Οι ελληνικοί ουρανοί σ’ένα βραβευμένο timelapse video

Δείτε το βραβευμένο timelapse video με τους «Ελληνικούς Ουρανούς» και την συγκινητική ιστορία του Έλληνα που κρύβεται πίσω του.
Οι ελληνικοί ουρανοί σ’ένα βραβευμένο timelapse video
Χρειάστηκαν 365 ημέρες, 55.000 φωτογραφίες, 825 ώρες λήψης, 8.400 χιλιομέτρα ταξίδια και 650 ώρες επεξεργασίας, αλλά το αποτέλεσμα τον δικαίωσε.

Ο Παναγιώτης Φιλίππου δημιούργησε ένα από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά timelapse video που είδαμε ποτέ, στο οποίο αποτυπώνει την μαγεία των ελληνικών ουρανών – εξ ου και το όνομα του project: “Greek Skies”.

Το video, που συμπεριλήφθηκε στην επίσημη επιλογή του LAIFFA, του Φεστιβάλ Ανεξάρτητων Ταινιών του Λος Άντζελες, κέρδισε την Πρωτοχρονιά το βραβείο Best of the Fest.

Όπως αναφέρει ο δημιουργός στην ιστοσελίδα του, το video είναι αφιερωμένο στη μνήμη τη μπαμπά του, καθώς και σε όσους επιβίωσαν από την ασθένεια του καρκίνου – ο ίδιος άλλωστε είναι ένας εξ αυτών. «Μου έδιναν τρεις μήνες ζωής… Όσο λίγες κι αν ήταν οι πιθανότητες, δεν μπορούσα να τα παρατήσω», αναφέρει, λέγοντας πως ο καρκίνος ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να του κάνει ο θεός, καθώς ανακάλυψε ποιοι είναι οι πραγματικοί του φίλοι και είδε την ζωή από νέα προοπτική. Κάποια στιγμή, όπως λέει, σαν από θαύμα, ο καρκίνος εγκατέλειψε τον οργανισμό του. Κατά την διάρκεια της πάλης του με την νόσο, ασχολήθηκε με το νέο του αγαπημένο χόμπι, την φωτογραφία, κάτι στον οποίο τον στήριξε ο πατέρας του, που λίγο αργότερα έφυγε από τη ζωή.

Δείτε το βραβευμένο video και την συγκινητική αφιέρωση παρακάτω:


Πηγή: http://www.panosphotographia.com/greekskies/
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v