Διονύσια 2011: Το μεγάλο ραντεβού των Ελλήνων οινόφιλων ήρθε ξανά
Τα Διονύσια, η μεγάλη γιορτή του κρασιού (και των φίλων του) ξεκινάει σε λίγες μόνο ώρες. Ελάτε να δούμε μαζί πώς θα αξιοποιήσουμε το χρόνο της επίσκεψής μας σε αυτά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ακριβώς επειδή πρόκειται για εκδήλωση που απευθύνεται καθαρά στον ιδιώτη οινόφιλο, και επειδή εξελίσσονται κάθε φορά κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου, τα Διονύσια αποτελούν μία ιδανική δραστηριότητα μετά το τέλος της εργάσιμης εβδομάδας, για την παρέα αλλά και –γιατί όχι;– για την οικογένεια. Σύμφωνα μάλιστα με τους διοργανωτές, τα Διονύσια είναι η μοντέρνα έκδοση της παραδοσιακής «Γιορτής του Κρασιού», με τη διαφορά ότι ο επισκέπτης δοκιμάζει –δεν πίνει– ενώ έχει την ευκαιρία να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες γύρω από το κρασί ερχόμενος σε άμεση επαφή με τους ανθρώπους που ευθύνονται για την παραγωγή του ή και την διάθεσή του στο εμπόριο.
Αν μπορέσετε (ιδανικά) να παρευρεθείτε στην έκθεση και τις δύο μέρες, θα ήταν καλό να σπάσετε τις δοκιμές των κρασιών σας αντίστοιχα (π.χ. αφρώδη, λευκά και ροζέ την πρώτη μέρα, ερυθρά, γλυκά και αποστάγματα τη δεύτερη). Σε κάθε περίπτωση, ειδικά αν πάτε από νωρίς, κάντε ένα διάλειμμα για φαγητό το μεσημέρι, είτε βολευτείτε με κάτι ελαφρύ στα πεταχτά, είτε προτιμήσετε ένα πλήρες γεύμα σε κάποιο ταβερνάκι ή εστιατόριο του Κέντρου. 




