέ.

Πιο συγκεκριμένα, το κτίριο «Νεφέλη» χαρακτηρίζεται από μοντέρνα δωμάτια, με υπέρδιπλα κρεβάτια, ευρύχωρα μαρμάρινα μπάνια και ντουζιέρες με κρυστάλλινη καμπίνα. Πέρα από τα standard δωμάτια, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα executive που διαθέτουν καθιστικό και βεράντες με θέα την χώρα και την πισίνα, στις suites με δύο υπέρδιπλα κρεβάτια (στο ισόγειο και τη σοφίτα), καθιστικό, τζάκι, δύο τηλεοράσεις και μπάνιο με τζακούζι, και στην best suite, το εντυπωσιακότερο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο ψηλότερο σημείο με επιπλέον παροχές και θέα.

Στο κτίριο «Δημήτριος» μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε επτά διαμερίσματα, πιστά αντίγραφα των σκυριανών σπιτιών. Είναι δομημένα σε τρία επίπεδα και διαθέτουν όλες τις απαιτούμενες ανέσεις συνδυάζοντάς τες αρμονικά με τον παραδοσιακό χαρακτήρα του δωματίου. Στο πρώτο επίπεδο του σπιτιού υπάρχει η είσοδος και το μπάνιο (σε κάποια υπάρχει και κουζίνα), στο δεύτερο το σαλόνι με καναπέδες/ κρεβάτια και τηλεόραση και στο τρίτο η βασική κρεβατοκάμαρα με διπλό κρεβάτι.

Τέλος, υπάρχει το κτίριο «Πέτρινο», που αποτελείται από δύο δίκλινα διαμερίσματα στο ισόγειο και δύο τετράκλινα στον όροφο, διακοσμημένα με όμορφα έπιπλα-αντίκες, περίτεχνα σκυριανά ξυλόγλυπτα και εντυπωσιακά κεραμικά βυζαντινής προέλευσης. Η δε θέα που συνδυάζει την πισίνα και το κάστρο της Σκύρου είναι πραγματικά μαγευτική.

Στις γενικότερες ανέσεις του ξενοδοχείου ξεχωρίζει η τεράστια πισίνα με θαλασσινό νερό (θα την προτιμήσετε αν δεν διαθέτετε μεταφορικό μέσο για να επισκεφθείτε τις κάπως απομακρυσμένες παραλίες), δίπλα της υπάρχει ένα υπαίθριο μπαρ με φόντο το κάστρο, ενώ τα παιδιά θα ενθουσιαστούν τόσο με την παιδική πισίνα του ξενοδοχείου όσο και με την παιδική χαρά, λίγο παραπέρα.

Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου θα απολαύσετε το a la carte πρωινό σας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αποτελούμενο από τοπικά προϊόντα, ενώ για τα γεύματά σας έχετε να επιλέξετε από μία μεγάλα γκάμα πιάτων σπιτικής μεσογειακής κουζίνας που βασίζεται σε βιολογικά προϊόντα του κτήματος, ζώα ελευθέρας βοσκής και ψάρια ημέρας.

Το κόστος των δωματίων στο ξενοδοχείο Νεφέλη αυτήν την εποχή ξεκινά από 60 ευρώ για τα standard δωμάτια, 75 ευρώ για τα executive δωμάτια και 90 ευρώ για τα παραδοσιακά σκυριανά σπίτια. Το πρωινό και τα γεύματα χρεώνονται επιπλέον.

Ξενοδοχείο Νεφέλη: Σκύρος, τηλ. 22220 91964.

Ε.Μ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v