Ξενώνας Αμφιτρίτη: Όταν το pop συναντά την παράδοση

Όταν η pop-art συναντά την παράδοση το αποτέλεσμα λέγεται... Αμφιτρίτη. Ο πολύχρωμος αυτός ξενώνας στην παλιά πόλη του Ναυπλίου ανακαινίστηκε και μας περιμένει για χαλαρωτικά σαββατοκύριακα και ηλιοβασιλέματα με φόντο το Μπούρτζι.
Σε μία από τις πιο γραφικές περιοχές της Αργολίδας, στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, με άπλετη θέα στον παραμυθένιο οικισμό και την θάλασσα, βρίσκεται ένας ξενώνας που ανακαινίστηκε πρόσφατα για να δώσει μία πολύχρωμη πινελιά στο παραδοσιακό τοπίο. Το Amfitriti (Belvedere) διατήρησε μεν στην εξωτερική του όψη την χαρακτηριστική τοπική αρχιτεκτονική, μετέτρεψε όμως το εσωτερικό του σε ένα ευφάνταστο pop-art διάκοσμο, με χαρούμενες, φωτεινές αποχρώσεις και μοντέρνα έπιπλα.

Αν μέχρι τώρα η λέξη «ξενώνας» μας έφερνε στο μυαλό ξύλινα έπιπλα και παλιές βελέντζες, ο ανανεωμένος ξενώνας Amfitriti αλλάζει τα δεδομένα, απευθυνόμενος σε ένα πιο νεανικό κοινό, που αγαπά εξίσου την παράδοση και τον εκσυγχρονισμό. Τα λεπτοδουλεμένα έπιπλά του και τα χειροποίητα χαλιά, λοιπόν, συνδυάζονται τώρα με γούστο με τα μοντέρνα φωτιστικά γνωστών οίκων design και με φλουό νέο-μπαρόκ διακοσμητικά, όλα υπό την ιδιαίτερη τεχνική αναπαλαίωσης stucco veneziano.

Μέρος της ανακαίνισης ήταν και η αύξηση του αριθμού των δωματίων (από πέντε έγιναν επτά) καθώς και ο περαιτέρω εξοπλισμός του με ακόμα πιο εξελιγμένες παροχές. Το κάθε δωμάτιο, μάλιστα, έχει το δικό του όνομα, αλλά και τις δικές του ιδιαιτερότητες.

Παραδείγματος χάριν, το δωμάτιο «Μούσες» είναι η διώροφη σοφίτα του ξενώνα που διαθέτει μεταξύ άλλων ένα όμορφο ξύλινο μπαλκόνι με θέα στις γραφικές στέγες της παλιάς πόλης. Το δωμάτιο «Νύμφες» συναρπάζει με τις ατμοσφαιρικές μοβ αποχρώσεις του και το μπαλκόνι με τη θέα στην πλατεία του Αγ. Σπυρίδωνα. Το δωμάτιο «Αμαδρυάδες», με τις χαλαρωτικές πράσινες αποχρώσεις του, ξεχωρίζει για το θολωτό λουτρό του με τους χτιστούς πάγκους και την όμορφη τουρκική βρύση.

Επιπροσθέτως, στις παροχές των δωματίων περιλαμβάνονται: δορυφορική τηλεόραση, 24ωρο room service, ασύρματο internet, υδρομασάζ, σεσουάρ, μπουρνούζι, παντόφλες, αλλά και φυσικά προϊόντα περιποίησης. Και οι υπηρεσίες δεν σταματούν εδώ. Στο κτίριο του Amfitriti θα βρείτε γυμναστήριο, κομμωτήριο, αίθουσα μασάζ και roof garden, καθώς και ένα όμορφο bar και φυσικά αίθουσα πρωινού με μπουφέ. Αξίζει, εδώ, να αναφέρουμε ότι -σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα περισσότερα ξενοδοχεία- αν ξυπνήσετε αργά μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό σας στο δωμάτιο μέχρι αργά το μεσημέρι.

Ιδανικό, λοιπόν, ακούγεται το Amfitriti για ένα σαββατοκύριακο ή τριήμερο στο Ναύπλιο, μία πόλη με αξεπέραστη γοητεία, που συνδυάζει ό,τι ακριβώς χρειάζονται οι ανθρώπινες αισθήσεις για να ευφρανθούν και να αναζωογονηθούν: Βουνό, θάλασσα και μικρές ή μεγαλύτερες εκφάνσεις της ιστορίας μας σε κάθε της γωνιά και σε κάθε της αξιοθέατο. Απολαύστε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα με φόντο το Μπούρτζι και ανακτήστε δυνάμεις μέχρι… την επόμενη φορά!

Το ενδεικτικό κόστος των δωματίων αυτήν την εποχή είναι στα 120 ευρώ για ένα δίκλινο με πρωινό.

Ξενώνας Amfitriti (Belvedere): Ζυγομάλα & Κοκκίνου 17, Παλαιά Πόλη, Ναύπλιο. Τηλ. 27520 96250, fax: 27520 96252.

E. M.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v