Τέσσερα πανέμορφα νησιά για οικογενειακές διακοπές

Αμμουδερές παραλίες για πιτσιρίκια, άριστες υποδομές, επιλογές για να μην βαρεθούν οι γονείς. Τέσσερα νησιά προσφέρουν όλο το πακέτο για οικογενειακές διακοπές. 
Τέσσερα πανέμορφα νησιά για οικογενειακές διακοπές
του Νικόλα Γεωργιακώδη 

Ποια είναι η συνταγή για πετυχημένες οικογενειακές διακοπές στο νησί; Βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας άριστες υποδομές (νοσοκομεία, ξενοδοχεία, ταβερνάκια), τρία κουταλάκια του γλυκού επιλογές για τους ενήλικες (για να μην βαρεθούν), δύο πρέζες καλό οδικό δίκτυο και οργανωμένες, αμμουδέρες παραλίες με water sports κατά το δοκούν. Ανακινούμε καλά και ιδού! 

Τέσσερα πανέμορφα νησιά, είναι έτοιμα να υποδεχτούν εμάς και τα πιτσιρίκια στην αγκαλιά τους. 

Νάξος 

Από τις πλέον οικογενειακές Κυκλάδες, η Νάξος συνδυάζει σούπερ family παραλίες με άμμο και ρηχά νερά και όμορφες βόλτες στην ενδοχώρα με ενδιαφέροντα αξιοθέατα. Εδώ βουτάμε στην χρυσαφένια αμμουδιά του Αγίου Γεωργίου, δίπλα στη Χώρα, στις οργανωμένες και άκρως οικογενειακές Αγία Άννα και Άγιος Προκόπιος, ενώ αν έχετε μεγαλύτερα παιδιά θα εκτιμήσετε δεόντως την πανέμορφη παραλία της Πλάκας. Εναλλακτικά, αν θέλετε κάτι πιο «μοναχικό» και απομονωμένο θα πάτε προς το Πυργάκι. 

Που θα μείνετε: Στο ανακαινισμένο Thomais Studios πάνω στο κύμα, πολύ κοντά στη Χώρα (από 126€ για ένα τετράκλινο, χωρίς πρωινό), στα περιποιημένα δωμάτια του Manolis Studios στο Καστράκι της Μικρής Βίγλας κοντά στην ομώνυμη παραλία και το Πυργάκι (από 65€ για ένα τετράκλινο, χωρίς πρωινό).
Νόστιμες γεύσεις: Τοπική κουζίνα και ολόφρεσκο ψάρι στην Αξιώτισσα, στο Καστράκι (στα 15€ το άτομο). Εξαιρετική σχάρα «στου Λεφτέρη» στην Απείρανθο (περί τα 15€ το άτομο) και στον Γιώργη στις Μέλανες, που σερβίρει και ωραιότατα μαγειρευτά (στα 12-15€ το άτομο). Σπιτικές σπεσιαλιτέ, αλλά και φρεσκότατα θαλασσινά και ψάρια, στον Μανώλη, στην Αγία Άννα (στα 12γλ-20€ το άτομο). 

Κεφαλονιά 

Ό, τι είναι η Νάξος για τις Κυκλάδες όσον αφορά τον οικογενειακό της χαρακτήρα, είναι και η Κεφαλονιά για τα Επτάνησα, με τη διαφορά ότι το πανέμορφο νησί προσφέρει και επιλογές διασκέδασης για να μην πλήξουν οι γονείς. Πέρα από το εξαιρετικό της οδικό δίκτυο, προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια. Στα must μια περιήγηση στην καταπράσινη χερσόνησο της Άσσου με το βενετσιάνικο κάστρο, μια βόλτα στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια του Φισκάρδου και φυσικά βουτιές στον εκτυφλωτικό Μύρτο, στο Ξι, με την κοκκινωπή άμμο και στον Μακρύ Γιαλό. 

Πού θα μείνετε: Στο Albouro Apartments στο Κατελειό, με όμορφη θέα στη θάλασσα πάνω στην ομώνυμη παραλία και άνετα μπαλκόνια (από 150€ για ένα οικογενειακό διαμέρισμα 4 ατόμων με πρωινό) και στο Liberatos Village κοντά στην παραλία Μακρύς Γιαλός με φωτεινά στούντιο και διαμερίσματα (74€ για ένα στούντιο 3 ατόμων, χωρίς πρωινό).
Νόστιμιές: Στο Avithos Preview, πάνω στην φαντασμαγορική παραλία της Αβύθου, σερβίρει εξαίσια τοπική κουζίνα, και ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά τα οποία συνδυάζει με εκλεκτά κεφαλονίτικα κρασιά και υπέροχη θέα στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου (20-25€ ανά άτομο με κρασί), στην Τασία στο Φισκάρδο με λαχταριστή κεφαλονίτικη κουζίνα και θαλασσινά (25-30€ ανά άτομο) και στο Αρχοντικό στο Αργοστόλι για σούπερ μαγειρευτά (από 20€ ανά άτομο, χωρίς κρασί). 

