Το Κρασί αυτού του μήνα είναι ελαφρύ σαν… Pupulo!

Είστε από αυτούς που ακολουθούν υγιεινό τρόπο ζωής, είτε λόγω καλοκαιριού, είτε από άποψη; Τότε το (ολοκαίνουριο) κρασί αυτού του μήνα είναι για εσάς!
Το Κρασί αυτού του μήνα είναι ελαφρύ σαν… Pupulo!
του Θόδωρου Λέλεκα

Να μια ενδιαφέρουσα ερώτηση: Εμπεριέχει το κρασί το στοιχείο του «lifestyle»; Και βέβαια, σπεύδω να απαντήσω. Προσέξτε όμως, όταν μιλάμε για lifestyle, δεν αναφερόμαστε σε κοσμικές στήλες και διασημότητες της εγχώριας ή της διεθνούς showbiz. Στην περίπτωση αυτή κυριολεκτούμε, εννοώντας ότι, ανάλογα με τον τρόπο και το στυλ ζωής του, ο καθένας επιλέγει και τον τύπο κρασιού που του ταιριάζει.

Αυτό το μήνα, λοιπόν, η στήλη επιλέγει να σας παρουσιάσει ένα κρασί που ακόμα είναι ακυκλοφόρητο. Θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα, εγκαινιάζοντας όχι μόνο τη σεζόν, αλλά μια ολοκαίνουρια κατηγορία. Πρόκειται για το Pupulo της Tsantali, ένα κατ’ εξοχήν lifestyle κρασί, που απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες που ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, με λιγότερο αλκοόλ, αλλά και θερμίδες.

Τώρα θα μου πείτε – και με το δίκιο σας – εσύ είσαι ένας από αυτούς; Όχι (βέβαια) είναι η απάντηση. Αλλά θεωρώ φοβερά ενδιαφέρουσα τη συγκεκριμένη προσέγγιση, ειδικά καθότι κάνει θραύση στο εξωτερικό εδώ και χρόνια, αλλά και ξέρω πολύ κόσμο που θα ενθουσιαστεί από το κρασί αυτό. Και όλα αυτά, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα κρασί που πραγματοποιεί αυτό που υπόσχεται. Θα τολμούσα να πω, δηλαδή, ότι κάποιος που συνειδητά θέλει να πιεί ένα κρασί «light», θα το απολαύσει.

Τι είναι όμως το Pupulo; Είναι ένα λευκό κρασί με βάση την ποικιλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Έχει χαμηλό αλκοολικό τίτλο (9%), ενώ αντίστοιχα χαμηλή είναι και η θερμιδική του περιεκτικότητα (50-54 θερμίδες τα 100ml, δηλαδή περίπου το μισό από ένα μέσο λευκό κρασί της αγοράς). Κυκλοφορεί μόνο σε μικρά μπουκάλια των 187ml με βιδωτό πώμα και εντυπωσιακό design, που έχει ως κεντρικό δημιουργικό στοιχείο – τι άλλο; - ένα χρυσό πούπουλο.

Στη μύτη, το Pupulo είναι αρωματικό, καθώς, χάρη στη βασική του ποικιλία, το Μοσχάτο, αναδύει ευχάριστα αρώματα λουλουδιών και καλοκαιρινών φρούτων. Στο στόμα τα αρώματα αυτά εξελίσσονται σε μια πολύ φίνα γεύση, ενώ είναι γενικά ευχάριστο και δροσιστικό, με όμορφη οξύτητα. Εύλογα – και αναμενόμενα – είναι ένα κρασί ξεκάθαρα ελαφρύ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι «νερουλό».

Γιατί να επιλέξει κανείς το Pupulo; Για πολλούς και διάφορους λόγους: αισθητικής, γούστου, ακόμα και υγείας. Είναι ιδανικό για όσους ακολουθούν υγιεινή ή κάποια άλλη συγκεκριμένη διατροφή, αλλά και για εκείνους που θέλουν να τηρήσουν μετριοπαθή στάση απέναντι στο αλκοόλ. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το 9% είναι ο ελάχιστος αλκοολικός τίτλος για να μπορεί ένα ποτό να ονομάζεται κρασί, στην πραγματικότητα όμως είναι τόσο ελαφρύ, που θα μπορούσε να είναι μια… δυνατή μπύρα!

Πώς πίνεται το Pupulo; Δροσερό και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Κυριολεκτικά. Χάρη στον αρωματικό του χαρακτήρα και την ανάλαφρή του αίσθηση, πίνεται άνετα σκέτο, στο σπίτι, σε ένα μπαρ ή ακόμα και στην παραλία. Είναι ιδανικό ως απεριτίφ, εκείνοι όμως που θέλουν να συνεχίσουν με αυτό και στο τραπέζι, μπορούν να το συνδυάσουν με σούσι, με ένα ελαφρύ ριζότο με φρέσκα λαχανικά ή με μια πολύχρωμη καλοκαιρινή σαλάτα.

Πρέπει να σας πω ότι αυτή είναι μόνο η αρχή για την κατηγορία των κρασιών χαμηλών θερμίδων και αλκοόλ. Στη χώρα μας, πάντα. Γιατί, ενώ στις ΗΠΑ ακόμα δεν έχουν «εκτοξευτεί» σε επίπεδο μεριδίου αγοράς, στην Ευρώπη, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία τα λεγόμενα «skinny wines» θεωρούνται μία από τις πλέον ανερχόμενες κατηγορίες του οινικού κλάδου, με εταιρείες-κολοσσούς στην παραγωγή αλλά και την πώληση οίνων και ποτών να επενδύουν τεράστια ποσά στην περαιτέρω ανάπτυξη και διάδοσή τους.

Όπως ανέφερα από την αρχή, το Pupulo θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα στην αγορά. Η τιμή του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, οι πηγές μου, ωστόσο, αναφέρουν ότι θα είναι έκπληξη! Δεν θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ, αλλά σε επιλεγμένες κάβες, μπαρ και καφέ ανά την Ελλάδα. Τέλος, να περιμένετε, πολύ σύντομα, «μπαράζ» αναφορών και αναρτήσεων για το νέο αυτό κρασί στα social media, πάντα με το hashtag #pupulo.

Εις υγείαν!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v