Ξενώνας Πρίμουλα: Σπιτική θαλπωρή στο Ζαγόρι

Σε απόσταση αναπνοής από τη χαράδρα του Βίκου, σχεδόν εξολοκλήρου κτισμένος από πέτρα και ξύλο, ο παραδοσιακός ξενώνας Πρίμουλα συνδυάζει την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής με την παράδοση μιας από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας.

”Πρίμουλα” ονομάζεται το ενδημικό λουλούδι του Ζαγορίου που ανθίζει το χειμώνα, μέσα στο χιόνι. Από το μοναδικό αυτό άνθος εμπνεύστηκαν οι ιδιοκτήτες του ομώνυμου ξενώνα, που αναστήλωσαν ένα παραδοσιακό αρχοντικό του 1870 για να δημιουργήσουν ένα ρομαντικό, όσο και ζεστό, καταφύγιο για τους επισκέπτες του χωριού Άνω Πεδινά, στο κέντρο του Ζαγορίου.

Εδώ, η πολυτέλεια είναι συνώνυμη της παραδοσιακής ατμόσφαιρας. Η ζεστή αίσθηση της πέτρας και του ξύλου συνδυάζονται με την ποιοτική φιλοξενία σε έναν ξενώνα που παραμένει αυθεντικά παραδοσιακός.

Δε θα μπορούσε, άλλωστε, να είναι αλλιώς. Μόλις επτά χιλιόμετρα από τη χαράδρα του Βίκου, στην καρδιά μιας από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας, ένας παραδοσιακός ξενώνας δεν μπορεί παρά να συμβαδίζει απόλυτα με την παράδοση και την αρχιτεκτονική της περιοχής, που διατηρείται αλώβητη στο πέρασμα των αιώνων.

Επτά συνολικά δωμάτια, διαφορετικού ύφους και διακόσμησης, και μία ανεξάρτητη διώροφη σουίτα, συνθέτουν αυτόν το μικρό, αλλά πανέμορφο ξενώνα. Όλα τα δωμάτια είναι επιπλωμένα με παλιά, παραδοσιακά έπιπλα, οι παλιές λιθοδομές έχουν αποκαλυφθεί και συντηρηθεί, έτσι ώστε να αναδίδουν, μαζί με τα ξύλινα πατώματα, τα χρωματιστά ταβάνια, και τα παλιά προσεγμένα έπιπλα και φωτιστικά, τη ζεστή θαλπωρή μιας άλλης εποχής. Είναι μάλλον περιττό να σας συστήσουμε να προτιμήσετε τα δωμάτια που διαθέτουν και τζάκι, για έξτρα αίσθηση θαλπωρής.

Όλα τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα με τηλεόραση, τηλέφωνο, αυτόνομη θέρμανση, ενώ παρέχεται και υπηρεσία room service από τις 7.30 το πρωί έως τα μεσάνυχτα. Το πρωινό περιλαμβάνει σπιτικά παραδοσιακά εδέσματα, όπως αυγόφετες, ζυμαρόπιτα και, βέβαια, σπιτικές μαρμελάδες.

Οι πετρόχτιστες αυλές, που διαμορφώθηκαν σε πολλαπλά επίπεδα, γεμάτες με πρίμουλες, πετούνια και πανσέδες, προσφέρουν μοναδική θέα σε ολόκληρο τον οικισμό, αλλά και καφέ, ποτό ή γλυκό σε ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό, με χαμηλή μουσική και κεριά.

Οι τιμές ξεκινούν από 90 ευρώ για τα standard δίκλινα δωμάτια χωρίς τζάκι, από 100 ευρώ για τα δίκλινα με τζάκι και από 165 ευρώ για τη σουίτα.

Ξενώνας Πρίμουλα, Άνω Πεδινά, Κεντρικό Ζαγόρι, τηλ.: 26530 71133

Η.Κ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v