Πάσχα στη Μύκονο: Οι καλύτερες ιδέες μας

Τα πασχαλιάτικα έθιμα, οι ωραιότερες παραλίες για τις πρώτες βουτιές, τα πιο ατμοσφαιρικά μπαράκια και όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Πάσχα σας στη Μύκονο.
Πάσχα στη Μύκονο: Οι καλύτερες ιδέες μας
Είναι η καλύτερη αφορμή για ανοιξιάτικο ταξιδάκι. Είναι ένα σούπερ τετραήμερο, ιδανικό για τις πρώτες μας βουτιές, αλλά και για ολοήμερες βόλτες χωρίς απειλητικές θερμοκρασίες και τόνους αντηλιακού. Είναι η τέλεια περίοδος για τη Μύκονο: Σαν το πρωί που ξυπνάει, χαρούμενη και αναζωογονημένη, χωρίς την κούραση του Δεκαπενταύγουστου, αλλά με τόσο κόσμο όσο χρειάζεται για να δίνει όπως πάντα την εντύπωση ενός ολοήμερου πάρτι. Θέλετε κι άλλους λόγους για να κάνετε Πάσχα στη Μύκονο; Τους έχουμε, παρακάτω.

Η Πασχαλιά και τα μυκονιάτικα έθιμά της

Φωτισμένη από τα κεράκια που φεγγοβολούν στο λευκό των ασβεστωμένων σπιτιών, η Μύκονος το Πάσχα λάμπει στην κυριολεξία. Τη Μεγάλη Παρασκευή ακολουθούμε την περιφορά του Επιταφίου ενός από τα εκκλησάκια της Χώρας –δεν έχει σημασία ποιου, αφού όλα σύντομα συναντιούνται και ακολουθούν κοινή διαδρομή.



Το Μεγάλο Σάββατο, για την Ανάσταση, οι ντόπιοι ορκίζονται στη γραφικότητα και την κατάνυξη του μοναστηριού στην Άνω Μερά. Την Κυριακή του Πάσχα, στη Μητρόπολη της Χώρας πραγματοποιείται το καθιερωμένο κάψιμο του Ιούδα, ενώ στους οικισμούς του Τριοβάσαλου και του Πέρα Τριοβάσαλου αναβιώνει ο καθιερωμένος πασχαλινός αγώνας για τον δυναμίτη που θα κάνει τον μεγαλύτερο κρότο στις αυλές των δύο εκκλησιών. Παράλληλα, ανήμερα Πάσχα, αναβιώνει στην κεντρική πλατεία του χωριού το έθιμο της «Κούνιας», με την ολάνθιστη κούνια να περιμένει τους ερωτευμένους επισκέπτες να λικνιστούν σε αυτήν.

Οι πρώτες μας βουτιές

Το πασχαλινό τετραήμερο που πέφτει φέτος εκεί γύρω στην Πρωτομαγιά λέμε να τις τολμήσουμε, κι ας μην αντέξουμε περισσότερα από μερικά λεπτά στα νερά του Αιγαίου. Όσο για το πού; Εδώ οι απόψεις διίστανται. Οι λάτρεις της γυαλιστερής εικόνας της Μυκόνου, των beach bar και των οργανωμένων παραλιών ορκίζονται στα ονόματα των δύο Paradise, της Ψαρούς, της Παράγκας και της Ελιάς.



Ο Ορνός και η Φτελιά συγκεντρώνουν τους 30-somethings που έχουν ξεπεράσει την παλιά τους αγάπη στα ολοήμερα beach party αλλά δεν τους λες και ερημίτες. Η τελευταία αυτή κατηγορία λουόμενων αγαπά πολύ την Κάπαρη με τα υπέροχα τιρκουάζ νερά της, τον Άγιο Σώστη με τη φανταστική αμμουδιά του και τον Φώκο με το εντυπωσιακό τοπίο γύρω του. Αν μας ρωτάτε, οι τρεις αυτές παραλίες είναι υπέροχες και μόνο για τη βόλτα και το χάζι στο τοπίο τους, ακόμα και αν δεν έχετε σκοπό να βουτήξετε ακόμα.

Κοκτέιλ, nightlife και γεύση από Μύκονο


Φυσικά, Μύκονος χωρίς ξενύχτι δεν νοείται. Το νησί των ανέμων έχει, ως γνωστόν, κάτι για όλους: Και ολονύχτια dance parties τύφλα-να’-χει-η-Ίμπιζα, και glamorous στέκια, και γήινα ατμοσφαιρικά μπαράκια που σερβίρουν εξαιρετικά κοκτέιλ και παίζουν ωραίες μουσικές. Από αυτά τα τελευταία, ξεχωρίζουμε το Queen of Mykonos, που απλώνει τα τραπεζάκια του στο πλακόστρωτο της Ενόπλων Δυνάμεων, και το Interni με την ρομαντίκ βεράντα του πάνω από τη Μαλαματένια. Σταθερή αξία παραμένει πάντα και το Scarpa, στη Μικρή Βενετία.

Τις πιο αγαπημένες μας μυκονιάτικες γεύσεις τις απολαμβάνουμε εδώ και χρόνια στα δύο περίφημα μαγειρεία της Χώρας, Γιαβρούτας και Μα’ερειό, που σερβίρουν λαχταριστά μεζεδάκια και σπιτικά μαγειρευτά. Ο Μαθιός στον Τούρλο φτιάχνει πιθανότατα τα καλύτερα μαγειρευτά του νησιού, ενώ στο Γιώργος και Μαρίνα στην Άνω Μερά δοκιμάζουμε παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και λαχανικά από δικό τους μποστάνι.

Διαμονή με την μαγεία της μυκονιάτικης αστερόσκονης


Το υπέροχο Mykonos Blu προσφέρει τις ομορφότερες και πολυτελέστερες σουίτες του νησιού, με θέα που κόβει την ανάσα, σε σούπερ δελεαστικά πασχαλινά πακέτα. Τα Πασχαλινά πακέτα περιλαμβάνουν πλούσιο πρωινό σε μπουφέ, Αναστάσιμο Δείπνο το Μ. Σαββάτο, Πασχαλινό Γεύμα την Κυριακή του Πάσχα, ελεύθερη χρήση του γυμναστηρίου και διανυκτερεύσεις σε μοναδικής αισθητικής bungalows και apartments, από τις 28 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου, σε τιμές που ξεκινούν από 270€ την ημέρα.


Πληροφορίες/ κρατήσεις:
Mykonos Blu, Grecotel Exclusive Resort
Παραλία Ψαρούς, Μύκονος
www.mykonosblu.com Τηλ: 22890 27900

Και οι low budget επιλογές διαμονής

- Kavaki Studios, Χώρα: Συμπαθητικά, ευρύχωρα διαμερίσματα με κουζίνα και wi-fi, στην καλύτερη μάλλον τιμή της Χώρας: στα 40€ το δίκλινο.

- Ibiscus Villas, Χώρα: Όμορφα, φωτεινά studios με μικρή κουζίνα και wi-fi, σε τιμές που κυμαίνονται στα 41€ το δίκλινο. 

- Pension Marmaras, Γλάστρος: Λιτά αλλά καθαρά και περιποιημένα δωμάτια με δωρεάν wi-fi, ενάμιση χιλιόμετρο έξω από την Χώρα. Στα 45€ το δίκλινο. 

- Evagelia’s Place, Άγιος Ιωάννης: Φωτεινά και περιποιημένα δωμάτια με κοινόχρηστο μπαλκόνι και πισίνα, σε τιμές που ξεκινούν από τα 43€ το δίκλινο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v