Malvasia Hotel: Η φιλόξενη πλευρά της ιστορίας

Λίγα μόνο μέτρα από την πύλη του Μεσαιωνικού Κάστρου της Μονεμβασιάς, το Malvasia Hotel μοιάζει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του τόπου. Κι, όμως, στους παραδοσιακούς κατά τα άλλα χώρους του θα απολαύσετε τις απαραίτητες ανέσεις ενός σύγχρονου ξενοδοχείου.
Malvasia Hotel: Η φιλόξενη πλευρά της ιστορίας
Στην καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, ένα μέρος με ιστορία παλιά που μοιάζει, ωστόσο, να ζει ακόμα μέσα στους βράχους και τις πέτρες και να σιγοψιθυρίζεται από τον παφλασμό των κυμάτων και το δροσερό αεράκι του αέρα, το Malvasia Hotel, δεμένο αρμονικά στις πλαγιές του κάστρου, έρχεται να προσθέσει στη συνολική μαγεία του τοπίου.

Η πέτρα, ο πωρόλιθος και το ξύλο, αγνά υλικά της γύρω φύσης, αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της λιτής, αλλά και τόσο πρωτότυπης συνάμα, αρχιτεκτονικής των κτισμάτων του Malvasia, που δείχνει να σέβεται αλλά και να αναβαθμίζει ταυτόχρονα τη συνολική αρχιτεκτονική του Μεσαιωνικού Κάστρου. Η δε πανοραμική θέα στο απέραντο γαλάζιο του Μυρτώου πελάγους και του ουρανού πραγματικά κόβει την ανάσα.

Τα 20 συνολικά δωμάτια και διαμερίσματα του ξενοδοχείου εντυπωσιάζουν. Με πρώτη ματιά περιμένει κανείς να αντικρίσει στα μεγάλα δωμάτια πριγκίπισσες και βασιλιάδες, οι σύγχρονες ανέσεις ωστόσο που παρέχονται επαναφέρουν τον επισκέπτη στην πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα, όμως, παραμυθένια.

Πιο συγκεκριμένα, τα δωμάτια αποτελούνται, ως επί το πλείστον από λιτή διακόσμηση και αυτό γιατί οι πέτρινοι τοίχοι και τα ξύλινα πατώματα είναι υπερ-αρκετά για να εμπλουτίσουν τους χώρου με ένα ιδιαίτερα ζεστό και ατμοσφαιρικό στυλ. Οι διαστάσεις των δωματίων ποικίλλουν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Υπάρχουν λοιπόν, μεταξύ άλλων, δίκλινα δωμάτια με θέα στη θάλασσα ή στην καστροπολιτεία, δίκλινα μεγαλύτερων διαστάσεων αλλά και σουίτες, διαμερίσματα, δηλαδή 60 τ.μ., με ευρύχωρο καθιστικό και τζάκι, που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 4 άτομα.

Μεταξύ των παροχών περιλαμβάνονται: Κλιματισμός, mini-ψυγείο, δορυφορική τηλεόραση με Nova, σεσουάρ, αλλά και ασύρματο internet για τους πιο… πολυάσχολους επισκέπτες. Τα δωμάτια με θέα στη θάλασσα, άλλωστε, διαθέτουν και ένα μικρό μπαλκονάκι για να απολαμβάνετε το τοπίο από τον ιδιωτικό σας, αυτόνομο χώρο.

Μην μείνετε, όμως, εκεί. Η Μονεμβασιά, το «πέτρινο καράβι» του Γιάννη Ρίτσου, είναι ένα από τα ομορφότερα παραθαλάσσια χωριά της Ελλάδας και προσφέρεται για ατελείωτες εξερευνητικές βόλτες στα δαιδαλώδη δρομάκια της. Αμέτρητα μαγαζάκια, ταβερνάκια και καφέ συνωστίζονται στα λιθόστρωτα με τις χαμηλές καμάρες, ενώ όλα οδηγούν σε ξέφωτα προς τη θάλασσα. Μην αμελήσετε, βέβαια, να επισκεφθείτε και την πλατεία μπροστά στο Ναό του Ελκόμενου Χριστού με το κανόνι. Δικαιωματικά θεωρείται το πιο ρομαντικό σημείο της Κάτω Πόλης. Περισσότερες πληροφορίες για τη Μονεμβασιά θα βρείτε στα Σχετικά Άρθρα αυτού του άρθρου.

Επιστρέφοντας στο Malvasia μπορείτε να χαλαρώσετε σε ένα από τα δύο μπαρ του ξενοδοχείου συντροφιά με ένα ποτήρι κρασί, το οποίο αποτελεί ένα από τα highlights αφού εμφιαλώνεται από τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου. Θα ανακαλύψετε σύντομα πως η παράδοση, όταν συνδυάζεται με την κομψότητα και τη φιλοξενία, αποτελεί πολλές φορές τον ορισμό της πολυτέλειας.

Οι τιμές των δωματίων για αυτήν την περίοδο έχουν ως εξής: Ένα δίκλινο με θέα στην καστροπολιτεία θα σας κοστίσει 70 ευρώ, ένα δίκλινο με θέα στη θάλασσα είναι στα 85 ευρώ, ένα δίκλινο μεγαλύτερων διαστάσεων με θέα στη θάλασσα φτάνει τα 90 ευρώ, ενώ οι σουίτες ξεκινούν από 130 ευρώ για δύο άτομα και φτάνουν τα 150 ευρώ αν είστε παρέα ή οικογένεια τεσσάρων ατόμων. Στις τιμές αυτές περιλαμβάνεται και το πρωινό.

Malvasia Hotel: Κάστρο Μονεμβασιάς, Μονεμβασιά Λακωνίας. Τηλ. 27320 63007-8, fax. 27320 63009.

Ε. Μ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v