Στης Γιαγιάς Ευγενίας: Ιστορίες πλάι στο τζάκι

Σαν στο σπίτι της γιαγιάς σας θα νιώσετε περνώντας το κατώφλι του ξενοδοχείου "Στης Γιαγιάς Ευγενίας". Ζεστά χρώματα, αυθεντική φιλοξενία, πέτρα, ξύλο και άρωμα περασμένων εποχών συνθέτουν το ιδανικό καταφύγιο στην καρδιά του Ζαγορίου.
Λίγους μήνες ζωής μετρά το κουκλίστικο ξενοδοχείο «Στης Γιαγιάς Ευγενίας», στη Βίτσα Ζαγορίου, και παρ’ όλα αυτά έχει κιόλας καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του στην περιοχή. Μόλις 37 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα, κτισμένο σε υψόμετρο 990 μέτρων, σε ένα τοπίο που αποτελεί από μόνο του σκηνικό παραμυθιού, φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη για την παράδοση σας περιμένει να περάσετε μερικές ημέρες σα να σας φιλοξενούσε στο σπίτι της η δική σας γιαγιά.

«Ευγένεια απαράμιλλη, διακριτικότητα άφταστη, γαλήνη και καλοσύνη μοναδική, αισθήματα πηγαία... Αυτή ήταν η δική μας γιαγιά.» γράφουν οι ιδιοκτήτες του παραδοσιακού ξενοδοχείου στην εισαγωγή του site τους. «Αυτή ήταν η οδηγήτρια στην προσπάθειά μας για να δημιουργήσουμε μια ζεστή γωνιά για ανθρώπους με ευαισθησίες που αγαπούν, σέβονται και εκτιμούν το ωραίο, έτοιμους να γευτούν τη φιλοξενία μας και να νιώσουν το "σπίτι μας" σαν "σπίτι τους"». Και η προσπάθεια πέτυχε.

Το ξενοδοχείο διαθέτει δέκα δωμάτια, τα περισσότερα με τζάκι, και μία σουίτα με τζάκι και υδρομασάζ. Η ραμόνδα, το χελιδώνιο, η αγριμονιά, η δακτυλίριζα, ο νάρκισσος, ο ποιητικός είναι κάποια από τα λουλούδια του Βίκου που έχουν δώσει το ονόματά τους στα δωμάτια. Μοναδική διακόσμηση, έντονα, ζεστά χρώματα, αύρα περασμένων εποχών, την οποία δημιουργούν προσεκτικά επιλεγμένα στοιχεία και αντικείμενα, όπως τα βαζάκια της γιαγιάς, το ραδιόφωνο – αντίκα, τα σιδερένια κρεβάτια, οι κεντητές κουρτίνες και τα ρομαντικά πορτατίφ στα κομοδίνα, είναι τα στοιχεία που δίνουν στα δωμάτια του ξενοδοχείου τον ξεχωριστό χαρακτήρα τους.

Και φυσικά από ένα τέτοιο "σπιτικό" δε θα μπορούσε να λείπει η φροντίδα για τους ανθρώπους αυτούς που περισσότερο από τον καθένα μας έχουν το δικαίωμα στη ζωή, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες-ικανότητες. Ένα από τα δωμάτια είναι ειδικά διαμορφωμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους.

Στις παροχές περιλαμβάνονται αίθουσα πρωινού, τζάκι, καφέ – μπάρ, τηλεόραση LCD, video/dvd/cd player, αυτόνομη θέρμανση, γήπεδο μπάσκετ, σετ ραπτικής και φροντίδας, σύνδεση internet, πάρκινγκ, καλλυντικά μπάνιου Mastic Spa, πιστολάκι & σκουφάκι μαλλιών και δυνατότητα παροχής Η/Υ.

Όταν –και αν– καταφέρετε να ξεκολλήσετε από τα πανέμορφα δωμάτια, η περιοχή προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες δραστηριοτήτων, που περιλαμβάνουν rafting στο Βοϊδομάτη, τον Αώο και τον Άραχθο, περιηγήσεις στις φυσικές ομορφιές, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα γεφύρια και τα μουσεία, σκοποβολή στο εξειδικευμένο κέντρο στους Ασπραγγέλους, parapente, mountain bike, kayak, jeep safari, πεζοπορία, ιππασία, ορειβασία, συλλογή βοτάνων, εξόρμηση στο ειδυλλιακό φαράγγι του Βίκου.

Το ξενοδοχείο λειτουργεί όλο το χρόνο. Οι τιμές ξεκινούν από 80 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο χωρίς τζάκι, από 100 ευρώ για το δίκλινο με τζάκι, από 120 ευρώ για το τρίκλινο με τζάκι και από 160 ευρώ για τη σουίτα.

Στης Γιαγιάς Ευγενίας, Βίτσα Ζαγορίου, τηλ.: 26530 71971
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v