Υπέροχα σπιτάκια στα ορεινά της Κρήτης

Σε βουνά και σε φαράγγια βρήκαμε σπιτάκια που αποδεικνύουν πως η Κρήτη δεν είναι μόνο για τα καλοκαίρια.
Υπέροχα σπιτάκια στα ορεινά της Κρήτης
Το ξέρουμε πως την έχεις συνδέσει με το καλοκαίρι, και πώς να μην, τέτοιες παραλιάρες που έχει, όμως η Κρήτη είναι ένα χάρμα οφθαλμών κάθε εποχή του χρόνου. Τα δε ορεινά τα μέρη της λίγοι εξ ημών τα έχουμε εξερευνήσει όσο θα έπρεπε. Αφορμή να διορθώσουμε τη μέγιστη τούτη παράλειψη μας δίνουν τα σπιτάκια που ακολουθούν, και περιμένουν να φιλοξενήσουν τις πιο ιδιαίτερες χειμωνιάτικες/ ανοιξιάτικες αποδράσεις μας.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου (7-8/3).

Πατρικό - Παραδοσιακά Πέτρινα Σπίτια
Βαφές Χανίων
Τιμή: από 37€ το σπιτάκι δύο ατόμων
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ 



Στο παραδοσιακό, διατηρητέο χωριό Βαφές, 37 χιλιόμετρα από τα Χανιά, θα μείνετε σε κουκλίστικα πέτρινα σπιτάκια με παραδοσιακή κρητική διακόσμηση και μεγάλα πέτρινα τζάκια για έξτρα νότες θαλπωρής. Από τα μπαλκονάκια τους απολαμβάνουν πανοραμική θέα στο βουνό, ενώ στις έξτρα παροχές τους περιλαμβάνεται επίσης κουζινάκι για να κάνετε και λίγη οικονομία… μαγειρεύοντας.

Best View Mountain Villa
Τεμένια Χανίων
Τιμή: 87€ για τέσσερα άτομα
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ 



Σε ένα από τα πιο ορεινά χωριά των Χανίων, τα υπέροχα Τεμένια, αυτή η βίλα με την ιδιωτική της πισίνα και την πανοραμική θέα που «πιάνει» από βουνό μέχρι θάλασσα είναι ό,τι πρέπει για δύο ζευγάρια, ή για την τετραμελή παρέα σου. Απλώνεται σε 100 τετραγωνικά, διαθέτει μεγάλες βεράντες με φαντασμαγορική θέα, σαλονάκι με τζάκι και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.

Omalos Village
Ομαλός Χανίων
Τιμή: 109€ για έξι άτομα (ή 18€ το άτομο)
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Δυο βήματα από το φαράγγι της Σαμαριάς (που, αν το σκέφτεσαι, είναι σαφώς καλύτερη ιδέα να το κάνεις άνοιξη απ’ ό,τι καλοκαίρι) αυτό το γλυκύτατο, πετρόχτιστο χωριό-μέσα-στο-χωριό προσφέρει σπιτάκια δύο υπνοδωματίων, με καλά εξοπλισμένη κουζίνα και σαλόνι με τζάκι. Ο Ομαλός προσφέρεται για πολλές ακόμα πεζοπορίες, αν τα 18 χιλιόμετρα της Σαμαριάς σου πέφτουν κομμάτι πολλά.

Villa Castello
Δαφνές Ηρακλείου
Τιμή: 210€ για εννιά άτομα (23€ το άτομο)
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Τι έχουμε εδώ; Μια σούπερ εντυπωσιακή βίλα τεσσάρων υπνοδωματίων, με δική της πισίνα, πανέμορφο σαλόνι με τζάκι, καλά εξοπλισμένη κουζίνα και ευρύχωρη τραπεζαρία, με αίθρια και βεράντες που απολαμβάνουν φαντασμαγορική θέα στα κρητικά τοπία γύρω τους. Οι δε Δαφνές αποτελούν εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε τις διαδρομές και τα χωριά του Ηρακλείου.

Agroikies Drigianakis Estate
Άγιος Θωμάς Ηρακλείου
Τιμή: 80€ για τέσσερα άτομα (20€ το άτομο) με πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ 



Αγκαλιασμένος από ελαιώνες και αμπέλια, ο παραδοσιακός αυτός ξενώνας περιμένει να μας φιλοξενήσει σε πανέμορφα, πετρόχτιστα σπιτάκια με ξύλινα πατώματα και ταβάνια και μπαλκονάκια με καταπληκτική θέα στις βουνοπλαγιές που απλώνονται γύρω τους. Διαθέτει και δικό του εστιατόριο που σερβίρει νοστιμιές της κρητικής κουζίνας –που είναι, κατά την ταπεινή μας γνώμη, η καλύτερη ολόκληρης της Ελλάδας και #pestenamasfate.

Neroulakia Farm Mountain Resort
Στείρωνας Ηρακλείου
Τιμή: 150€ για πέντε άτομα (30€ το άτομο)
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ και μέσω Airbnb από εδώ 



Ολόδική του πισίνα και πανέμορφη, λουλουδιασμένη αυλή και πανοραμική θέα στις οροσειρές που το αγκαλιάζουν προσφέρει αυτό το υπέροχο σπιτάκι 26 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο. Στις παροχές του περιλαμβάνεται πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, και όταν λέμε πλήρως, εννοούμε μέχρι και πλυντήριο πιάτων.

Mala Villa
Μάλες Λασιθίου
Τιμή: 83€ για τέσσερα άτομα (21€ το άτομο) με πρωινό
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Σκαρφαλωμένο στις πλαγιές του όρους Δίκτη, το Mala Vila προσφέρει υπέροχες μεζονέτες που απολαμβάνουν πανοραμική θέα σε βουνό και θάλασσα. Το πρωινό που φτιάχνεται με παραδοσιακά κρητικά προϊόντα είναι από μόνο του λόγος να σηκωθείς το πρωί, ενώ κάποιες από τις μεζονέτες διαθέτουν και τζάκι για έξτρα νότες θαλπωρής.

Villa Archanes
Αρχάνες Ηρακλείου
Τιμή: 60€ για δύο άτομα
Κρατήσεις μέσω του Booking από εδώ



Ένα παραδοσιακό κρητικό αρχοντικό του 1890, ούτε δέκα χιλιόμετρα από την Κνωσό, ανακαινίστηκε με πολύ μεράκι, για να στεγάσει τα ωραιότερα ταξίδια μας στην Κρήτη σε διαμερίσματα με αυθεντικά ξύλινα ταβάνια, σαλονάκια με τζάκι και βεράντες με χτιστά πεζούλια να αράζεις και να χαζεύεις την κουκλίστικη εσωτερική του αυλή. Οι κουζίνες των διαμερισμάτων είναι άρτια εξοπλισμένες –περιλαμβάνουν μέχρι και φούρνο μικροκυμάτων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v