Μπορείτε να λύσετε τη viral εξίσωση-πρόκληση;

Μπορείτε να λύσετε τον μαθηματικό γρίφο με τις…  μπανάνες και τα μήλα, που έχει σπαζοκεφαλιάσει ολόκληρο το internet;
Μπορείτε να λύσετε τη viral εξίσωση-πρόκληση;
Μπορείτε να βρείτε τους αριθμούς που κρύβονται πίσω από μπανάνες, μήλα και καρύδες; Σας προκαλούμε να λύσετε τον μαθηματικό γρίφο για τον οποίο… σπάει το κεφάλι του όλο το internet.

Πρόκειται για μία εικονογραφημένη εξίσωση, στην οποία κάθε φρούτο ισοδυναμεί με έναν αριθμό. Εσείς καλείστε με βάση τους υπάρχοντες αριθμούς στις τρεις πρώτες εξισώσεις, να βρείτε τη λύση της τέταρτης εξίσωσης.

Η συγκεκριμένη εξίσωση απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, αλλά από τη στιγμή που έγινε viral στα social networks, χιλιάδες άνθρωποι διαφωνούν για τη λύση, έχοντας χωριστεί σε στρατόπεδα του 14, του 15 και του 16. Εσείς ποιο αποτέλεσμα βγάζετε;



Η (πιθανότερη) λύση:
Στην πρώτη σειρά, τρία μήλα προστίθενται μεταξύ τους και έχουν άθροισμα 30, άρα το κάθε μήλο ισούται με τον αριθμό 10.
Στην δεύτερη σειρά, προστίθενται ένα μήλο (10) και δύο τετράδες μπανανών, και όλα μαζί έχουν άθροισμα 18. Άρα, οι δύο τετράδες μπανανών ισούνται με 8, και επομένως κάθε μεμονωμένη μπανάνα ισούται με τον αριθμό 1.
Στην τρίτη σειρά, τέσσερις μπανάνες (δηλαδή 1+1+1+1, άρα 4) μείον δύο καρύδες μας κάνει δύο. Άρα οι δύο καρύδες ισούνται με 2, και επομένως κάθε μεμονωμένη καρύδα ισούται επίσης με τον αριθμό 1.
Στην τελευταία εξίσωση, της οποίας ψάχνουμε τη λύση, προστίθενται μία καρύδα (1), ένα μήλο (10) και τρεις μπανάνες (3), επομένως το άθροισμα που ψάχνουμε είναι το 1+10+3=14.

Πηγή: DailyMail
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v