Πέντε sites για να γίνετε πιο έξυπνοι

Δωρεάν γνώση, ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες, μαθήματα από ειδικούς και ένα σωρό ακόμα τροφή για σκέψη μέσα από πέντε sites που μας κάνουν εξυπνότερους.
Πέντε sites για να γίνετε πιο έξυπνοι
Η γνώση είναι δύναμη και με αυτήν της την ιδιότητα θα όφειλε να είναι δωρεάν. Σε αρκετές περιπτώσεις είναι, όμως αρκετές φορές για να μάθουμε ένα αντικείμενο θα πρέπει να βάλουμε το χέρι στην τσέπη.

Ας είναι καλά το Internet όμως το οποίο μας παρέχει όλη αυτή τη γνώση εντελώς δωρεάν, μέσα από ιστοσελίδες πανεπιστημίων και φορέων οι οποίοι διαθέτουν χωρίς καμία χρέωση διαδραστικά ή μη μαθήματα για οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε.

Δείτε πέντε τέτοιες ιστοσελίδες παρακάτω.

CodeAcademy
Αυτή η μεγάλη πηγή πληροφοριών προσφέρει δωρεάν διαδραστικά μαθήματα προγραμματισμού για να σας βοηθήσει να μάθετε γλώσσες όπως η HTML, η CSS και η Java. Μπορείτε να αποθηκεύσετε την πρόοδό σας σε δωρεάν λογαριασμό, ενώ οι πληροφορίες που σας παρέχονται θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε bugs αν δεν έχετε κάποιον προγραμματιστή ή να φτιάξετε το δικό σας site ή προϊόν (όπως κάποια εφαρμογή). 

edX
Δωρεάν σελίδα η οποία περιλαμβάνει παραπάνω από τριακόσια μαθήματα ποικίλης θεματολογίας όπως «Χρηματοοικονομική ανάλυση και λήψη αποφάσεων» και «Επιχειρηματικότητα 101: Ποιος είναι ο πελάτης σου;». Τα μαθήματα αυτά δεν καλύπτουν μόνο τις επιχειρήσεις, αλλά μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τις δεξιότητες που χρειάζονται για τον κλάδο σας. 

MIT Open Courseware
Τα μαθήματα του πανεπιστημιακού κολοσσού MIT προσφέρονται δωρεάν από αυτή τη σελίδα, και καλύπτουν μια ευρεία θεματική: από χημεία και ανθρωπολογία μέχρι αρχιτεκτονική και πυρηνική φυσική. Επίσης, εδώ θα βρείτε και μια ειδική σελίδα επιχειρηματικότητας η οποία απαριθμεί τα διαθέσιμα μαθήματα που προορίζονται για όσους θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση. 

Coursera
Όπως ακριβώς και η σελίδα του MIT, αυτή η σελίδα συνεργάζεται με 114 εκπαιδευτικούς φορείς οι οποίοι παρέχουν δωρεάν μαθήματα σε παραπάνω από 10 εκατομμύρια χρήστες.

YouTube
Κι όμως, μπορεί να μην το γνωρίζατε αλλά το youtube είναι μια τεράστια βάση δεδομένων με βίντεο που καλύπτουν κάθε ανάγκη για γνώση για οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε. Από ομιλίες στα συνέδρια TED μέχρι επεξηγηματικά επιστημονικά βίντεο και ομιλίες για οποιαδήποτε θεματική. Ενδεικτικά, το κανάλι one minute physics ανεβάζει τακτικά βίντεο εξηγώντας με απλά λόγια βασικές έννοιες της Φυσικής, το Vsauce ασχολείται με μια ευρεία γκάμα επιστημών μέσα από απλά και διασκεδαστικά βίντεο, ενώ το Smarter Every Day φιλοδοξεί να κάνει αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v