ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Έξι κορυφαία επιτραπέζια για πιτσιρίκια

Μάθετε στα παιδιά σας να αγαπήσουν τα επιτραπέζια, μέσα από έξι πρωτότυπες, διασκεδαστικές και οικογενειακές αγορές.

Έξι κορυφαία επιτραπέζια για πιτσιρίκια

Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι είναι ίσως το καλύτερο και το πιο διασκεδαστικό εργαλείο που κρατά στο χέρι του ένας γονιός για να διδάξει βασικές αρετές στο παιδί του: ηρεμία, συγκέντρωση, παρατηρητικότητα, λογική σκέψη, συνεργασία.

Με γνώμονα τις παραπάνω αξίες, προτείνουμε έξι άκρως διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα επιτραπέζια που εγγυώνται ατελείωτες ώρες ψυχαγωγίας για μικρά και μεγάλα παιδιά. 

Rampage / Terror in Meeple City (8+)

Ο κάθε παίκτης έχει ένα ξύλινο τέρας το οποίο επιτίθεται σε κτίρια/ περιοχές/μέρη επάνω σ'ένα χάρτη που απεικονίζει μια πόλη. Στον χάρτη υπάρχουν μικρά ξύλινα ανθρωπάκια που αντιπροσωπεύουν τον πληθυσμό. Όσα πέσουν κάτω από την αβυσσαλέα επίθεση του τέρατος, σκοτώνονται. Παιχνίδι με μπόλικο χαβαλέ για μικρά και μεγάλα παιδιά, από τον σχεδιαστή του θρυλικού 7 Wonders. Αγοράστε το από εδώ


Coconuts (3+)

Ο βασικός μηχανισμός αυτού του διασκεδαστικού παιχνιδιού είναι μαϊμούδες που πετάνε καρύδες σε κουβάδες. Όταν προσγειωθούν μέσα σ'ένα κουβά, ο παίχτης που ευστόχησε παίρνει τον κουβά και όταν συμπληρώσει έξι κουβάδες κερδίζει. Αν όμως κάποιος άλλος παίχτης βάλει καρύδα στον κουβά κάποιου άλλου παίκτη, μπορεί να τον κλέψει. Παράλληλα υπάρχουν κάρτες οι οποίες δυσκολεύουν το έργο του αντιπάλου (π.χ. κλείσιμο ματιών, φύσημα στην ριξιά του άλλου κτλ.). Αγοράστε το από εδώ.

Μonster Chase! (3+)

Συνεργατικό παιχνίδι στο οποίο τα πιτσιρίκια καλούνται να απομυθοποιήσουν έναν από τους πλέον κλασσικούς τους φόβους, τα τέρατα κάτω από το κρεβάτι. Χρησιμοποιώντας τη μνήμη τους, πρέπει να βρουν τα αντικείμενα τα οποία θα διώξουν τα τέρατα και θα τους εξασφαλίσουν έναν ήρεμο ύπνο. Αγοράστε το από εδώ
Geister, Geister, Schatzsuchmeister! (5+)

Είστε κυνηγοί θησαυρών και πρέπει να πάρετε οκτώ αντικείμενα αξίας από ένα σπίτι, το οποίο όμως είναι στοιχειωμένο. Μόνο με σωστή συνεργασία θα καταφέρετε να πάρετε όλους θησαυρούς και να δραπετεύσετε, χωρίς να σας πιάσουν τα φαντάσματα. Στο Geister, Geister, Schatzsuchmeister! οι παίχτες κερδίζουν ή χάνουν ως ομάδα, πράγμα που ευνοεί τη συνεργασία και την κοινωνικότητα. Η παραγωγή είναι εξαιρετική σε επίπεδο σχεδιασμού, λεπτομέρειας και χρωμάτων. Αγοράστε το από εδώ.

Ghost Blitz (8+)

Σπιντάτο, εθιστικό και άκρως έξυπνο παιχνίδι ταχύτητας και παρατηρητικότητας το «Φαντασματάκι» σας καλεί να δράσετε γρήγορα και να αρπάξετε το αντικείμενο το οποίο δεν «ταιριάζει» με τις κάρτες που πέφτουν στο παιχνίδι, πριν από τους αντιπάλους σας. Ο παίκτης που θα καταφέρει να κερδίσει τις περισσότερες κάρτες, «αρπάζοντας» ένα από τα πέντε αντικείμενα πάνω στο τραπέζι είναι ο νικητής. Θα μπορέσετε να αποκαλύψετε πρώτοι τις ζαβολιές που έκανε ο Balduin, το φάντασμα με την μαγεμένη κάμερα; Θα καταφέρετε να βρείτε πρώτοι, σε πιο αντικείμενο έχει αλλάξει το χρώμα και να διαλέξετε γρήγορα το σωστό; Αγοράστε το από εδώ.

Villa Paletti (8+)

Παιχνίδι δεξιοτήτων για όλη την οικογένεια, η «Βίλα» σας προκαλεί χρησιμοποιώντας κολώνες από τους χαμηλότερους ορόφους να τη χτίσετε όσο πιο ψηλή γίνεται χωρίς όμως να γκρεμιστεί. Ο κάθε παίκτης διαλέγει χρώμα από τις ξύλινες κολώνες και σιγά σιγά «χτίζει» τη Βίλλα στη σειρά του προσθέτοντας μια κολώνα την φορά. Αν δεν μπορεί να προσθέσει άλλη, τότε ζητά επιπλέον όροφο δίνοντας στους άλλους παίκτες τη δυνατότητα να τον αμφισβητήσουν: δηλαδή να βγάλουν μια από τις κολώνες του οι ίδιοι. Ο παίκτης που θα καταφέρει να διατηρήσει τις κολώνες του όρθιες για περισσότερο χρόνο στο παιχνίδι ή ο παίκτης που προηγείται όταν κάποιος ρίξει τη «Βίλλα», είναι και ο νικητής του παιχνιδιού.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μία είναι η απόδειξη του «μπορώ»: το «κάνω»"

Marie von Ebner-Eschenbach, Γερμανίδα γνωμικογράφος

 • 1640 - Τέλος της Ιβηρικής Ένωσης: η Πορτογαλία ανακηρύσσει βασιλιά τον Ιωάννη Δ' τερματίζοντας μία περίοδο 60 ετών προσωπικής ένωσης των στεμμάτων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας
  1797 - Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη ο Ρήγας Φεραίος μαζί με το συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.
  1913 - Η Κρητική Πολιτεία ενώνεται επισήμως με την Ελλάδα
  1988 - H Μπεναζίρ Μπούτο γίνεται η πρώτη γυναίκα ηγέτης μουσουλμανικής χώρας στο Πακιστάν
  2002 - Δημιουργία της Ελληνικής Βικιπαίδειας
  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v