Σούπερ οργανωμένες πεζοπορίες κοντά στην Αθήνα

Παίρνουμε… τα βουνά και τα μονοπάτια, παρέα με ομάδες και συλλόγους που οργανώνουν τις καλύτερες πεζοπορίες κοντά μας.
Σούπερ οργανωμένες πεζοπορίες κοντά στην Αθήνα

της Ηρώς Κουνάδη

Αγαπάς την φύση αλλά δεν εμπιστεύεσαι τις ικανότητες προσανατολισμού σου; Έχεις εξαντλήσει τα μονοπάτια που σου έχουμε προτείνει εδώ κι εδώ κι εδώ, και ψάχνεις καινούριες διαδρομές; Σου βρήκαμε τους ανθρώπους σου.

Τα δύο καταφύγια της Πάρνηθας, Μπάφι και Φλαμπούρι, διοργανώνουν όπως έχουμε ξαναπεί πεζοπορικές διαδρομές στα μονοπάτια του βουνού σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο. Οι πεζοπορίες έχουν διάρκεια 3-4 ωρών και είναι ιδανικές για αρχαρίους. Στο μεν Μπάφι κοστίζουν 17€ το άτομο, στο δε Φλαμπούρι είναι δωρεάν, με απαραίτητη προϋπόθεση να αγοράσετε ένα κουπόνι ελάχιστης κατανάλωσης από την κουζίνα του καταφυγίου, που κοστίζει 5€.

Το Δραστήριο Κατσίκι διεκδικεί κατ’ αρχάς επάξια το βραβείο του καλύτερου ονόματος ομάδας, και διοργανώνει μία με δύο δραστηριότητες-εξορμήσεις τον μήνα. Οι πεζοπορίες σε Αθήνα και πέριξ είναι συνήθως δωρεάν, για τις πιο μακρινές υπάρχει κόστος μετακίνησης και σε ορισμένες περιπτώσεις ενοικίασης εξοπλισμού.



Η Active Sundays είναι μια δημοφιλέστατη ομάδα που διοργανώνει σούπερ δραστηριότητες στη φύση σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο. Αν κλείσεις εγκαίρως τη συμμετοχή σου, θα πετύχεις και σημαντικές early bird εκπτώσεις. Τα προσεχή Σαββατοκύριακα προγραμματίζονται πεζοπορίες και περιπέτειες εκτός Αττικής: Ξεχωρίσαμε αυτή στην Οίτη, την Κυριακή 19 Μαΐου, που είναι και Game of Thrones edition (αν δεν έχει πάρει το μάτι σου κάτι σχετικά με τον Σιδερένιο Θρόνο στην κορυφή της Οίτης, μάλλον δεν είχες πολλή επαφή με το internet τις τελευταίες μέρες). Το κόστος συμμετοχής είναι 30€ το άτομο. Λεπτομέρειες εδώ.

Το Hiking around Athens διοργανώνει τακτικά σούπερ πεζοπορίες εντός και εκτός Αττικής, στις οποίες μπορείς να συμμετέχεις δωρεάν (υπάρχει μόνο ένα κόστος μετακίνησης στις μακρινές). Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γίνεις μέλος του γκρουπ στο Facebook και να δηλώσεις συμμετοχή στην πεζοπορία που σε ενδιαφέρει. Οι πεζοπορίες που ανακοινώνονται χωρίζονται σε τρεις βαθμούς δυσκολίας (αρχαρίων, προχωρημένων και μια ενδιάμεση κατηγορία) με τις ευκολότερες να ξεκινούν από τα 6-7 χιλιόμετρα, και να μην ξεπερνούν τα 10. Λεπτομέρειες εδώ.

Καταπληκτικές πεζοπορίες στην φύση της Εύβοιας διοργανώνει σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο το ExplorEvia. Αυτό το Σ/Κ, για παράδειγμα, 18 και 19 Μαΐου, το πρόγραμμα έχει δύο μοναδικές πεζοπορίες σε δύο πανέμορφους καταρράκτες: Βασιλικών και Δαφνοκούκι. Το πακέτο των 115€ το άτομο περιλαμβάνει διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο το βράδυ του Σαββάτου, πρωινό, μεταφορά από και προς Αθήνα και δύο πλήρη γεύματα δίπλα στη θάλασσα. Λεπτομέρειες εδώ.

Ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής διοργανώνει επίσης σούπερ εξορμήσεις και πεζοπορίες κοντινές και μακρινές, όπως αυτή στα Μεταλλεία του Λαυρίου που προγραμματίζεται για αυτή την Κυριακή, 19 Μαΐου. Αν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχεις σε πεζοπορία του συλλόγου, δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Από την δεύτερη φορά και μετά, η συμμετοχή στις μονοήμερες εξορμήσεις δεν ξεπερνά τα 15€. Αναλυτικό ημερολόγιο εξορμήσεων ανά μήνα, εδώ.

(*) Δεν σου φτάνει, θέλεις κι άλλο; Εδώ θα βρεις το πρόγραμμα όλων των οργανωμένων πεζοπορικών εξορμήσεων, εντός και εκτός Αττικής, για κάθε μήνα του 2019.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v