Αρχοντικό Διλόφου: Εκεί που η παράδοση έχει... χρώμα

Πέτρα, ξύλο, ζεστά χρώματα και προσεγμένη διακόσμηση συνθέτουν το ζεστό και φιλόξενο ξενώνα Αρχονταρίκι Διλόφου, που θα σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές, σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Ζαγορίου.
Αρχοντικό Διλόφου: Εκεί που η παράδοση έχει... χρώμα
Παραδοσιακά αρχοντικά, λιθόκτιστα καλντερίμια, φυσικό τοπίο που μαγεύει… Σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Ζαγορίου, στο ανέγγιχτο από το χρόνο Δίλοφο, το παραδοσιακό Αρχοντικό του Διλόφου περιμένει να σας ταξιδέψει σε άλλες εποχές, προσφέροντας αυθεντική φιλοξενία σε ένα ζεστό, γαλήνιο και καλαίσθητο περιβάλλον.

Κτισμένο σε τρεις διαφορετικές περιόδους, το 1633 και το 1864-65, το παραδοσιακό αρχοντικό αναπαλαιώθηκε πρόσφατα με μεράκι και σεβασμό στην παράδοση, για να στεγάσει έναν πανέμορφο ξενώνα εννέα δωματίων και μιας σουίτας, καθένα με το δικό του διαφορετικό χαρακτήρα, με κοινό χαρακτηριστικό τη σπιτική θαλπωρή και την ευφάνταστη διακόσμηση.

Χαρούμενα χρώματα συμπληρώνουν αρμονικά την εικόνα της πέτρας που έχει μείνει ακάλυπτη σε κάποιους από τους τοίχους των δωματίων, ξύλινα έπιπλα και πατώματα αποπνέουν ζεστασιά, μικρές προσεκτικά επιλεγμένες λεπτομέρειες ολοκληρώνουν τη διακόσμηση και περίτεχνα τζάκια ρίχνουν τον ιδιαίτερο φωτισμό τους σε κάποια από τα δωμάτια.

Μεγάλα μπαλκόνια και όμορφα παράθυρα προσφέρουν απαράμιλλη θέα στο ντυμένο στα λευκά χειμερινό σκηνικό του χωριού, αφήνοντας παράλληλα άπλετο φως να εισχωρεί στα δωμάτια.

Οι τοιχογραφίες που υπήρχαν στο εσωτερικό του αρχντικού, έργα Χιονιαδιτών λαϊκών ζωγράφων, έχουν αποτοιχισθεί, συντηρηθεί από ειδικούς και τοποθετηθεί στους κοινόχρηστους χώρους. Ζεστοί και φιλόξενοι, οι χώροι αυτοί πλημμυρίζουν από χρώματα, όπως άλλωστε και ολόκληρος ο ξενώνας, χωρίς όμως ποτέ να χάνουν την παραδοσιακή τους αίσθηση.

Στο Αρχονταρίκι θα ξεκινήσετε τη μέρα σας με πλούσιο παραδοσιακό πρωινό παρασκευασμένο με αγνά, τοπικά προϊόντα και το βράδυ επιστρέφοντας από τις περιηγήσεις σας θα απολαύσετε τη ζεστή ατμόσφαιρα του τζακιού καθώς και τις παραδοσιακές πίτες, τα ντόπια χειροποίητα αλλαντικά, τα διάφορα είδη τοπικών τυριών καθώς και κόκορα κρασάτο, χοιρινό πρασοσέλινο και γίδα βραστή συνοδευόμενα από εκλεκτό ντόπιο κρασί και τσίπουρο.

Οι τιμές για τα δωμάτια με τζάκι κυμαίνονται από 80 έως 130 ευρώ, ενώ για αυτά χωρίς τζάκι από 65 έως 90 ευρώ. Αυτήν την εποχή, και μέχρι τις 15 Μαρτίου, ισχύει ειδική προσφορά για τρεις διανυκτερεύσεις από Κυριακή έως Πέμπτη εκτός αργιών προς 207 ευρώ με πρωινό μπουφέ.

Η.Κ.

Αρχοντικό του Διλόφου, Δίλοφο Κεντρικού Ζαγορίου, Ιωάννινα, τηλ.: 2653022455, 6978417715
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v