Φωτογραφίζοντας μνημεία με την Monumenta

Ένα ενδιαφέρον εργαστήριο σχετικά με την φωτογράφιση μνημείων διοργανώνει η Monumenta το Σάββατο 28/2 και Κυριακή 1/3.
Φωτογραφίζοντας μνημεία με την Monumenta
Σύντομο -αλλά εντατικό- προκαταρκτικό εργαστήριο για αρχάριους που επιθυμούν να γνωρίσουν τα βασικά γύρω από τη φωτογράφιση αρχαιοτήτων, νεότερων αρχιτεκτονικών μνημείων και του αστικού τοπίου.

Δύο πολύωρες συναντήσεις που καλύπτουν παρουσιάσεις ιστορικού και σύγχρονου φωτογραφικού υλικού, εκμάθηση λειτουργιών ψηφιακής μηχανής και βασικών τεχνικών φωτογραφικής λήψης και επεξεργασίας, πρακτική εξάσκηση και κριτική ανάλυση εικόνων.

Ο κύκλος εργαστηρίων της Monumenta "Φωτογραφίζοντας Μνημεία" συνεχίζεται και φέτος με τη διοργάνωση νέων εργαστηρίων και την επανάληψη παλαιότερων. 

Τα εργαστήρια σχεδιάζονται για να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα φωτογραφικών προσεγγίσεων πάνω στην έννοια του Μνημείου με τη θεματική τους να παραλλάσσει κάθε φορά από τις αρχαιότητες και τα αρχιτεκτονικά μνημεία της νεότερης εποχής, μέχρι τον δημόσιο χώρο, την αστική πολεοδομία και το φυσικό τοπίο, μέσα και γύρω από την πόλη, ακολουθώντας τα ποικίλα ενδιαφέροντα και τις εκτεταμένες δράσεις της Monumenta.

Στόχος των εργαστηρίων είναι αφενός να παρέχουν βασικές γνώσεις τεχνικής, κυρίως με άξονα την αρχαιολογική και αρχιτεκτονική φωτογραφία, αφετέρου να εμβαθύνουν στην κριτική μελέτη των αντίστοιχων φωτογραφικών εφαρμογών και χρήσεων, καθώς βεβαίως και να οξύνουν την προσωπική δημιουργική και φωτογραφική ματιά των συμμετεχόντων. Μέχρι στιγμής συνολικά πάνω από 70 άτομα έχουν παρακολουθήσει τα εργαστήρια και πέρα από το πλουσιότατο φωτογραφικό έργο που έχουν παράγει, έχουν συνεισφέρει καίρια στη συνεχή και ανοικτή συζήτηση πάνω στα Μνημεία και τις φωτογραφικές τους αναπαραστάσεις.

Το 2015 ξεκινάμε με το σύντομο προκαταρκτικό εργαστήριο Εισαγωγή στη Φωτογράφιση Μνημείων, που θα διοργανώσουμε το Σαββατοκύριακο 28/2 & 1/3 στο νέο χώρο της Monumenta, Παλλάδος 21, Ψυρρή, 2ος όροφος.

Οι εισηγητές, Στέργιος Καράβατος και Jeff Vanderpool, είναι φωτογράφοι με πολύπλευρη δραστηριότητα και ευρεία διδακτική εμπειρία. Από το 2012 συνεργάζονται με τη Monumenta στην οργάνωση και διεξαγωγή της σειράς των εργαστηρίων "Φωτογραφίζοντας Μνημεία", προσφέροντας κάθε χρόνο διαφορετικούς κύκλους θεματικών και φωτογραφικών προσεγγίσεων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v