Το ροζέ που πάει με όλα!

Ο Θόδωρος Λέλεκας διαλύει απορίες για το ροζέ κρασί και παρουσιάζει αγαπημένες του ετικέτες, που ταιριάζουν τέλεια με εύκολα και νόστιμα καθημερινά πιάτα.
Το ροζέ που πάει με όλα!
Από τον Θόδωρο Λέλεκα

Υπάρχει λόγος που τα ροζέ κρασιά τα λέμε και «πασπαρτού». Είναι επειδή μπορούμε να τα απολαμβάνουμε κάθε στιγμή, είτε μόνα τους, είτε συνοδεύοντας μία μεγάλη γκάμα από πιάτα. Και όταν λέμε μεγάλη γκάμα, κυριολεκτούμε. Γιατί αυτά μπορεί να είναι από κοκτέιλ θαλασσινών, σούσι και ποικιλίες τυριών ή αλλαντικών, μέχρι τα πιο δημοφιλή, καθημερινά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, όπως τα περισσότερα λαδερά, αλλά και κάποια ελαφριά κρεατικά.

Μην ξεχνάτε λοιπόν: Όλο το χρόνο, αλλά ειδικά από την άνοιξη και μετά, το ροζέ παίρνει τη θέση του στο τραπέζι μας και είναι στα καλύτερά του εκεί που ούτε το λευκό, αλλά ούτε το ερυθρό κρασί μπορεί να μας καλύψει απόλυτα.

Στο βίντεο που θα δείτε, «πρωταγωνιστούν» τα εξής δημοφιλή ροζέ κρασιά:

- Gentilini Rosé 2014, Οινοποιείο Gentilini, Κεφαλονιά. Μοσχοφίλερο-Αγιωργίτικο, Επιτραπέζιος Οίνος, ενδεικτική λιανική τιμή 10,50 ευρώ

- Ακακίες 2014, Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Αμύνταιο. Ξινόμαυρο, ΠΟΠ Αμύνταιο, ενδεικτική λιανική τιμή 7,50 ευρώ

- Βυσσινόκηπος 2014, Κτήμα Παλυβού, Νεμέα. Αγιωργίτικο-Syrah, ΠΓΕ Κόρινθος, ενδεικτική λιανική τιμή 10 ευρώ

Όσο για τα γευστικά ταιριάσματα που «συμμετέχουν», αντίστοιχα, και σας προτείνουμε, αυτά είναι:

* Μανούρι ψητό με μαρμελάδα τσίλι, πάνω σε φρεσκοψημένη φοκάτσια

* Ταλιατέλες με σάλτσα από φρέσκα λαχανικά (κρεμμύδι, κολοκύθι, μελιτζάνα) και φρέσκια ντομάτα

* Κεφτέδες τηγανητοί σε κόκκινη σάλτσα με φρέσκες τηγανητές πατάτες

Τόσο απλά. Καλή όρεξη και στην υγειά σας!

 




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v