ΤΑΞΙΔΙΑΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Η Μονεμβασιά σε 12 υπέροχες φωτογραφίες

Η μαγική καστροπολιτεία του Ρίτσου και των βυζαντινών αυτοκρατόρων, σε 12 εκπληκτικές φωτογραφίες που μόλις καταφέρνουν να αποτυπώσουν το μεγαλείο της.

Η Μονεμβασιά σε 12 υπέροχες φωτογραφίες

της Ηρώς Κουνάδη

Είναι, κατά γενική ομολογία, ένα από τα πιο ωραία μέρη στην Ελλάδα. Κι αν την θυμόμαστε κάθε άνοιξη, επειδή ανθισμένη είναι στα καλύτερά της, κι επειδή το Πάσχα της είναι κατανυκτικό, αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουμε κάθε λόγο να οργανώσουμε, ή έστω να νοσταλγήσουμε, μια εκδρομή στα πετρόχτιστα καλντερίμια της κάθε εποχή του χρόνου. Μια ματιά στις φωτογραφίες του μεγαλείου της που ακολουθούν, και θα μας καταλάβετε.

Αν η Μονεμβασιά ήταν εποχή, θα ήταν σίγουρα άνοιξη……Αλλά και τα χρώματα του φθινοπώρου της πάνε επίσης πολύ.Το ηλιοβασίλεμα εδώ έχει τη δική του, μοναδική μαγεία.Η βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας, στο ψηλότερο σημείο της Άνω Πόλης, μοιάζει με πανί ιστιοπλοϊκού που πλέει αιώνες στη θάλασσα.Κι αυτό το πλάτωμα κοντά στο νότιο τείχος, από την πλευρά της θάλασσας, είναι μια από τις ωραιότερες γωνιές της Καστροπολιτείας.Πίσω από κάθε μυστηριακή καμάρα, κρύβεται και μια έκπληξη……Συχνά, με αύρα θαλασσινήΝα χαζεύεις το ηλιοβασίλεμα από αυτό το μπαλκονάκι. Αξία ανεκτίμητη.Όπως και το να γυρνάς λαχανιασμένος από την ανάβαση στην Άνω Πόλη, για να αντικρίσεις αυτήν την θέα.Ή να βλέπεις τα φώτα της πόλης να ανάβουν το ένα μετά το άλλο, την στιγμή που παίρνει να βραδιάζει.Και να χαζεύεις την θάλασσα από το Κανόνι.

Monemvasia

Το σίγουρο είναι πως η ζωή εδώ κυλά με άλλους ρυθμούς.

Monemvasia

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Οι πεποιθήσεις μπορούν να χειραγωγηθούν. Μόνο η γνώση είναι επικίνδυνη."

Frank Herbert, 1920-1986, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1921 - Αντιπαρατάσσονται τα αντίπαλα στρατεύματα Ελλήνων και Τούρκων στη Μικρά Ασία.
    1925 - Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος επιβάλλει τη βραχύβια δικτατορία του.
    1941 - Η ιταλική σημαία υψώνεται στην Ακρόπολη, δίπλα στη γερμανική και την ελληνική.
    1959 - Η Κούβα κρατικοποιεί 2,35 εκατομμύρια εκτάρια γης, σύμφωνα με τη νέα αγροτική μεταρρύθμιση.
    1991 - Η Γιουγκοσλαβία διασπάται. Σλοβενία και Κροατία κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους.

© 2002-2019 MEDIA2DAY