#foodporn: 11 σεφ που πρέπει να κάνεις follow

Αστεράτοι, δημιουργικοί, νέοι, βετεράνοι, ξένοι και έλληνες. Δέκα σεφ για να κάνετε follow στο Instagram – και να σας τρέξουν τα σάλια.
#foodporn: 11 σεφ που πρέπει να κάνεις follow

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ψάχνεστε με την μαγειρική; Θέλετε να είστε ενήμεροι για τις γκουρμέ τάσεις που «παίζουν» παγκοσμίως; Αγαπάτε το #foodporn; Τότε ιδού 11 προφίλ που θα πρέπει να κάνετε άμεσα follow στο Instagram.

Thomas Keller

Διάσημος αμερικάνος σεφ και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής.  Συνεργάζεται με τα κορυφαία εστιατόρια The French Laundry, Per Se, Bouchon και Ad Hoc.

Grant Achatz

Ο πολυβραβευμένος ιδιοκτήτης του ξακουστού εστιατορίου Alinea στο Σικάγο είναι αναμφίβολα ο leader της μοριακής γαστρονομίας.
 

Black cod @nobumiamibeach. Always awesome, thank you!

A photo posted by Grant Achatz (@grant_achatz) on


Jordi Roca

Εξαιρετικός ζαχαροπλάστης και ο νεώτερος εκ των τριών αδελφών/ιδιοκτητών του Καλύτερου Εστιατόριου του Κόσμου για το 2015, El Celler de Can Roca. Το 2014 κέρδισε το βραβείο του καλύτερου Pastry Chef παγκοσμίως.

Quique Dacosta

Βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin, ο ισπανός σεφ του Quique Dacosta Restaurante είναι από τους leaders της avant –garde ισπανικής κουζίνας.

Marco Pierre White 

Το «κακό παιδί» της γαστρονομίας και ταυτόχρονα ο νεότερος μάγειρας που κατάφερε να βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin. Η κουζίνα του, αντισυμβατική, ο χαρακτήρας του επίσης.
 

#MarcoPierreWhite #MasterChefAU

A photo posted by Marco Pierre White (@marcopierrewhit) on


Sergio Herman

O πάλαι ποτέ σεφ του θρυλικού και μισελενάτου Oud Sluis μπορεί να επικεντρώθηκε πλέον στην οικογένειά του, αλλά παραμένει ένας από τους πλέον εμβληματικούς σεφ παγκοσμίως με δεκάδες ενδιαφέροντα projects.
 

Part 3 of t'Zwin #oudsluisclassic #os #2013 #desire

A photo posted by Sergio Herman (@sergioherman) on


Jamie Oliver

Ο πασίγνωστος Βρετανός σεφ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. H σελίδα του θα σας κάνει να… πεινάσετε ανεξαρτήτως ώρας.

David Chang

Ο άνθρωπος πίσω από την θρυλική αλυσίδα εστιατορίων Momofuku, με εστιατόρια σε Νέα Υόρκη, Σίδνεϊ και Τορόντο είναι ένας από τους κορυφαίους σεφ της Αμερικής.

 

Brunch will be back next weekend 12-3pm. Lunch coming soon.

A photo posted by Dave Chang (@davidchang) on

Άκης Πετρετζίκης

 

#akisbook

A photo posted by Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) on

Αργυρώ Μπαρμπαρήγου

Συνταγές για να σας τρέχουν τα σάλια και άφθονο #foodporn από την λαοφιλή τηλεοπτική σεφ που γράφει νόστιμη ιστορία.

Διονύσης Αλέρτας

Ο Chef Pâtissier Διονύσης Αλέρτας, ιδιοκτήτης του Cirollo, ξέρει πώς να μας κάνει να παθαίνουμε υπογλυκαιμία μόνο και μόνο κοιτώντας τις φωτογραφίες που ανεβάζει στο προφίλ του.

 

Criollo Pâtisserie...

A photo posted by Dionisis Alertas (@dionisisalertas) on

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v