Το κρασί… κάτω απ’ το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο
Έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για το κρασί σε συνδυασμό με φαγητό, ως κέρασμα, στην κάβα, στο εστιατόριο, στο σούπερ-μάρκετ και πάει λέγοντας. Με τόσους οινόφιλους γύρω μας όμως, μήπως ήρθε η ώρα να καταλάβουμε ότι το κρασί είναι επίσης ένα πολύ ωραίο δώρο;

Εφόσον αποφασίσουμε το δώρο που θα πάμε σε ένα κάλεσμα να είναι κρασί, τότε καλό θα είναι να... ψάξουμε λίγο το θέμα εκ των προτέρων. Βλέπετε, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το κρασί που θα φέρει ο επισκέπτης πρέπει να ανοιχτεί στο τραπέζι. Γι αυτό είναι φρόνιμο να φροντίσουμε να μάθουμε από πριν το μενού της βραδιάς. Αν, παραδείγματος χάρη, οι οικοδεσπότες τηρούν τις γιορτινές παραδόσεις και σχεδιάζουν να σερβίρουν γαλοπούλα ή χοιρινό, τότε ένα καλό ερυθρό κρασί από Merlot ή Αγιωργίτικο θα είναι σίγουρα πολύ καλές επιλογές. Αν πάλι τα εδέσματα είναι σερβιρισμένα σε μπουφέ και οι γεύσεις είναι πολλές και ποικίλες, τότε ένα καλό Pinot Noir θα «παίξει» όμορφα σε όλα τα επίπεδα. 



