Δημιουργικός ελεύθερος χρόνος: Ποιον χορό να επιλέξω;

Αξιοποιείστε τον ελεύθερο χρόνο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάνοντας το αγαπημένο σας είδος χορού το νέο σας χόμπι.
Δημιουργικός ελεύθερος χρόνος: Ποιον χορό να επιλέξω;
Με τον ερχομό φθινοπώρου μπήκαμε σε πιο δημιουργική εποχή του χρόνου. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές επιτέλους φτιάξατε το πρόγραμμα σας και ξεκινήσατε να δουλεύετε εντατικά. Προτιμάτε όμως, μετά από μια δύσκολη μέρα, να περνάτε τον ελεύθερο σας χρόνο, όσο λίγος και αν είναι, με δημιουργικό τρόπο. Ένα χόμπι που μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά σας είναι ο χορός. Μια πηγή ενέργειας και νέων εντυπώσεων, ο χορός όχι μόνο διασκεδάζει, αλλά βοηθάει στο να γνωρίσετε καλύτερα το ίδιο σας το σώμα. Δεν χρειάζεται να περνάτε ατέλειωτες ώρες στο γυμναστήριο, κάνοντας βαρετές και πολλές φορές δύσκολες ασκήσεις, διότι επιλέγοντας κάποιο είδος χορού γυμνάζετε όλο το σώμα σας διασκεδάζοντας. Γνωρίστε πέντε είδη χορού που υπόσχονται πολλές καμένες θερμίδες.

Latin

Είναι μια μεγάλη κατηγορία, στην οποία «συγκατοικούν» σάλσα, ρούμπα, τσατσά και πολλοί άλλοι χοροί, που προέρχονται από την Λατινική Αμερική. Παρεμπιπτόντως, πολλές φορές οι δάσκαλοι χορού συμπεριλαμβάνουν στο latin και το παθιασμένο τανγκό, αν και ο συγκεκριμένος χορός είναι εντελώς διαφορετικός στην μορφή του. Οι χοροί του latin περιλαμβάνουν κινήσεις που ενισχύουν τον αισθησιασμό, παρασύροντας σας στο ρυθμό τους, και φτιάχνουν τη διάθεση στα πρώτα πέντε λεπτά. Είναι η τέλεια επιλογή για εσάς, αν σκοπεύετε όχι μόνο να διασκεδάσετε, αλλά και να γυμναστείτε ταυτόχρονα, διότι αυτού του είδους χοροί προσφέρουν δύναμη, αντοχή και ευεξία.



Zumba

Ένας χορός εμπνευσμένος από τους latin ριθμούς τους οποίους συνδυάζει με την αερόβια γυμναστική. Η ζούμπα μπήκε επαναστατικά στους χώρους διδασκαλείων χορού τα τελευταία χρόνια και, μάλιστα, βαφτίστηκε fitness διασκέδαση από τους φανατικούς. Είναι ιδανική λύση για αυτούς που αναζητούν κάτι εναλλακτικό του γυμναστηρίου, διότι ανήκει στην κατηγορία dance fitness, ενώ συμβάλλει στην γρήγορη απώλεια βάρους.



Oriental

Oriental ή «χορός της κοιλιάς», όπως είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί ίσως τον πιο ερωτικό είδος χορού. Παρόλο που ο χορός χαρακτηρίζεται συχνά ως "ελεύθερος", στην πραγματικότητα «ελέγχεται» από μια σειρά κανόνων, και είναι ιδιαίτερα δύσκολος εκτελεστικά. Ωστόσο οι δυσκολίες δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο στο να ασχοληθείτε με αυτό, διότι το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Χάρη στις ρυθμικές κινήσεις των γοφών, του στήθους, των ώμων και των χεριών, ο χορός γυμνάζει τους μύες αυτών των περιοχών του σώματος. Πέρα απ’ αυτό, αυξάνει την ευλυγισία και βελτιώνει τη στάση του σώματος. Συν εξτρά μπόνους: η ανεβασμένη αυτοπεποίθηση.



Hip Hop
 
Οι λάτρεις του χορού ερωτεύτηκαν με την πρώτη κίνηση αυτόν τον παιχνιδιάρικο χορό, με πολύπλοκες φιγούρες και έντονα χορευτικά tricks. Έλκοντας την προέλευσή του από την φιλελεύθερη Αμερική, όπου γεννήθηκε στα γκέτο, είναι ένας χορός, που πάντρεψε το στυλ «του δρόμου» με τα τζαζ στοιχεία. Σχεδόν επιθετικά εισέβαλλε στις δυτικές χώρες και ύστερα έγινε δημοφιλής σε παγκόσμιο επίπεδο, αποκτώντας οπαδούς όλων των ηλικιών. Ο εκφραστικός αυτός χορός περιέχει από τις απλές μέχρι τις πιο περίπλοκες κινήσεις, μερικές από τις οποίες θεωρούνται σχεδόν ακροβατικές. Αν είστε έτοιμοι για full γυμναστική και γεμάτοι ενέργεια, το hip hop μπορεί να ζωντανέψει την καθημερινότητά σας.



Σύγχρονος χορός

Τα θεμέλια του σύγχρονου χορού έθεσε η Isadora Duncan, μετατρέποντας το κλασικό μπαλέτο σε μέσο έκφρασης και ελευθερίας. Ο σύγχρονος χορός ξεφεύγει από τους αυστηρούς κανόνες του κλασικού μπαλέτου, επιτρέποντας στους χορευτές να εκφραστούν μέσα από ελεύθερες και δημιουργικές κινήσεις. Ο εν λόγω χορός δεν απαιτεί γνώση κάποιων ιδιαίτερων τεχνικών, διότι ο κάθε χορευτής θεωρείται πως πρέπει να χρησιμοποιεί τα δικά του εκφραστικά μέσα. Παρ’ όλα αυτά είναι ένα «ισορροπημένο» είδος χορού, που αναπτύσσει γνώση του ρυθμού, της αντοχής και της ευλυγισίας. Ακόμα και αν δεν έχετε ποτέ ασχοληθεί με χορό, μπορείτε να κάνετε μια αρχή με τον σύγχρονο χορό, όπου δεν θα περιορίζεστε στους κανόνες, αλλά θα έχετε την ευκαιρία να γίνετε δημιουργοί της δικής σας μοναδικής χορευτικής σύνθεσης.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v