Bike Cities: Η Στέγη κάνει… ποδήλατο στην Αθήνα

Δωρεάν ποδηλατοβόλτες στις ωραιότερες γειτονιές της Αθήνας διοργανώνει η Στέγη στο πλαίσιο της έκθεσης Strange Cities.
Bike Cities: Η Στέγη κάνει… ποδήλατο στην Αθήνα
Αγαπάτε το ποδήλατο; Το ίδιο και η Στέγη. Γι’ αυτό του αφιερώνει μια ολόκληρη εβδομάδα, από τις 10 έως τις 16 Ιουνίου, γεμάτη ποδηλατοβόλτες, εκθέσεις και εργαστήρια. Με αφορμή την υπέροχη, σουρεάλ αθηναϊκή έκθεση Strange Cities, που συνεχίζεται ακάθεκτη στη Διπλάρειο Σχολή στην Πλατεία Θεάτρου ως τις 28 Ιουνίου, η Στέγη μας καλεί να εξερευνήσουμε την πόλη όπως φαίνεται από δύο ρόδες.

Οι οργανωμένες ποδηλατάδες του Bike Cities

Οργανωμένες ποδηλατικές βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, μέσα από ενδιαφέρουσες διαδρομές που καταλήγουν στη Διπλάρειο Σχολή, με περιήγηση στις εκθέσεις Παράξενα Ποδήλατα και Strange Cities, καθώς και προαιρετική συμμετοχή στα ποδηλατικά εργαστήρια θα διοργανώνονται όλη την εβδομάδα.

Οι βόλτες θα ξεκινούν από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και, μέσα από σοκάκια της Αθήνας και τρεις διαφορετικές θεματικές διαδρομές, θα οδηγούν τους συμμετέχοντες στη Διπλάρειο Σχολή. Διασχίζοντας αγαπημένα σημεία της πόλης, όπως ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Πλάκα, το ιστορικό κέντρο και η συνοικία του Ψυρρή, οι συμμετέχοντες θα καταλήγουν στην Πλατεία Θεάτρου για να περιηγηθούν στα έργα της έκθεσης Strange Cities, αλλά και της έκθεσης με τίτλο Παράξενα Ποδήλατα, η οποία φιλοξενείται στον ισόγειο χώρο του κτιρίου.

Διαδρομή 1: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αποστόλου Παύλου, Ψυρρή, Διπλάρειος Σχολή
Διαδρομή 2: Πλάκα, ιστορικό κέντρο, Διπλάρειος Σχολή
Διαδρομή 3: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αποστόλου Παύλου, Κεραμεικός, Πειραιώς, Αθηνάς, Διπλάρειος Σχολή

Ημερομηνίες διαδρομών
Τετάρτη 10/6 Διαδρομή 1
Πέμπτη 11/6 Διαδρομή 2
Παρασκευή 12/6 Διαδρομή 3
Σάββατο 13/6 Διαδρομές 1 & 2
Κυριακή 14/6 Διαδρομές 2 & 3
Δευτέρα 15/6 Διαδρομή 1
Τρίτη 16/6 Διαδρομή 2

Αφετηρία: Ίδρυμα Ωνάση, Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Αμαλίας
Προορισμός: Πλατεία Θεάτρου 3, Διπλάρειος Σχολή
Από την Τετάρτη 10 Ιουνίου μέχρι και την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015, 18:00 | Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, 11:30 & 18:00
Διάρκεια διαδρομής: 1 ώρα περίπου
Δηλώσεις συμμετοχής: [email protected] (να αναφέρονται ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και η επιθυμητή ημέρα και ώρα συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι από 18 ετών και πάνω).
Πληροφορίες: 2130178049
Οι διαδρομές και οι όροι συμμετοχής αναλυτικά εδώ.
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών ανά διαδρομή: 25
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Χρήσιμες πληροφορίες: Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος στη δράση με το δικό τους ποδήλατο και θα πρέπει να έχουν μαζί τους λουκέτο ασφαλείας, προκειμένου να κάνουν χρήση των ειδικών θέσεων στάθμευσης που θα βρίσκονται μέσα στη Διπλάρειο.

Η έκθεση Παράξενα Ποδήλατα

H Αθήνα μέσα από ποδήλατα περασμένων δεκαετιών, τα οποία υπενθυμίζουν τη γοητεία του κλασικού design. Νοσταλγία μέσα από vintage εκθέματα που μας ταξιδεύουν σε μια εποχή κατά την οποία το ποδήλατο αποτελούσε σημαντικό μέσο μετακίνησης εντός και εκτός πόλης, ζωντανεύοντας τις πρώτες μας αναμνήσεις. Η έκθεση Παράξενα Ποδήλατα ανοίγει τις πόρτες της στο ισόγειο της Διπλαρείου Σχολής την Τετάρτη 10 Ιουνίου και, εκτός των ποδηλάτων, θα φιλοξενήσει και αντίστοιχο αρχειακό φωτογραφικό υλικό.

Διπλάρειος Σχολή, Ισόγειο
Από την Τετάρτη 10 Ιουνίου μέχρι και την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015
Ώρες λειτουργίας: 12:00-21:00
Πληροφορίες: 2130178049
Είσοδος ελεύθερη

Ένα εργαστήριο για τα πλεονεκτήματα της σωστής χρήσης του ποδηλάτου

Γιατί να χρησιμοποιούμε ποδήλατο στην πόλη και πώς επιλέγουμε το κατάλληλο για τις ανάγκες μας; Βασικές αρχές ασφαλούς οδήγησης και πρακτικές συμβουλές, πιθανά τεχνικά προβλήματα και οι λύσεις τους, η σημασία του σέρβις στην καθημερινή ασφάλεια, αλλά και ποια είναι τα απαραίτητα αξεσουάρ και πώς τα επιλέγουμε.

Διπλάρειος Σχολή, Ισόγειο
Τετάρτη 10, Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 στις 19:30
Πληροφορίες: 2130178049
Είσοδος ελεύθερη
Οι συμμετέχοντες που θα βρεθούν στο χώρο με το ποδήλατό τους θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν επί τόπου συμβουλές για απλά τεχνικά θέματα που τους απασχολούν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v