4 μέρη τέλεια για ζευγαρο-εκδρομές

Θέλετε να κρυφτείτε και να ζήσετε τον έρωτά σας μακριά από τους πάντες και τα πάντα; Έχουμε τέσσερα μέρη βγαλμένα από τα όνειρά σας.
4 μέρη τέλεια για ζευγαρο-εκδρομές
της Ηρώς Κουνάδη

Είτε είστε φρεσκο-ερωτευμένοι, είτε 27 χρόνια μαζί αλλά ακόμα χωρίς χώρο για άλλους ανθρώπους στις εκδρομές και τις διακοπές σας, τα παρακάτω μέρη είναι ό,τι πρέπει για να ρομαντζάρετε ανενόχλητοι σαν ναυαγοί σαν Ροβινσώνες, δίχως νόμους και κανόνες.

Το Κάστρο και τα Λουτρά της Κυλλήνης



Μια από τις πιο ανεξερεύνητες γωνιές της Πελοποννήσου, το Κάστρο της Κυλλήνης λέγεται Χλεμούτσι (Κλερμόντ, αν το προτιμάς γαλλιστί) το έχτισαν οι Φράγκοι τον 13ο αιώνα, και είναι βγαλμένο από παραμύθι –ειδικά τα βράδια, που φωτίζεται μαγικά. Είναι επισκέψιμο, και μάλιστα σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση, ό,τι πρέπει για να κάνετε μια βόλτα χέρι-χέρι πριν κατηφορίσετε προς την φαντασμαγορική παραλία των Λουτρών της Κυλλήνης.

Κι εδώ θα βρείτε τον ζευγαρο-παράδεισό σας: Ονειρική, απαλή σαν πούδρα αμμουδιά χωρίς ούτε ένα βοτσαλάκι, που απλώνεται σε χιλιόμετρα ολόκληρα, και καταλήγει σε τέλεια, γαλαζοπράσινα νερά. Μείνετε οπωσδήποτε μέχρι το ηλιοβασίλεμα, ο ήλιος που βουτά στην θάλασσα είναι σκέτο υπερθέαμα. Οργάνωση υπάρχει σε ένα μικρό μόνο σημείο (και μια πολύ διακριτική καντίνα στο πίσω μέρος της παραλίας για τα απαραίτητα) όλη η υπόλοιπη παραλία για πάρτη σας.

Εδώ να μείνεις: Στα σούπερ low budget δωμάτια Panorama Rooms (35€ το δίκλινο με θέα θάλασσα) ή σε αυτό το φανταστικό Airbnb δίπλα στην είσοδο του κάστρου (52€ για δύο άτομα).

Το Μαθράκι



«Τι είναι το Μαθράκι;» σε ακούμε να ρωτάς, και ερχόμαστε να εξηγήσουμε αμέσως: Πάνω από την Κέρκυρα, όπως κοιτάς τον χάρτη, αν κάνεις ζουμ θα δεις τρία μικρά, τοσοδούλια νησάκια που λέγονται Διαπόντια. Από αυτά, το Μαθράκι είναι το μικρότερο, και νοτιότερο, και λιγότερο κοσμοπλημμυρισμένο, ό,τι πρέπει δηλαδή για ερωτευμένους ερημίτες που ψάχνουν την τελευταία ανέγγιχτη γωνιά Ιονίου.

Έχει μια απίστευτη παραλία με φανταστική αμμουδιά και σμαραγδένια νερά, το Πορτέλο, που απλώνεται σε ολόκληρη τη βορειοανατολική πλευρά του. Έχει, επίσης, περίπου 100 κατοίκους, έκταση τρία τετραγωνικά χιλιόμετρα και τέλεια αίσθηση ότι βρίσκεσαι μακριά από τους πάντες και τα πάντα.

Εδώ θα έρθεις σε 45 λεπτά με καραβάκι από τον Άγιο Στέφανο της Κέρκυρας (δρομολόγια εδώ) και δεν θα θέλεις να φύγεις.

