Οι ωραιότερες παραλίες της Πάρου

Χρυσαφένιες αμμουδιές, κρυστάλλινα νερά, ολοήμερα beach party ή ονειρική ησυχία, σε επτά υπέροχες παριανές παραλίες. 
Οι ωραιότερες παραλίες της Πάρου
Μπορεί να φημίζεται για ένα σωρό άλλα πράγματα (τη νυχτερινή ζωή της, τα ολοήμερα beach party, τα αυθεντικά κυκλαδίτικα χωριουδάκια που παραμένουν πεισματικά ανέγγιχτα από τον αυγουστιάτικο χαμό) όμως η Πάρος έχει και σούπερ παραλίες. Είτε είστε λάτρεις της οργάνωσης και των beach party, είτε προτιμάτε τα φυσικά σας τοπία ανέγγιχτα και τις βουτιές σας στην ησυχία, οι παραλίες της Πάρου φτάνουν και περισσεύουν για να καλύψουν όλα τα γούστα. Συν το ότι αυτή η υπέροχη άμμος που έχουν οι περισσότερες πιθανότατα δεν υπάρχει πουθενά αλλού στο Αιγαίο.

Κολυμπήθρες

Ίσως η διασημότερη από τις παραλίες της Πάρου, με τα κρυστάλλινα, σαν πισίνα νερά της και τους απίθανους σχηματισμούς των βράχων που δημιουργούν μικρές διαδοχικές αμμουδιές και –το μαντέψατε– κολυμπήθρες.
Την αγαπούν: Οι λάτρεις της πολυκοσμίας και όσοι τη βλέπουν για πρώτη φορά.

Φάραγγας 

Τρεις κολπίσκοι στη σειρά, και οι τρεις τους με χρυσαφένια αμμουδιά και διάφανα αιγαιοπελαγίτικα νερά. Πολλοί θα σας πουν ότι είναι η ομορφότερη παραλία του νησιού –κι ίσως να μην έχουν άδικο.
Την αγαπούν: Οι λάτρεις των οργανωμένων παραλιών, και όσοι κάνουν σταθερά διακοπές εδώ και χρόνια στο νησί.

Μοναστήρι

Φωτό: BugBog.com

Οργανωμένη φουλ, με υπέροχη απαλή άμμο και πολύ ρηχά νερά, πλημμυρίζει τον Αύγουστο από κόσμο και φιλοξενεί τα βράδια μερικά από τα καλύτερα beach parties του νησιού.
Την αγαπούν: Οι οικογένειες για τα ρηχά νερά της, και οι ντόπιοι σε αναζήτηση καταφυγίου από τα μελτέμια του Αυγούστου.

Χρυσή Ακτή

Η χρυσαφένια αμμουδιά που υπονοεί το όνομά της εκτείνεται σε μήκος 700 μέτρων, και ο αέρας της δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για windsurf –να κάνετε ή να χαζέψετε.
Την αγαπούν: Οι windsurfers, επαγγελματίες και ερασιτέχνες (εδώ συμβαίνει κάθε Αύγουστο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Επαγγελματικού Windsurfing) και όσοι απολαμβάνουν να τους χαζεύουν.

Λογαράς

Πανέμορφη κι αμμουδερή, με κρυστάλλινα διαυγή νερά, περικυκλωμένη από ταβερνάκια και οργανωμένη όσο πρέπει: με λίγες ξαπλώστρες και πολλά ελεύθερα σημεία στην αμμουδιά της.
Την αγαπούν: Οικογένειες και όσοι ορκίζονται ότι η πραγματική Πάρος ξεκινά στο Πίσω το Λιβάδι –τα υπόλοιπα είναι για τα 18χρονα στις πρώτες τους διακοπές.

Σάντα Μαρία 
Φωτό: Petinaki, Panoramio

Ανοιχτόχρωμη σχεδόν εξωτική άμμος, γαλαζοπράσινα νερά, beach bar, beach party, beach volley, water sports και ό,τι άλλο αγγλικό συνώνυμο του καλοκαιρινού fun μπορείτε να σκεφτείτε.
Την αγαπούν: Οι λάτρεις των water sports, της πολυκοσμίας, της τέλειας οργάνωσης και των παραλιών με ατμόσφαιρα ολοήμερου πάρτι.

Λάγγερη

Φωτό: Giorgio Fiorentini, Panoramio

Κι εκεί που λες ότι η Πάρος δεν είναι για σένα που δεν συμπαθείς τις οργανωμένες παραλίες, ανακαλύπτεις τη Λάγγερη: Με την απαλή χρυσαφένια της άμμο να σχηματίζει αμμόλοφους οι οποίοι καταλήγουν σε απίθανα τιρκουάζ νερά και τις ξαπλωστρο-ομπρέλες που λάμπουν διά της απουσίας τους.
Την αγαπούν: Οι γυμνιστές και όσοι δεν συμπαθούν τις οργανωμένες παραλίες.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v