ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Μπορείτε να λύσετε τη viral εξίσωση-πρόκληση;

Μπορείτε να λύσετε τον μαθηματικό γρίφο με τις…  μπανάνες και τα μήλα, που έχει σπαζοκεφαλιάσει ολόκληρο το internet;

Μπορείτε να λύσετε τη viral εξίσωση-πρόκληση;

Μπορείτε να βρείτε τους αριθμούς που κρύβονται πίσω από μπανάνες, μήλα και καρύδες; Σας προκαλούμε να λύσετε τον μαθηματικό γρίφο για τον οποίο… σπάει το κεφάλι του όλο το internet.

Πρόκειται για μία εικονογραφημένη εξίσωση, στην οποία κάθε φρούτο ισοδυναμεί με έναν αριθμό. Εσείς καλείστε με βάση τους υπάρχοντες αριθμούς στις τρεις πρώτες εξισώσεις, να βρείτε τη λύση της τέταρτης εξίσωσης.

Η συγκεκριμένη εξίσωση απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, αλλά από τη στιγμή που έγινε viral στα social networks, χιλιάδες άνθρωποι διαφωνούν για τη λύση, έχοντας χωριστεί σε στρατόπεδα του 14, του 15 και του 16. Εσείς ποιο αποτέλεσμα βγάζετε;Η (πιθανότερη) λύση:
Στην πρώτη σειρά, τρία μήλα προστίθενται μεταξύ τους και έχουν άθροισμα 30, άρα το κάθε μήλο ισούται με τον αριθμό 10.
Στην δεύτερη σειρά, προστίθενται ένα μήλο (10) και δύο τετράδες μπανανών, και όλα μαζί έχουν άθροισμα 18. Άρα, οι δύο τετράδες μπανανών ισούνται με 8, και επομένως κάθε μεμονωμένη μπανάνα ισούται με τον αριθμό 1.
Στην τρίτη σειρά, τέσσερις μπανάνες (δηλαδή 1+1+1+1, άρα 4) μείον δύο καρύδες μας κάνει δύο. Άρα οι δύο καρύδες ισούνται με 2, και επομένως κάθε μεμονωμένη καρύδα ισούται επίσης με τον αριθμό 1.
Στην τελευταία εξίσωση, της οποίας ψάχνουμε τη λύση, προστίθενται μία καρύδα (1), ένα μήλο (10) και τρεις μπανάνες (3), επομένως το άθροισμα που ψάχνουμε είναι το 1+10+3=14.

Πηγή: DailyMail

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v