Video: Απίστευτα κόλπα στο χιόνι!

Εξωπραγματικά άλματα, ιλιγγιώδεις καταβάσεις χιονισμένων πλαγιών και φαντασμαγορικά πλάνα από «πτήσεις» με snowboard μέσα από 10 εντυπωσιακά video.
Video: Απίστευτα κόλπα στο χιόνι!
Όσοι έχουν βάλει παγοπέδιλα έστω και μία φορά στη ζωή τους, ξέρουν αυτή την εθιστική ιδιότητά τους και την έλξη που τους ασκεί το χιόνι στο εξής. Αλλά ακόμη κι αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ στη ζωή σας να κάνετε σκι, πάμε στοίχημα πως δεν μένετε ασυγκίνητοι μπροστά στο θέαμα που μπορεί να φιλοξενήσει μια χιονισμένη πλαγιά.

Σε κατάλευκα σκηνικά, snowboarders πετούν κυριολεκτικά στον αέρα, σκιέρ σπάνε το φράγμα του ήχου, freestylers επιχειρούν παράτολμα άλματα και στριφογυριστά κόλπα, και κάμερες GoPro παρακολουθούν από ψηλά. Το αποτέλεσμα; Θέαμα και αδρεναλίνη, συμπυκνωμένα στα 10 φαντασμαγορικά video με κόλπα στο χιόνι που ακολουθούν.

Μια κάμερα GoPro καταγράφει εξωπραγματικές «πτήσεις» και σλάλομ σε κατάλευκες πίστες:


Αν η σανίδα του snowboarding πάντα ήταν το φετίχ σας, αυτά τα εντυπωσιακά κατορθώματα που συγκεντρώνονται σε ένα compilation θα σας ανοίξουν ακόμη περισσότερο την όρεξη. Highlight (που δεν πρόκειται να δοκιμάσουμε ποτέ): Η κατάβαση με snowboard της μεγάλης χιονισμένης σκάλας στο πρώτο λεπτό:


Στο παρακάτω video, τα πέδιλα του σκι και η αλληλεπίδρασή τους με το παχύ χιόνι μετατρέπονται σε έργο τέχνης υψηλών κινηματογραφικών προδιαγραφών:


Εδώ δεν θα δείτε απλώς κόλπα και «πτήσεις» σε πλαγιές, αλλά και τα απίστευτα τοπία όπου πραγματοποιούνται, μέσα από πανοραμικές λήψεις από (πολύ) ψηλά:


Ο Jamie Pierre αποφασίζει να πραγματοποιήσει ένα άλμα με τα παγοπέδιλά του στις απόκρημνες χιονισμένες πλαγιές του Grand Targhee, στο Wyoming των ΗΠΑ. Και το ύψος του γκρεμού… 80 μέτρα!


Ο Philippe Billy καταφέρνει να θέσει τον πήχη του Παγκόσμιου Ρεκόρ ταχύτητας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκι του 1997 στη Γαλλία, πραγματοποιώντας κατάβαση με ταχύτητα που μετρήθηκε ούτε λίγο ούτε πολύ στα 243 χιλιόμετρα την ώρα. Δείτε τον να σπάζει το ρεκόρ:


Περισσότερο σκι ιλιγγιώδους ταχύτητας σε αυτό το video με ανθρώπους που μεταμορφώνονται σε… ταχείες, χάρη στα πέδιλά τους:


Οι πιο τρελές φιγούρες σκι, συγκεντρωμένες σε ένα τετράλεπτο θεαματικό video:


Το freestyle ski είναι η πιο θεαματική πλευρά των χειμερινών σπορ και αυτό το video συγκεντρώνει τα 10 πιο απίστευτα κόλπα των αθλητών του:


Αυτό το 8λεπτο compilation αποδεικνύει ότι το snowboard δεν είναι απλό χόμπι… Είναι τέχνη:


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v