Ροδος

Από τα Επτάνησα στα Δωδεκάνησα και μάλιστα στην… καρδιά τους. Η Ρόδος μπορεί να σας κουράσει με τις μεγάλες της διαδρομές, θα σας ανταμείψει όμως με τις αμέτρητες επιλογές και τις προτάσεις που θα ενθουσιάσουν τα πιτσιρίκια, αλλά και εσάς: Από την Κοιλάδα με τις Πεταλούδες ως τις βόλτες με τα γαϊδουράκια στη Λίνδο, και από τις μεγάλες αμμουδιές της Τσαμπίκας και της Καλλιθέας ως τα βραχάκια του Αγίου Παύλου που προσφέρονται για βουτιές από εκείνες που λατρεύουν τα (μεγάλα) παιδιά. Εδώ θα βουτήξετε στην εξωτική αμμουδιά του Πρασονησίου, στο νοτιότερο άκρο του νησιού. Στην αγαπημένη των ντόπιων Γλύστρα, με την χρυσαφένια άμμο και τα νερά να τα πιεις στο ποτήρι. Στην οργανωμένη αμμουδιά της Τσαμπίκας και στο Κιοτάρι που προσφέρει πολλές ευκαιρίες για water sports. 

Πού θα μείνετε: Στο Paul's Garden Studios κοντά στο Χαράκι με όμορφα δωμάτια εξοπλισμένα με μίνι κουζίνα, ψυγείο και δορυφορική τηλεόραση (από 70€ για ένα τρίκλινο, χωρίς πρωινό) και στο 7 Palms, στο κέντρο της Ρόδου, τα μεγάλα δωμάτια του οποίου περιλαμβάνουν κουζινάκι και δορυφορική τηλεόραση, στην τιμή των 65€ για το τετράκλινο δωμάτιο, χωρίς πρωινό).
Ιδού και το φαγητό: Εξαίσια μαγειρευτά στον Ορίζοντα, στην Ψίνθο (στα 20€ το άτομο). Ζουμερά ντόπια κρέατα στη σχάρα στον Μπάκη, στον Έμπωνα (περί τα 15€ το άτομο). Ωραιότατα μαγειρευτά, αλλά και κουζίνα με ανατολίτικες επιρροές στο Άσπρο Πιάτο, στην καινούρια πόλη της Ρόδου (περί τα 17-20€ το άτομο). 

Ζάκυνθος

Ναι, είναι νησί για singles με ξέφρενα πάρτι και άφθονους ντίρλα τουρίστες, όμως αν κοιτάξετε… αλλού η Ζάκυνθος είναι ο απόλυτος οικογενειακός προορισμός. Σκεφτείτε μεγάλες, ρηχές αμμουδιές, πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά, εκδρομές με βαρκάκια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά, άριστη οργάνωση σε επίπεδο παροχών, και πολλές ενδιαφέρουσες βόλτες στην ενδοχώρα τα απογεύματα. Στα «οπωσδήποτε» σημειώστε το θαλάσσιο πάρκο, που θα συστήσει στα παιδιά τον κόσμο της χελώνας Caretta Caretta, μέσα από παιχνίδια και διαδραστικές εκθέσεις, και τις Γαλάζιες Σπηλιές, στις οποίες θα φτάσετε με καραβάκι από το Σκηνάρι. Βουτιές θα κάνετε στην απέραντη αμμουδιά του Γέρακα, στις επίσης Αμμουδερές Αλυκές με beach και water sports και – φυσικά – στο Ναυάγιο, αν αντέξετε την υπέρμετρη προβολή του και τις συνέπειές της. 

Πού θα μείνετε: Στο Ξενοδοχείο Παλατίνο μέσα στην πόλη, σε κομψά δωμάτια με μπαλκόνι και θέα το Ιόνιο (140€ για μια τζούνιορ σουίτα με πρωινό) και στο Phoenix Hotel, σε επίσης βολική τοποθεσία κοντά στο λιμάνι και στο κέντρο της πόλης (130€ για ένα οικογενειακό δωμάτιο με θέα θάλασσα και πρωινό).
Σώστε την πείνα, την πείνα, την πείνα: Αυθεντική ζακυνθινή κουζίνα (hit το κοκκινιστό κουνέλι) συνοδεία καντάδων στον «Αδελφό του Κώστα» στο Βασιλικό, με περίπου 20€ το άτομο. Ντόπια κρέατα στη σχάρα στον Πλάτανο, στο Βανάτο, με 10-15€ το άτομο. Σπιτικά μαγειρευτά, αλλά και θαλασσινές νοστιμιές, με θέα στα καταπράσινα νερά του Λιμνιώνα, στο Πόρτο Λιμνιώνας, το ταβερνάκι πάνω από την παραλία, με 15-20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v