Καλοί λόγοι για να πας τώρα Ζάκυνθο

Οι απίστευτες τιρκουάζ παραλίες, η καταπράσινη ενδοχώρα, τα όμορφα χωριουδάκια της. Μήπως να κλείσεις για Ζάκυνθο;
Καλοί λόγοι για να πας τώρα Ζάκυνθο

Μπορεί να είναι τουριστική, αλλά δεν είναι κακό να γίνεις και μια φορά στη ζωή σου τουρίστας για τα τιρκουάζ της… μάτια. Μπορεί ο Λαγανάς να μοιάζει με το Φαληράκι, αλλά και πάλι η Ζάκυνθος είναι πολλά περισσότερα από αυτά που τις προσάπτουν όσοι δεν την αγάπησαν.

Όμως οι λόγοι για να την αγαπήσεις είναι πολλοί.

Οι Γαλάζιες Σπηλιές

Το πιο εντυπωσιακό φυσικό αξιοθέατο του νησιού θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως επίγειος παράδεισος. Πρόκειται για ένα μοναδικό θέαμα, με το άγριο τοπίο των επιβλητικών και κάθετων βράχων να σε αφήνει με το στόμα ανοικτό. Θα τις προσεγγίσεις με βαρκάκι από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου με τη διαδρομή να διαρκεί περίπου 10 λεπτά, ενώ δρομολόγια αναχωρούν και από το λιμάνι στην πόλη της Ζακύνθου, καθώς και την κοντινή παραλία των Αλυκών.



Το ηλιοβασίλεμα από το Κερί

Σίγουρα θα το έχεις πετύχει σε φωτογραφία και θα έχεις πει «σίγουρο Photoshop». Δεν είναι. Και για να σιγουρευτείς, δοκίμασε να πιάσεις θέσει στην πλαγιά του λόφου, για να δεις τον κατακόκκινο ήλιο να κάνει βουτιά στο απέραντο τιρκουάζ του Ιονίου. Κι όταν η παράσταση τελειώσει, θα πιάσεις θέση σε ένα από τα ταβερνάκια του ομώνυμου χωριού.



Ναυάγιο, το αγαπημένο του Instagram

Μπορεί αν είναι τουριστικό όσο δεν πάει, αλλά δεν θα πάθεις κάτι αν γίνεις και λίγο τουρίστας, αν είναι να θαυμάσεις τέτοια φυσική ομορφιά. Μπες σε ένα από τα καραβάκια που ξεκινούν από τον Άγιο Νικόλαο Βολιμών ή από το Πόρτο Βρώμη, όσο πιο νωρίς γίνεται για να αποφύγεις τα πλήθη και με την πρώτη βουτιά θα τα έχεις ξεχάσει όλα.



Και άλλες, υπέροχες παραλίες

Η Ζάκυνθος έχει τόσες πολλές ωραίες παραλίες που αξίζει να ανακαλύψεις. Αν θες να γίνεις ένα με τη φύση, πήγαινε προς τον Γέρακα που, εκτός από αμμώδης και καταγάλανη παραλία, είναι και προστατευόμενη περιοχή αναπαραγωγής των θαλάσσιων χελωνών, ή στο Πόρτο Λιμνιώνα που μοιάζει περισσότερο με λίμνη παρά με παραλία. Περισσότερο απομονωμένη, η Πόρτο Βρώμη δίπλα στο λιμανάκι από όπου αναχωρούν τα καΐκια για το Ναυάγιο, θα σε γοητεύσει αν θες την ηρεμία σου.



Οι βόλτες στην πόλη

Η πρωτεύουσα-λιμάνι του νησιού έχει αρκετή βενετσιάνικη γοητεία στις περίτεχνες στοές, τις πεζοδρομημένες στράτες της και τις πλακόστρωτες πλατείες, αλλά και μπόλικη ζωντάνια. Η Μπόχαλη, κρεμασμένη στον λόφο, είναι η ομορφότερη γειτονιά της ,ενώ απέναντί της ο πευκόφυτος λόφος του Στράνη, απολαμβάνει επίσης πανοραμική θέα στην πόλη. Εδώ, ο Διονύσιος Σολωμός έγραψε τον Ύμνο στην Ελευθερία.

Μαραθονήσι όπως Καραϊβική

Ένα ακατοίκητο νησάκι απέναντι από τον δημοφιλή Λαγανά, με γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο σε προκαλεί να ζήσεις εξωτικές εμπειρίες. Αν είσαι έξτρα τυχερός/η, μπορεί να δεις στο δρόμο προς τα εκεί και μια από τις χελώνες Caretta Caretta που φτιάχνουν τις φωλιές τους εκεί. Στο Μαραθονήσι θα πας με βαρκάκι από την παραλία του Λαγανά.



Λαχταριστές γεύσεις

Τοπική ζακυνθινή κουζίνα (στα «οπωσδήποτε» το κοκκινιστό κουνέλι) θα δοκιμάσεις στον Αδερφό του Κώστα, στον Βασιλικό, ενώ ντόπια κρέατα στη σχάρα θα δοκιμάσεις στον Πλάτανο στο Βανάτο, και φρέσκα θαλασσινά, αλλά και σπιτικά μαγειρευτά, στο Πόρτο Λιμνιώνας, τα τραπεζάκια του οποίου απολαμβάνουν και φανταστική θέα στα σμαραγδένια νερά ακριβώς από κάτω.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v