Οι αγαπημένες παιχνιδομηχανές της νιότης μας

Από το Atari στο Game Boy και από το Sega Drive στο Playstation, αυτές είναι οι παιχνιδοκονσόλες που κράτησαν παρέα σε όλα τα παιδιά των ‘80s και των ‘90s.
Οι αγαπημένες παιχνιδομηχανές της νιότης μας
Προτού βγουν τα Xbox, τα εξελιγμένα Playstation και τα Wii, στα παιδικά και εφηβικά δωμάτια φιγούραραν άλλες, πιο απαρχαιωμένες στα σημερινά μας μάτια κονσόλες, που όμως τότε φάνταζαν… διαστημικές. Αν μεγαλώσατε κι εσείς στα ‘80s και τα ‘90s, θυμηθείτε μαζί μας μέσα από φωτογραφίες τις αγαπημένες ρετρό παιχνιδομηχανές που άφησαν εποχή.

Atari 2600 και 5200

Ίσως η πρώτη κονσόλα που έκανε μόδα τις κονσόλες και αποτέλεσε την πρώτη παιχνιδομηχανή κάθε αγοριού από τις αρχές των ‘80s μέχρι και τα ‘90s.

NES (Nintendo Entertainment System)

Κυκλοφόρησε στα ‘80s, με διάδοχο το Super NES το 1991 και μας σύστησε «θρύλους» όπως οι Mario, Zelda, Final Fantasy και Dragon Quest.

Sega Mega Drive

Η πρώτη μεγάλη απειλή απέναντι στην Nintendo έφτασε από την Ιαπωνία και ο Sonic απείλησε να εκθρονίσει τον Mario. Λίγο αργότερα, λανσαρίστηκε στη διεθνή αγορά ως Sega Genesis, με κουλ παιχνίδια και συμφωνίες προώθησης με μεγάλα ονόματα όπως ο Michael Jackson. Κάπως έτσι ξεκίνησε ο μεγάλος «πόλεμος» μεταξύ των δύο κολοσσών, Sega και Nintendo.

Game Boy

Η Nintendo φρόντισε να φτιάξει μια παιχνιδομηχανή τσέπης που θα κρατούσε παρέα σε όλα τα παιδιά από το 1989 μέχρι τα βαθιά ‘90s, ενώ πάνω από μια δεκαετία αργότερα λάνσαρε και το Game Boy Color. Ποιο παιδί των ‘90s δεν φύσηξε το πίσω μέρος για να παίξει η κασέτα και δεν «κάηκε» με Tetris, Donkey Kong και Pokemon στη μικρή οθόνη του Game Boy;

3DO

Η Panasonic είχε μεγάλα σχέδια για αυτή την κονσόλα, που είχε σκοπό να κατακτήσει όλο τον κόσμο με την πρωτοποριακή τεχνολογία με CD και την… αβάσταχτα υψηλή τιμή του. Ο διάδοχός του θα ήταν το M2, αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην αγορά.

Playstation

Κάπου στα μέσα των ‘90s, η Sony κάνει τη μεγάλη κίνηση και βγάζει σε κυκλοφορία την κονσόλα που έμελλε να είναι μία από τις πιο «ευπώλητες» στην ιστορία των παιχνιδιών. Μαζί της ξεκίνησαν την πορεία τους παιχνίδια-θρύλοι, όπως τα Tekken, Resident Evil και Gran Turismo.

Dreamcast

Η τελευταία προσπάθεια της Sega να ξαναμπεί δυναμικά στον πρωταθλητισμό της κονσόλας έγινε λίγο πριν την αλλαγή της χιλιετίας με αυτή την κουλ κονσόλα. Είχε μόντεμ, κάρτες μνήμης και άλλα «καλούδια», αλλά έπεσε πάνω στο «μπαμ» που ονομαζόταν Playstation 2 και Xbox, με αποτέλεσμα να μην χαρεί μεγάλη επιτυχία και διάδοση.

Δείτε μια πλήρη λίστα με όλες τις κονσόλες που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v