Εδώ να μείνεις: Στα ωραιότατα δωμάτια του Corfu Paradise, στα 50€ το δίκλινο τον Αύγουστο, 35€ τον Σεπτέμβρη. 

Η Γλυκή και το Φαράγγι του Αχέροντα



Μπορεί η Ήπειρος να μην είναι πια η απάτητη γωνιά της Ελλάδας που ήταν κάποτε, και οι παραλίες της να βουλιάζουν κάθε Αύγουστο από κόσμο, όμως μέρη μαγικά και ανεξερεύνητα έχει ακόμα –και θα έχει πάντα.

Η περιοχή γύρω από τις πηγές του Αχέροντα είναι ένα από αυτά: Εδώ θα περπατήσετε στα παγωμένα νερά του μυθικού ποταμιού, και αν το λέει η καρδούλα σας θα κολυμπήσετε σε μερικά σημεία για να διασχίσετε όλο το φαράγγι, θα αράξετε το βράδυ στα ταβερνάκια του γλυκύτατου χωριού που λέγεται Γλυκή, όνομα και πράγμα, θα εξερευνήσετε τα ορεινά χωριά του Σουλίου και θα περπατήσετε μονοπάτια σαν τη Σκάλα της Τζαβέλαινας που διασχίζουν την φαντασμαγορική ηπειρώτικη φύση.

Για μπάνιο θα πάτε στην Αμμουδιά, εκεί που εκβάλει ο Αχέροντας (για να βραχείτε και με το νερό της Στυγός, επειδή ναι ναι, κανείς μας δεν τα πιστεύει αυτά, αλλά από την άλλη ποτέ δεν ξέρεις).

Διαβάστε περισσότερα - Αχέροντας: Ομορφιά στις όχθες του Άδη

Εδώ να μείνεις: Στα κουκλίστικα δωμάτια του Acherontas (50€ το δίκλινο με φανταστικό πρωινό) 

Στον Γέρακα της Λακωνίας



Στους χάρτες τον βρίσκεις ως «Λιμήν Ιέρακα» (ναι, και το Google Maps έτσι τον γράφει). Ο Γέρακας είναι φωλιασμένος στο τέρμα ενός κολπίσκου τόσο κλειστού, και τόσο στενού, που όταν τον κοιτάς από ψηλά καθώς οδηγείς κατηφορίζοντας φουρκέτα τη φουρκέτα μοιάζει εντυπωσιακά με τα νορβηγικά φιόρδ –εξ ου και οι ταξιδιωτικοί συντάκτες αρέσκονται να αναφέρονται σε αυτόν ως «το μοναδικό φιόρδ της Ελλάδας».

Μια χούφτα πέτρινα σπιτάκια με κόκκινα κεραμίδια και γαλάζια παράθυρα, λίγα ουζερί που απλώνουν τα τραπεζάκια τους πλάι στην θάλασσα και μια τσιμεντένια προβλήτα για βουτιές σαν αυτές που κάναμε μικροί συνθέτουν ένα τοπίο βγαλμένο από ασπρόμαυρη φωτογραφία των παιδικών μας καλοκαιριών.

Ο Γέρακας βρίσκεται 24 χιλιόμετρα βόρεια της Μονεμβασιάς, ενώ στην ευρύτερη γειτονιά του θα εξερευνήσεις μέρη μαγικά όπως το Σπήλαιο της Καστανιάς, το Απολιθωμένο Δάσος του Αγίου Νικολάου πλάι στην θάλασσα και το καταπράσινο φαράγγι του Μπαλλή.

Εδώ να μείνεις: Στα όμορφα, ευρύχωρα διαμερίσματα του Casa Helen (59€ για δύο άτομα) ή σε αυτό το ωραιότατο Airbnb (74€ για δύο άτομα).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v