Τα πιο ιδιαίτερα ταξίδια στην Ευρώπη

Πέντε προορισμοί-θαύματα που έφτιαξε η φύση και ο άνθρωπος στις πιο ιδιαίτερες γωνιές της Ευρώπης.
Τα πιο ιδιαίτερα ταξίδια στην Ευρώπη
Στην Ισλανδία θα νιώσεις σα να βρίσκεσαι σε βιβλίο του Τόλκιν

Είναι ένα τεράστιο νησί με μόλις 300.000 κατοίκους. Στολίζεται από την βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, το κουκλίστικο Ρέικιαβικ με τα χαριτωμένα σπιτάκια και τη μοντέρνα «ψυχή». Στην ενδοχώρα της απλώνονται μαύρα λιβάδια από λάβα, ηφαίστεια που αχνίζουν, πίδακες καυτού νερού από τα έγκατα της γης, γαλάζιες λίμνες-φυσικά σπα, διαδρομές εκεί που τελειώνει η τεκτονική πλάκα της Ευρασίας και παγόβουνα που «σκάνε» στη στεριά σκορπώντας κομμάτια πάγου που μοιάζουν με διαμάντια πάνω στην μαύρη αμμουδιά. Με άλλα λόγια, είναι ένας προορισμός που δεν μοιάζει με κανέναν άλλον στην Ευρώπη – ίσως και σε ολόκληρο τον κόσμο, και μπορεί να είναι ακριβός από κάθε άποψη, αλλά αξίζει τον κόπο να τον επισκεφθείτε έστω για μία φορά στη ζωή σας.
Διαβάστε περισσότερα – Η Ισλανδία είναι από άλλον πλανήτη 

Στη Λαπωνία θα δεις το μεγαλύτερο υπερθέαμα του ουρανού

Το βόρειο σέλας είναι λόγος να ακολουθήσεις την βελόνα της πυξίδας προς τον ευρωπαϊκό βορρά. Αυτό το μεθυστικό ουράνιο φαινόμενο στολίζει κάθε χειμώνα τον ουρανό της βόρειας Σκανδιναβίας, αυτής της παγωμένης γης που ονομάζεται Λαπωνία και μοιράζεται σε τέσσερις χώρες (Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία και Ρωσία). Το φινλανδικό Ροβανιέμι τον Δεκέμβριο, λόγω των δύο θεματικών πάρκων για τον Άγιο Βασίλη, και η σουηδική Κιρούνα τον Ιανουάριο, λόγω του φεστιβάλ χιονιού, είναι δύο ωραιότατες βάσεις για εξερεύνηση της Λαπωνίας. Από την Κιρούνα, μάλιστα, προτού πάρετε τον δρόμο για τα έρημα χιονισμένα τοπία, όπου νοικιάζονται καλυβάκια για να απολαύσετε το βόρειο σέλας σε όλο του το μεγαλείο, αξίζει να επισκεφθείτε και το Ερευνητικό Κέντρο και Ινστιτούτου Αστροφυσικής, το παλιό ορυχείο και το Εθνικό Πάρκο Abisko για πεζοπορίες και βόλτες με έλκηθρο.
Διαβάστε περισσότερα – 4 παραμυθένιες πόλεις στη Βόρεια Ευρώπη 

Στην Μπριζ θα βρεθείς στην καρδιά του Μεσαίωνα

Προστατευμένη ολόκληρη από την UNESCO ως η πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη του κόσμου, η βελγική Μπριζ είναι ένα ζωντανό παραμύθι. Τα γοτθικά κτίρια, η πλατεία με τον πύργο, οι μπαρόκ ναοί με τα αναγεννησιακά έργα τέχνης και οι ανεμόμυλοί της ορθώνονται στις όχθες δεκάδων καναλιών όπου σουλατσάρουν κύκνοι. Από το κεντρικό κανάλι ξεκινούν ειδικές βάρκες για περιηγήσεις, στο Markt στην καρδιά της πόλης περνούν ιππήλατες άμαξες, ενώ στα γλυκύτατα café μοσχομυρίζουν οι φρεσκοψημένες βελγικές βάφλες. Μη χάσετε τη λίμνη των Ερωευμένων, τη Minnewater, καθώς και τον πύργο του Ναού της Παναγίας όπου φιλοξενείται και το μοναδικό γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου που βρίσκεται εκτός Ιταλίας.
Διαβάστε περισσότερα – Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και ταξίδεψε στην Μπριζ 

Στο Cinque Terre θα ατενίσεις τους πιο πολύχρωμους γκρεμούς

Στις ακτές της βόρειας Ιταλίας, υπάρχουν πέντε ψαροχώρια χτισμένα στην άκρη του γκρεμού, σαν πολύχρωμοι πύργοι λαξευμένοι στα βράχια που αγναντεύουν τη θάλασσα. Πρόκειται για τους οικισμούς Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza Και Monterosso al Mare, καθένας από τους οποίους έχει τη δική του προσωπικότητα και τα δικά του μικρά αξιοθέατα. Απέχουν δέκα λεπτά ο ένας από τον άλλον, με το γραφικό τοπικό τρενάκι, ενώ οι δύο πρώτοι ενώνονται μεταξύ τους από το περίφημο Μονοπάτι της Αγάπης, μία περιπατητική διαδρομή στην άκρη των βράχων με μεθυστική θέα.
Διαβάστε περισσότερα – Cinque Terre: Ιταλική ριβιέρα επί πέντε  

Στο Μον-Σεν-Μισέλ θα νιώσεις ότι ζεις σε παραμύθι του Ντίσνεϊ

Μία από τις πιο ιδιαίτερες καστροπολιτείες της Ευρώπης βρίσκεται στη θάλασσα της Νορμανδίας, στον γαλλικό Βορρά. Το Μον Σεν Μισέλ είναι ένα κομμάτι γης που ενώνεται με μια λωρίδα στεριάς με την υπόλοιπη χώρα, αλλά κάθε τόσο η παλίρροια καλύπτει αυτή τη λωρίδα, αποκόπτοντάς το και μετατρέποντάς το σε νησί. Και τι νησί: Μια μεσαιωνική πολιτεία προστατευμένη από τείχη και στολισμένοι με ένα υπέροχο γοτθικό αβαείο και σοκάκια στα οποία ηχούν ακόμα οι απλές των αλόγων. Μάλιστα, από την περιοχή του Beauvoir, στις αντικρινές ακτές, μπορείτε να φτάσετε κι εσείς στην Καστροπολιτεία με τέτοιες άμαξες, για να νιώσετε όντως ότι… φτάνετε στο Κάστρο του Ντίσνεϊ.
Διαβάστε περισσότερα – Οι πιο παραμυθένιες γαλλικές πόλεις 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v